Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Εργαστήρια, συζητήσεις και παράσταση με ελεύθερη συμμετοχή διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ). Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ), γιορτάζοντας την 30η επέτειό του και την 90η της Διεθνούς UNIMA, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου «Συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής για τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου» στις 18-20 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδικτυακά εργαστήρια, πέντε παρουσιάσεις παραστάσεων, δύο συζητήσεις και η προβολή «Οι κουκλοπαίκτες επανασυστήνονται», όλα με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δυο συζητήσεις πραγματοποιούνται με αφορμή το βιβλίο «Σύγχρονες Τάσεις στην Έρευνα του Παγκόσμιου Κουκλοθεάτρου», που εκδόθηκε από την UNIMA-ΕΛΛΑΣ το 1999 και προσδοκούν σε έναν συλλογικό αναστοχασμό σχετικά με τις επιλογές που ανοίγουν νέους δρόμους πειραματισμού και αναζωογόνησης στο κουκλοθέατρο καθώς και την εξερεύνηση των προοπτικών και της εξέλιξης αυτού.
Το φεστιβάλ, λοιπόν, έχει στόχο να γίνει ένας τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών αυτής της μη παραστατικής τέχνης αλλά και του ευρύτερου κοινού ώστε να δώσει χώρο στην αλληλεπίδραση ανθρώπων που αγαπούν το κουκλοθέατρο και θέλουν να το βοηθήσουν να δημιουργήσει μια δυναμική σχέση με την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι συζητήσεις με θέμα «Σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου», θα αναμεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου. Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Χορεύοντας στη Λούνασα":Το αριστούργημα του Φρίελ δια χειρός Νίκου Δαφνή

Ο Νίκος Δαφνής σκηνοθετεί το τρυφερό έργο "Χορεύοντας στη Λούνασα", που μιλά για την ανάγκη της αγάπης, της ελευθερίας και της επιθυμίας να ζήσουμε έστω και για λίγο κόντρα στους περιορισμούς της ζωής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2026

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (02-06/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 6 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

Aνοίγει σήμερα η προπώληση για τη "Μήδεια" στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μια νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, θα ανασυνθέτει τη θρυλική παραγωγή του 196, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή.

"Σταθμός Ω": το Εθνικό Θέατρο ταξιδεύει την Ιλιάδα στη ελληνική περιφέρεια

Το θεατρικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τσικούρα (Τσικ), διασχίζει πόλεις και νησιά φωτίζοντας την απώλεια, τη συνενοχή, τη μνήμη και τη συγχώρεση.

Στάθης Λιβαθινός: Αυτές είναι οι αγαπημένες μας παραστάσεις του

Με αφορμή το "Τρίτο στεφάνι" και την "Ντάμα Πίκα", που παίζονται σε δική του σκηνοθεσία, θυμόμαστε τις αγαπημένες μας παραστάσεις με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Στάθη Λιβαθινού.

"Το Παράλογο διεγείρει το μυαλό σχεδόν ‘λαθραία’", λένε ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου

Ο Πάνος Παπαδόπουλος και η Μαρία Διακοπαναγιώτου μιλούν για τη μοναξιά, τη λαχτάρα για αγάπη και τη μαγεία του Παράλογου στις "Καρέκλες" του Ιονέσκο που ανεβάζουν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (31/01-01/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το Σαββατοκύριακο (31/1-1/2) και ξεχωρίζουν.