Το θέατρο Αερόπλοιο επιστρέφει με νέα θεματολογία στις online συζητήσεις του

Από τους πρωταργάτες του θεάτρου για παιδιά το θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις κι αυτή τη φορά φέρνει στο επίκεντρο της συζήτησης τα παιδιά.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Το θέατρο Αερόπλοιο επιστρέφει με νέα θεματολογία στις online συζητήσεις του

«Ακούγοντας» την ανάγκη όλων μας να ξεφύγουμε για λίγο – έστω και ψηφιακά – από τον περιορισμό του εγκλεισμού, το θέατρο Αερόπλοιο – Τόπος Αλλού διοργανώνει ένα δεύτερο κύκλο διαδικτυακών live streaming. Αυτή τη φορά το θέμα είναι: «Το παιδί στον θαυμαστό καινούριο κόσμο μας». Όσοι παρακολουθήσετε τις συναντήσεις, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον σκηνοθέτη Νίκο Καμτσή να κουβεντιάζει με ειδικούς ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους για θέματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, το bullying, τα προβλήματα ανάπτυξης των παιδιών αλλά και την σπουδαιότητα της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής έκφρασης στα παιδιά.

Πρώτη καλεσμένη των συναντήσεων είναι η Δρ. Τίνια Απέργη, κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, Deree College. Η κ. Απέργη είναι απόφοιτος (BA) του τμήματος Ψυχολογίας του Deree College, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA, MS) στην εφαρμοσμένη ψυχολογία (New York University) και διδάκτωρ στην κλινική ψυχολογία (Long Island University). Εργάζεται στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2004, σε σχολικές δομές και δομές ψυχικής υγείας με έμφαση στα παιδιά και τους έφηβους και ειδικότητα στην παιδική κακοποίηση και την οικογενειακή βία.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ώρα 6 μ.μ., αρκεί να συντονιστείτε στην σελίδα του Αερόπλοιου στο Facebook Τις επόμενες δύο Κυριακές θα ακολουθήσουν συζητήσει με τους Κωνσταντίνο Φύσσα (22/11) και Ελίντα Καλπόγιαννη (29/11).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Πνεύμονες" : Last call για το βραβευμένο έργο

Στις 27 & 28/12 προλαβαίνετε να δείτε τους "Πνεύμονες" στο Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα, ένα έξυπνο και αστείο δράμα, μια ιστορία παράξενης, σκληρά αληθινής και συνηθισμένης αγάπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/12/2025

Theatre pick | Όταν το ελληνικό θέατρο γίνεται αιχμηρό: η "Έντα" του Παλούμπη και του Τσιοτσιόπουλου

Το "Έντα" των Αντώνη Τσιοτσιόπουλου και Γιώργου Παλούμπη φέρνει στη σκηνή ένα ωμό, πολιτικό, σημερινό έργο, συνεχίζοντας τη δυναμική των ελληνικών in-yer-face κειμένων που μιλούν ανοιχτά για εξουσία, ηθική και το μέλλον αυτής της χώρας. Πρωταγωνιστεί μια δυναμική ομάδα ηθοποιών.

Γιατί τα αγόρια δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία;

Στο νέο του έργο, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", που ανεβαίνει στο Θέατρο Προσκήνιο, ο Αζάς στρέφει το βλέμμα του στην κρίση της ανδρικής ταυτότητας — ένα θέμα όλο και πιο παρόν στη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 22-28 Δεκεμβρίου και αξίζουν.

"Η σκιά της μύγας" σε ένα καφενείο, σε μια πόλη που αλλάζει

Ένα μονόπρακτο για δύο ηθοποιούς "Η σκιά της μύγας" της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, τρυφερό, σκληρό και συγκινητικό ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων, αυτή τη φορά στο Ρεκτιφιέ.

Ετοιμαστείτε για Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Τρένο στο Ρουφ

Αν είστε φιλότεχνος μπορείτε να καλωσορίστε τη νέα χρονιά με γεύσεις και θέαμα! Το Τρένο στο Ρουφ σας προσκαλεί σε ένα μοναδικό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν με ειδικό μενού, ζωντανή μουσική και καλλιτεχνικές εκπλήξεις.

"Locandiera" σε σκηνοθεσία Κακλέα και μουσική Παπαδημητρίου

Στο Θέατρο Τέχνης θα δούμε τη "Locandiera" του Γκολντόνι. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα, μετατρέπεται σε μια τολμηρή επαναδιαπραγμάτευση που φέρνει το παρελθόν αντιμέτωπο με το παρόν.