Μια καθηλωτική σάτιρα για την οικονομία στο Γυάλινο

Η πρώτη ανάγνωση έγινε για το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές;

Μια καθηλωτική σάτιρα για την οικονομία στο Γυάλινο

Πολύ δυναμικά ξανά μπαίνει στη θεατρική πραγματικότητα το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Όπως μαθαίνουμε έχει ήδη συνθέσει ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου για την κεντρική σκηνή, αλλά και τον πάνω χώρο. Μάλιστα ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία των αναγνώσεων για το «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά με πρωταγωνιστές τους Μπέσυ Μάλφα, Γιώργο Σουξέ, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου, Θοδωρή Ρωμανίδη και Απόστολο Γκλέτσο. Καιρό έχουμε να δούμε τον Απόστολο Γκλέτσο στο θέατρο και η κωμωδία για την οικονομική κρίση του νομπελίστα Ιταλού συγγραφέα είναι μια μεγάλη πρόκληση . Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς πιστεύει στη δύναμη της έκφρασης και ενθαρρύνει πάντα τους ηθοποιούς να ενεργοποιήσουν το σώμα με ένα τρόπο που να προκαλεί το θεατή.
Το έργο «Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω» κραυγάζει κωμικά για την άδικη δομή του οικονομικού συστήματος της Δύσης και η διαχρονικότητα του είναι δεδομένη. Ο Ντάριο Φο έγραψε το έργο το 1974 και το 2010 την αναπροσάρμοσε προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία. Δυστυχώς η οικονομική αγριότητα και αδικία στον 21ο αιώνα παραμένει πολύ μεγαλύτερη από εκείνη του 1974. Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Στον "Πατέρα" του Στρίντμπεργκ η αγάπη μετατρέπεται σε μάχη

Ο Κωστής Καπελώνης σκηνοθετεί τον "Πατέρα" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του μεγάλου Σουηδού συγγραφέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/12/2025

Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα: Η απεργία των ηθοποιών φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα άλυτα αιτήματα

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου οι ηθοποιοί απεργούν, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης και πληρωμές για πρόβες. Τα βασικά τους αιτήματα παραμένουν άλυτα, ενώ τα θέατρα προχωρούν σε αναβολές παραστάσεων.

Η Χριστίνα Κυριαζίδη ταξιδεύει "Στο σώμα" και τη γυναικεία ταυτότητα

Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη που εστιάζει στη γυναικεία ταυτότητα, μέσα από την ποίηση, την κίνηση και τον χορό.

Ο "Dracula" του Θάνου Παπακωνσταντίνου: μια καθηλωτική, σκοτεινή μυσταγωγία

Μπείτε σε έναν κόσμο όπου η εικαστικότητα ανοίγει τον δρόμο για να "αναστηθεί" ο μύθος του "Dracula". Η νέα ανάγνωση του Θάνου Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πόρτα απαιτεί από τον θεατή απόλυτη παράδοση.

"Άνθρωποι και Ποντίκια" στο Cartel – Ο Δεκέμβριος εξαντλήθηκε, ξεκίνησε η προπώληση 2026

Με το όνειρο για μια καλύτερη ζωή πορεύονται οι ήρωες της παράστασης "Άνθρωποι και Ποντίκια", σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, που συνεχίζει αδιάκοπα τη θριαμβευτική της πορεία, με όλες τις διαθέσιμες θέσεις να γίνονται διαρκώς sold out.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: Ένας χειμώνας γεμάτος συγκίνηση, ένταση και σάτιρα

Τέσσερις παραστάσεις, τέσσερις μοναδικές θεατρικές εμπειρίες που υπόσχονται να σας καθηλώσουν, να σας συγκινήσουν και να σας ταξιδέψουν σε κόσμους απρόβλεπτους και μαγικούς.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Αυτές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 4 έως 10/12 και ξεχωρίζουν.