Ακρόαση του Θεάτρου Τέχνης για τις καλοκαιρινές του δράσεις

Σε αναζήτηση ηθοποιών βρίσκεται το θέατρο του Καρόλου Κουν για τα δύο πρωτότυπα δρώμενα που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Όλη η Ελλάδα - Ένας πολιτισμός».

Ακρόαση του Θεάτρου Τέχνης για τις καλοκαιρινές του δράσεις

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν καλεί σε ανοιχτή ακρόαση άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς για τα πρωτότυπα θεατρικά δρώμενα που ετοιμάζεται να παρουσιάσει σε αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα - Ένας πολιτισμός». Στις δύο δράσεις που ανέθεσε η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Τέχνης στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας θα λάβουν μέρος σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου μαζί με τους ηθοποιούς που θα επιλεγούν. Για το «Ρεμπέτικο αρχαιοελληνικό συμπόσιο» που θα παρουσιαστεί σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, καλούνται να συμμετάσχουν γυναίκες και άνδρες ηθοποιοί με καλές γνώσεις σε έγχορδο παραδοσιακό μουσικό όργανο ή στο ακορντεόν αλλά και στο τραγούδι. Για το δρώμενο «Πλάθοντας τον Προμηθέα», που επιμελείται ο Θόδωρος Γράμψας στο τραγωδιακό κομμάτι και ο Νέστωρ Κοψιδάς όσον αφορά τη μουσική και την αφήγηση, απευθύνεται ανοιχτό κάλεσμα σε γυναίκες ηθοποιούς με καλό επίπεδο στο τραγούδι και τον χορό. Επιπλέον, για το αφηγηματικό μέρος του δρώμενου αναζητείται γυναίκα ηθοποιός με καλό επίπεδο στο τραγούδι αλλά και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η αρχική επιλογή των ηθοποιών θα γίνει μετά από εξέταση των βιογραφικών σημειωμάτων, ενώ όσοι επιλεγούν θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τις απαιτήσεις της ακρόασης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theatro-technis.gr μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

ODD 2026 – Onassis Dance Days: Το χορευτικό ραντεβού που περιμένουμε πάντα

Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

Ανοιχτή συζήτηση: Ο Κοεμτζής τότε – οι Κοεμτζήδες σήμερα

Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συγκινητική παράσταση, με συναισθηματική φόρτιση και δραματικές εντάσεις, πάνω στο έργο του Μαρκ Μέντοφ για τη σύγκρουση δύο κόσμων και την ανάγκη επικοινωνίας. | Powered by Uber

Τα χρόνια

Η θεατρική διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Γαλλίδας νομπελίστριας Ανί Ερνό ζωντανεύει ως μια πολυφωνική, βαθιά συγκινητική παράσταση γυναικείας εμπειρίας, πολιτικής συνείδησης και συλλογικής αφήγησης. | Powered by Uber

Τζόνι μπλε

Ο Γιώργης Τσουρής μας παρέδωσε ένα έργο δυνατό και καθηλωτικό, που αφορά όλες τις ηλικίες: ωμό, ανεπιτήδευτο χιούμορ, ρεαλισμός που πείθει και ερμηνείες εξαιρετικές, συνθέτουν μια παράσταση που σε κρατάει σε αγωνία και συγκίνηση. | Powered by Uber

Όσα μάθαμε για τη "Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της"

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λαέρτης Μαλκότσης και Έλενα Χαραλαμπούδη μιλούν για τη μαύρη κωμωδία με 70s αισθητική - σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου- που βλέπει τις σχέσεις με άλλα μάτια, στο θέατρο Βεάκη (από 16/1).