Αντίο, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Η βραβευμένη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή.

Αντίο, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ήταν ένας άνθρωπος με αληθινό ταλέντο που αγκάλιασε με θέρμη το Θέατρο κρατώντας το επίπεδο και την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε κάθε σοβαρό επαγγελματία. Τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια μας, αθόρυβα... χωρίς πολλές κουβέντες και το κενό που αφήνει πίσω της, στους ανθρώπους που την αγάπησαν και την εμπιστεύτηκαν σε αμέτρητες δουλειές είναι μεγάλο. Από το 1996 έχει προσφέρει την έμπνευση και την δημιουργικότητα της σε αμέτρητες παραστάσεις και το θεατρόφιλο κοινό την ξεχώρισε χαρίζοντας της αρκετές διακρίσεις στα 21 χρόνια των Θεατρικών Βραβείων Κοινού του Αθηνοράματος. Συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες στο θέατρο τον Λευτέρη Βογιατζή, την Μάγια Λυμπεροπούλου τον Θωμά Μοσχόπουλο, τον Γιάννη Χουβαρδά, τον Νίκο Καραθάνο, την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Σταύρο Τσακίρη κ.ά. Επίσης εργάστηκε για την ταινία «Κυνόδοντας» (2009) του Γιώργου Λάνθιμου, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών και προβλήθηκε διεθνώς, εργάστηκε για την «Έκρηξη» του Σύλλα Τζουμέρκα (2014) και την ταινία «Hardcore» του Ντένη Ηλιάδη (2004). Με την Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάστηκε, κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2006-07, σχεδιάζοντας σκηνικά και κουστούμια για μια τριπλή παραγωγή μπαλέτου «Η μοναχική» (ΜακΜίλλαν/'Αρνολντ), «Πρελούδιο στο απομεσήμερο ενός φαύνου» [Prélude à l'après-midi d'un faune] (Μανταφούνης/Ντεμπυσσύ), «Οι Συλφίδες» [Les Sylphides] (Ρήγος/Αντάμ).

Η ελληνική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας της εμπιστεύτηκε τον σχεδιασμό των κοστουμιών της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), ενώ σχεδίασε και τα κοστούμια για τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (2006). Άδικο να πεθαίνει κανείς στα 55 του, όταν τόσα έχει προσφέρει και τόσα μπορεί να δώσει ακόμα. Όσα μας έδωσε, κάνουν την απουσία της τόσο έντονη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο το stand up comedy είναι έρωτας

Ο κωμικός Βαγγέλης Χαρισόπουλος, γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού "Shopping Star", συνεχίζει ακάθεκτος με την stand up comedy παράσταση "Πόσο χρόνο έχω;" και μας μιλάει σε μια άκρως χιουμοριστική συνέντευξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
26/11/2025

"Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας": Η Νένα Μεντή συνεχίζει να μαγεύει – Τα τελευταία εισιτήρια

Η παράσταση "Μια ζωή-Ο μονόλογος μιας μοδίστρας" με τη συγκλονιστική Νένα Μεντή συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Πτι Παλαί. Παρά την επανάληψη, τα τελευταία εισιτήρια έως 5 Απριλίου εξαντλούνται, επιβεβαιώνοντας τη δύναμη της.

"Κοιμωμένος Χαλεπάς, ο σαλός άγιος": Τρεις extra μεταμεσονύκτιες παραστάσεις

Για 4η χρονιά συνεχίζει ο "Κοιμωμένος Χαλεπάς, Ο σαλός άγιος", με τον Γιώργη Κοντοπόδη και μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν τρείς μεταμεσονύκτιες παραστάσεις.

Χριστούγεννα με τον "Καρυοθραύστη" του Μπαλέτου της Όπερας της Βάρνας

Το ταξίδι στη Χώρα των Ζαχαρωτών, η λεπτότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι και η ποιότητα των ερμηνειών κάνουν τον "Καρυοθραύστη" ένα παραμύθι για όλες τις ηλικίες, που μπορείτε να το απολαύσετε από το Μπαλέτο της Όπερας της Βάρνας.

Νέες παραστάσεις για την "Καρυάτιδα!" του Γιώργου Καπουτζίδη στο Θέατρο Κάππα

Μια ανατρεπτική κωμωδία – που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά – αφιερωμένη στη μεγαλειώδη και ιστορική ικανότητα του πολύπαθου αυτού τόπου, να μπλέκει μόνιμα σε κωμικοτραγικές περιπέτειες.

Δύο έξυπνες κωμωδίες που σχολιάζουν την Ελλάδα

Δύο κωμωδίες made in Greece, από Γιώργο Καπουτζίδη και Ζήση Ρούμπου κοιτάζουν με χιούμορ την Ελλάδα και την ταυτότητά της.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".