Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Εργαστήρια, συζητήσεις και παράσταση με ελεύθερη συμμετοχή διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ). Μάθετε περισσότερα για το φεστιβάλ.

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου – Online Edition

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA-ΕΛΛΑΣ), γιορτάζοντας την 30η επέτειό του και την 90η της Διεθνούς UNIMA, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου «Συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής για τις σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου» στις 18-20 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδικτυακά εργαστήρια, πέντε παρουσιάσεις παραστάσεων, δύο συζητήσεις και η προβολή «Οι κουκλοπαίκτες επανασυστήνονται», όλα με ελεύθερη συμμετοχή. Οι δυο συζητήσεις πραγματοποιούνται με αφορμή το βιβλίο «Σύγχρονες Τάσεις στην Έρευνα του Παγκόσμιου Κουκλοθεάτρου», που εκδόθηκε από την UNIMA-ΕΛΛΑΣ το 1999 και προσδοκούν σε έναν συλλογικό αναστοχασμό σχετικά με τις επιλογές που ανοίγουν νέους δρόμους πειραματισμού και αναζωογόνησης στο κουκλοθέατρο καθώς και την εξερεύνηση των προοπτικών και της εξέλιξης αυτού.
Το φεστιβάλ, λοιπόν, έχει στόχο να γίνει ένας τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών αυτής της μη παραστατικής τέχνης αλλά και του ευρύτερου κοινού ώστε να δώσει χώρο στην αλληλεπίδραση ανθρώπων που αγαπούν το κουκλοθέατρο και θέλουν να το βοηθήσουν να δημιουργήσει μια δυναμική σχέση με την σύγχρονη πραγματικότητα. Οι συζητήσεις με θέμα «Σύγχρονες τάσεις του κουκλοθεάτρου», θα αναμεταδίδονται ζωντανά (live streaming) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου. Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Ελλη Τρίγγου συναντά την "αθανασία" και τη "Λόλα"

Δύο γυναίκες, δύο παραστάσεις που με ένα τρόπο συνομιλούν: η Έλλη Τρίγγου πρωταγωνιστεί στην "αθανασία" της Νεφέλης Μαϊστράλη και τη "Λόλα" του Ηλία Λυμπερόπουλου αυτόν τον χειμώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2025

Η απιστία θέλει τέχνη-"Ράφτης κυριών" σε νέες φωτογραφίες από την παράσταση

Ο "Ράφτης κυριών" του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παίζεται στο Θέατρο Γκλόρια με τον Δημήτρη Μακαλιά και ένα λαμπερό καστ, σε μια φάρσα γεμάτη πάθος, παρεξηγήσεις και εκρηκτικό γέλιο.

"Cow Deer": Πώς μοιάζει μια παράσταση, με βασικές πρωταγωνίστριες μια Αγελάδα και μια Ελαφίνα;

Αξίζει την προσοχή μας η παράσταση "Cow Deer" των Κέιτι Μίτσελ, Νίνα Σίγκαλ και Μέλανι Ουίλσον,. Σε συνεργασία με την Ειρήνη Φαναριώτη για τις ελληνικές παραστάσεις και στο πλαίσιο της συνεργασίας Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre του Λονδίνου, μας μιλά για τη σχέση ανθρώπου και φύσης μέσα από κίνηση και ήχο.

Τι συμβαίνει στο θεατρικό wine bar "Taniko";

Ένα κοινωνικό δράμα του Κωνσταντίνου Αβράμη για το ολοένα αυξανόμενο κόστος της υγείας, το gentrification και την κοινωνική ασφυξία, στο Studio Μαυρομιχάλη.

"Ένας καταπληκτικός καταθλιπτικός": Η ευτυχία θέλει θάρρος

Ο "Καταπληκτικός καταθλιπτικός" του Αντώνη Καλομοιράκη επιστρέφει στο Θέατρο Καλλιρρόης, μπλέκοντας το χιούμορ με τη μελαγχολία σε μια τρυφερή ιστορία για την ευτυχία, τη μοναξιά και τη συμφιλίωση με τη ζωή όπως είναι.

Όταν ο Πόε συναντά τη μουσική: "Το Κοράκι" της ομάδας Νοσταλγία

Η ομάδα Νοσταλγία επιστρέφει με μια ιδιαίτερη θεατρική πρόταση που γεφυρώνει τη λογοτεχνία με τη μουσική πράξη: το "Κοράκι [Ένα Μουσικό Αναλόγιο]" του Έντγακρ Άλαν Πόε σε σκηνοθεσία και μουσική σύνθεση Τώνιας Ράλλη.

"Oops!- Το παράλογο γίνεται θέαμα από τη Nova Melancholia

Η ομάδα Nova Melancholia επιστρέφει με το "Oops!", μια παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στη φάρσα, το σκοτάδι και την υπαρξιακή ειρωνεία.