Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Ακύλλας Καραζήσης ερμηνεύουν «Δεσποινίς Τζούλια»

Στο τελευταίο θεατρικό αναλόγιο της χρονιάς από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα δούμε σήμερα τους δύο σπουδαίους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά.

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Ακύλλας Καραζήσης ερμηνεύουν «Δεσποινίς Τζούλια»

Απόψε στις 9 μ.μ. το βράδυ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Ακύλλας Καραζήσης πρωταγωνιστούν στο τελευταίο θεατρικό αναλόγιο της χρονιάς από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο κύκλος των «Παραβάσεων» κλείνει με την δραματοποιημένη ανάγνωση της «Δεσποινίδας Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία όπως πάντα του Δημήτρη Καραντζά. Άλλη μια εμβληματική ηρωίδα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που έρχεται να σταθεί -στο πλαίσιο της φετινής θεματικής που κινήθηκε γύρω από τη γυναίκα- δίπλα σε άλλες ηρωίδες και δυνατές γυναικείες φωνές της λογοτεχνίας όπως η Σαπφώ, η Μαργαρίτα Καραπάνου, η Σύλβια Πλαθ, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Σάρα Κέιν, η Ελφρίντε Γέλινεκ. Οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί ερμηνεύουν αποσπάσματα από το πιο δημοφιλές έργο του μεγάλου ψυχογράφου που γνωρίζει κάθε χρόνο πλήθος ανεβασμάτων σε όλο τον κόσμο. Η διαφορά των κοινωνικών τάξεων, η μάχη των δύο φύλων, ο έρωτας και η εξουσία βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας που εκτυλίσσεται με φόντο την ξέφρενη «Νύχτα του Μεσοκαλόκαιρου». Το βαθιά ψυχολογικό έργο εξελίσσεται σε μια μάχη ζωής και θανάτου ανάμεσα στην ατίθαση δεσποινίδα Τζούλια, κόρη ενός κόμη, εκπροσώπου της παλιάς αριστοκρατίας και στον Ζαν, υπηρέτη της οικογένειας, ο οποίος, όμως, ανέρχεται πολύ γρήγορα κοινωνικά. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Γιώργος Πούλιος, ενώ η μετάφραση του έργου είναι της Μαργαρίτας Μέλμπεργκ.

i Παρακολουθήστε το ζωντανά εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο Αρχιτέκτων" : Τι συμβαίνει όταν ο δημιουργός παγιδεύεται στο ίδιο του το δημιούργημα ;

Η σουρεαλιστική κωμωδία της Φώφης Τρέζου, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 για 10 μόνο παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

Για καμπαρέ στη θρυλική 'Μέδουσα' της Πλάκας

Το ιστορικό στέκι της Πλάκας που συνδέθηκε με τον πολυτάλαντο Γιώργο Μαρίνο, επιστρέφει και ξαναβάζει φωτιά στις νύχτες της Αθήνας.

Το "Μπεν και Ίμο" του Μαρκ Ρέιβενχιλ έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Το έργο θα ζωντανέψει για 15 παραστάσεις την αληθινή ιστορία της ταραχώδους σχέσης των σπουδαίων μουσικών Μπέντζαμιν Μπρίττεν και Ίμοτζεν Χολστ.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ

Το δράμα του Έντουαρντ Άλμπι παραμένει ένα ανελέητο πορτρέτο συζυγικής φθοράς. Η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια και οι ερμηνείες φωτίζουν τη βία, την τρυφερότητα και τις ψευδαισθήσεις που συγκροτούν αυτό το διαχρονικό έργο. | Powered by Uber

Ο τελευταίος Γιάνκης

Ένα από τα τελευταία έργα του Άρθουρ Μίλλερ, σε μία παράσταση που φωτίζει με χιούμορ και τρυφερότητα τις προκλήσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. | Powered by Uber

"Δάκρυ στο Φίδι": Graphic novel στο θέατρο από την ομάδα Hippo

Μια παράσταση που ενώνει το θέατρο με την ζωντανή μουσική και το video art με το δυσδιάστατο animation έρχεται στο Bios.

Έξτρα παρατάσεις για τον Αλαντίν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το μιούζικαλ για όλη την οικογένεια των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Στέφανου Κορκολή, "Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα", παίζεται για τρεις ακόμα έκτακτες παραστάσεις.