Το Flux Laboratory Athens μεταμορφώνεται σε διαστημικό σταθμό

Το πρότζεκτ «The Space Cadet» αποτελεί τον καρπό απ’ το residency της Χλόης Αλιγιάννη – μια διασταύρωση μεταξύ χορογραφίας και αστροφυσικής.

Το Flux Laboratory Athens μεταμορφώνεται σε διαστημικό σταθμό

Το Flux Laboratory στην Πλάκα, το οποίο είναι ενεργό από το 2019 και παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση, διερευνώντας διαρκώς νέες συνεργασίες καλλιτεχνικών κλάδων με κύριο ενδιαφέρον το σώμα και το χορό, παρουσιάζει ένα νέο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα «The Space Cadet». Πρόκειται για τον καρπό που προέκυψε απ’ τη φιλοξενία της ερευνήτριας-χορογράφου Χλόης Αλιγιάννη και παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή (έως 13 Δεκεμβρίου) στα διαδικτυακά κανάλια του χώρου, ενώ μελλοντικά θα ταξιδέψει ως pop up έκθεμα στον δημόσιο χώρο.

Τι είναι, όμως, το «The Space Cadet»; Το πρότζεκτ διερευνά μεθοδολογικές διασταυρώσεις μεταξύ χορογραφίας και αστροφυσικής. Ο χώρος του Flux Laboratory Athens έχει μετατραπεί σε έναν διαστημικό σταθμό μέσω μιας πρωτότυπης εγκατάστασης (φωτισμός από Άννα Σμπώκου), η οποία ενεργοποιείται από τον χορευτή Άγγελο Αποστολίδη (Fuerza Negra). Με τη χρήση κίνησης, φωτός και ήχου, ο χώρος της περφόρμανς και ο χορευτής φαίνεται να μεταφέρονται συνεχώς σε μέρη, καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις.

Τι θέλει το Flux Laboratory και η Χλόη Αλιγιάννη από εμάς; Να συμμετάσχουμε στην κατασκευή ενός ηχοτοπίου με υλικό το οποίο έχουμε καταγράψει απ’ τις προσωπικές μας διαδρομές με ΙΧ, ποδήλατα, λεωφορεία, τρένα, αεροπλάνα ή οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς, ώστε να συμπληρώσουμε τα αρχεία που συλλέγει και αξιοποιεί η καλλιτέχνιδα από μετακινήσεις ανθρώπων ανά τον κόσμο. Μπορείτε να στείλετε τα δικά σας ηχητικά αρχεία στο c.aligianni@gmail.com.

Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις πρόβες από κοντά, αλλά η διαδικασία μεταδίδεται μέσω Instagram και Facebook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

‘Να ζει κανείς ή να αμφισβητεί;’ "Άμλετ" απευθείας από το National Theatre

Μια σύγχρονη, σκοτεινά ειρωνική ανάγνωση πάνω στον ‘Άμλετ’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το National Theatre Live.

05/02/2026

Ένας σύγχρονος Σίσυφος στο Ρεκτιφιέ με αγγλικούς υπέρτιτλους

Μια παράσταση που σκιαγραφεί την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να αγγίξει την ελευθερία είναι το "Sisyphus – flesh and earth" σε σύλληψη, ερμηνεία, σκηνικά και κοστούμια του Φάνη Κατέχου.

Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας: Δείτε τη, αν αντέχετε

Αν καταφέρετε να βρείτε εισιτήριο για το "Not" της Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, μην το σκέφτεστε δεύτερη φορά. Είναι μια ξεχωριστή παράσταση στο Onassis Dance Days: χορός υβριδικός, διονυσιακός, συχνά ακραίος, που δεν περιγράφεται-βιώνεται.

Θοδωρής Οικονόμου: Ο συνθέτης που έκανε έναν βουκολικό έρωτα να τραγουδιέται

Μια σύγχρονη ανάγνωση του "Αγαπητικού της βοσκοπούλας" ανεβαίνει στο Ακροπόλ από 7/2. Με αφορμή αυτή την παράσταση, ο ακούραστος συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου μας μιλά για την παράσταση, τη μουσική που τον σώζει, τα διεθνή του σχέδια, αλλά και πώς οι συνταγές ενός φίλου έγιναν τραγούδια.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσίαζε το "Ενός λεπτού σιγή" στο Παλαιό Εργοστάσιο ΔΕΗ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Η Στέγη χορεύει 4 ημέρες για το "οικείο" και το "ανοίκειο"

Έως τις 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days 2026, που εστιάζει φέτος σχέσεις αίματος, μνήμης ή και φαντασίας.

Ιβάνοφ!

Ο Τσέχοφ "τραγουδάει τα μπλουζ" σε αυτό το ατμοσφαιρικό, σε σημεία συναρπαστικό, αλλά και με κάποια θολά στοιχεία ανέβασμα του ολιγοπαιγμένου έργου του Ρώσου συγγραφέα. | Powered by Uber