Πού θα πρωταγωνιστήσει ο Αποστόλης Τότσικας;

Ένα έργο δωματίου, για τρεις πρωταγωνιστές θα φέρει στη σκηνή τον Αποστόλη Τότσικα μαζί με τους Δημήτρη Λιακόπουλο και Εμμανουέλα Αλεξίου.

Πού θα πρωταγωνιστήσει ο Αποστόλης Τότσικας;

Το «Tape» του Stephen Belber, το έργο που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη, το 2001, ο Τεξανός Richard Linklater με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ θα σκηνοθετήσει τον ερχόμενο χειμώνα ο Θοδωρής Βουρνάς. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα με πρωταγωνιστές δυο φίλους και μια γυναίκα. Ο Βίνσεντ, ο Τζον και η Έιμι συναντιούνται σ’ ένα δωμάτιο και «σκαλίζουν» το παρελθόν για να αποδειχτεί με έναν αριστοτεχνικό τρόπο πως η αντίληψη που μπορεί να έχουν δυο άνθρωποι για το ίδιο συμβάν μπορεί να διαφέρει. Ο Βίνσεντ, συζητώντας, επικεντρώνεται στη βραδιά που ο Τζον βρέθηκε ερωτικά με την Έιμι και ισχυρίζεται πως επρόκειτο για βιασμό. H Έιμι, προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο, και θα δηλώσει τη δική της αντίληψη των γεγονότων.

Ένα μπρα-ντε-φέρ λέξεων και συμπεριφορών κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σ’ αυτό το ψυχολογικό δράμα που θα ζωντανέψουν στη σκηνή ο Αποστόλης Τότσικας, ο Δημήτρης Λιακόπουλος και η Εμμανουέλα Αλεξίου. Η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο 104, από τις 23 Νοεμβρίου σε μετάφραση της Εμμανουέλας Αλεξίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Theatre pick: "Τελευταία έξοδος - Ρίτα Χέιγουορθ", το συναρπαστικό best seller σε μια παράσταση ξεχωριστής ατμόσφαιρας και δυνατών ερμηνειών

Η θρυλική ιστορία που ενέπνευσε μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες όλων των εποχών ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην επιτυχημένη παράσταση που σκηνοθετούν οι ταλαντούχοι εκπρόσωποι της νέας σκηνοθετικής γενιάς, Δημήτρης και Ορέστης Σταυρόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

16ο Athens Video Dance Project: Τέσσερις ημέρες αφιερωμένες στο σώμα και την κίνηση

Το 16ο Athens Video Dance Project φέρνει στην Αθήνα ένα δυναμικό σύμπαν χορού, video dance και επιτέλεσης. Με θεματική τις "Φυσικές Αποκρίσεις", το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που αναδεικνύει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

"Πτέρυγα Α’ – Κελί 71": Ελευθερία και εγκλεισμός σε παράξενες συνθήκες

Η παράσταση "Πτέρυγα Α’ – Κελί 71" του Βασίλη Τσιράκη στο Αλκμήνη φέρνει δύο διαφορετικούς κόσμους αντιμέτωπους, διερευνώντας ελευθερία, ασφάλεια και ανθρώπινη συνύπαρξη μέσα σε σουρεάλ, αποστειρωμένες φυλακές.

"Οιδίποδας" στη Στέγη σε συνθήκες προσβασιμότητας

Η παράσταση "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Άικ, βασισμένη στον "Οιδίποδα Τύραννο" του Σοφοκλή, είναι από τις μεγάλες θεατρικές στιγμές της σεζόν, μια σύγχρονη, συναρπαστική ανάγνωση ενός κλασικού μύθου γεμάτη ένταση και πολιτικό σασπένς.

Αλέξανδρος Σωτηρίου: Στο θέατρο ‘Τζένη Καρέζη’, ένα προσωπικό ‘αντίο’ γίνεται επαναστατική πράξη

Στην πρώτη ελληνική παρουσίαση του έργου του Εντουάρ Λουί, "Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας", ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Σωτηρίου καθοδηγεί τους Ελένη Κοκκίδου και Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο σε μια ιστορία χειραφέτησης, επιβίωσης αλλά και κάτι ακόμη βαθύτερο.

Σε αυτά τα έργα τέχνης γινόμαστε άλλα ζώα

Οι καλλιτεχνικές αφορμές για να απο-ανθρωποκεντρώσουμε για λίγο το βλέμμα μας και να αντιληφθούμε τον κόσμο από την πλευρά των ζώων πληθαίνουν.

Για τον Χάρη Ρώμα, η ανάγκη να αισθανθούμε ορατοί είναι πιο βαθιά απ’ όσο νομίζουμε

Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του κωμωδίας "Η Πριγκίπισσα των Αγίων Σαράντα" στο Coronet (από 4/12), ο Χάρης Ρώμας μιλά για τη συγγραφή, την υποκριτική, αλλά και για την πολιτική, αποκαλύπτοντας πώς συνδέει το χιούμορ με την κοινωνική κριτική και την προσωπική αλήθεια.