Διαδικτυακή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020

Λίγους μήνες πριν την 17η διοργάνωση του το Αναλόγιο καλεί τους καλλιτέχνες να ενισχύσουν την καμπάνια ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι.

Διαδικτυακή δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020

«Ως την άκρη του κόσμου» επιθυμεί να φτάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο 2020, σύμφωνα με το φετινό του μότο. Όμως, λίγο πριν την 17η διοργάνωση του η οποία προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζει μια διαδικτυακή δράση μέσω facebook προκειμένου να ενισχύσει την καμπάνια ευαισθητοποίησης #Μένουμε_σπίτι. Καλεί συγγραφείς, μεταφραστές, σκηνοθέτες και ηθοποιούς να αποστείλουν βίντεο διάρκειας έως δύο λεπτών όπου θα διαβάζουν ένα μικρό απόσπασμα από ένα έργο τους. Στόχος του φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ψηφιδωτό δημιουργικών φωνών, ως αρωγός στην πρωτόγνωρη και σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, μένοντας παράλληλα πιστό στη διάδοση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας από πρωτοεμφανιζόμενους και ανερχόμενους καλλιτέχνες και τη διαμόρφωση ενός τόπου προνομιακών συναντήσεων όπου η ελληνική δραματουργία μπορεί να έρθει σε επαφή με τις δραματουργίες άλλων χωρών. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ανέβει τα πρώτα βίντεο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αποδεικνύοντας την ανταπόκριση της καλλιτεχνικής κοινότητας στην επιταγή των καιρών.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του Αναλογίου από το 2005 μέχρι σήμερα, είναι η ιστορικός πολιτισμού, δραματουργός, σκηνοθέτις και μεταφράστρια Σίσσυ Παπαθανασίου, η οποία με την προσωπική της δέσμευση και πίστη στις προοπτικές του νεοελληνικού θεάτρου, ανέδειξε το φεστιβάλ σε έναν δημοφιλή πολιτιστικό θεσμό.

Το Αναλόγιο σε νούμερα

Μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια 190 νέα ελληνικά και ξένα έργα ως μέρος του βασικού του προγράμματος και στο πλαίσιο 350 συνολικά εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή 1.300 καλλιτεχνών. Περισσότεροι από 150 συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν για πρώτη φορά τα έργα τους με το κοινό από τη σκηνή του Αναλογίου, συστήνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δουλειά τους. Πολλά από αυτά τα θεατρικά έργα και λογοτεχνικά κείμενα μεταφράστηκαν, ταξίδεψαν σε ανάλογες διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, διεκδίκησαν και κέρδισαν διεθνή βραβεία.

Στην αρχή του κάθε βίντεο πρέπει να αναφέρεται από ποιο έργο προέρχεται το απόσπασμα, το όνομα του συγγραφέα και ο τίτλος του έργου. Αποστολή στο analogiofestival@gmail.com.

ianalogiofestival.org | Facebook: @analogiofestival

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δύο αουτσάιντερ ηρωίδες που, ακριβώς γι’ αυτό, έχουν ενδιαφέρον

Δύο παραστάσεις μιλούν για το queer και δείχνουν πώς η διαφορετικότητα γίνεται καθημερινή πράξη αντοχής, ταυτότητας και ελευθερίας στη σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

ODD 2026 – Onassis Dance Days: Το χορευτικό ραντεβού που περιμένουμε πάντα

Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.

Ανοιχτή συζήτηση: Ο Κοεμτζής τότε – οι Κοεμτζήδες σήμερα

Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συγκινητική παράσταση, με συναισθηματική φόρτιση και δραματικές εντάσεις, πάνω στο έργο του Μαρκ Μέντοφ για τη σύγκρουση δύο κόσμων και την ανάγκη επικοινωνίας. | Powered by Uber

Τα χρόνια

Η θεατρική διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Γαλλίδας νομπελίστριας Ανί Ερνό ζωντανεύει ως μια πολυφωνική, βαθιά συγκινητική παράσταση γυναικείας εμπειρίας, πολιτικής συνείδησης και συλλογικής αφήγησης. | Powered by Uber

Τζόνι μπλε

Ο Γιώργης Τσουρής μας παρέδωσε ένα έργο δυνατό και καθηλωτικό, που αφορά όλες τις ηλικίες: ωμό, ανεπιτήδευτο χιούμορ, ρεαλισμός που πείθει και ερμηνείες εξαιρετικές, συνθέτουν μια παράσταση που σε κρατάει σε αγωνία και συγκίνηση. | Powered by Uber