Πού θα πρωταγωνιστήσει ο Αποστόλης Τότσικας;

Ένα έργο δωματίου, για τρεις πρωταγωνιστές θα φέρει στη σκηνή τον Αποστόλη Τότσικα μαζί με τους Δημήτρη Λιακόπουλο και Εμμανουέλα Αλεξίου.

Πού θα πρωταγωνιστήσει ο Αποστόλης Τότσικας;

Το «Tape» του Stephen Belber, το έργο που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη, το 2001, ο Τεξανός Richard Linklater με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ θα σκηνοθετήσει τον ερχόμενο χειμώνα ο Θοδωρής Βουρνάς. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό δράμα με πρωταγωνιστές δυο φίλους και μια γυναίκα. Ο Βίνσεντ, ο Τζον και η Έιμι συναντιούνται σ’ ένα δωμάτιο και «σκαλίζουν» το παρελθόν για να αποδειχτεί με έναν αριστοτεχνικό τρόπο πως η αντίληψη που μπορεί να έχουν δυο άνθρωποι για το ίδιο συμβάν μπορεί να διαφέρει. Ο Βίνσεντ, συζητώντας, επικεντρώνεται στη βραδιά που ο Τζον βρέθηκε ερωτικά με την Έιμι και ισχυρίζεται πως επρόκειτο για βιασμό. H Έιμι, προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο, και θα δηλώσει τη δική της αντίληψη των γεγονότων.

Ένα μπρα-ντε-φέρ λέξεων και συμπεριφορών κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον σ’ αυτό το ψυχολογικό δράμα που θα ζωντανέψουν στη σκηνή ο Αποστόλης Τότσικας, ο Δημήτρης Λιακόπουλος και η Εμμανουέλα Αλεξίου. Η παράσταση θα παιχτεί στο Θέατρο 104, από τις 23 Νοεμβρίου σε μετάφραση της Εμμανουέλας Αλεξίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ": Θεατρικό ταξίδι στην Αυστραλιανή Ενδοχώρα

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στους σύγχρονους Αυστραλούς συγγραφείς στο Αγγέλων Βήμα και μόλις έκανε πρεμιέρα το έργο του Duncan Graham "Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ", που αναφέρεται στη δυνατή ιστορία δύο αδελφών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Χρήστος Λούλης: "Για να ενωθείς πραγματικά, πρέπει να περάσεις από μια κόλαση"

Ο Χρήστος Λούλης, πρωταγωνιστής στο "Cleansed" της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που ανεβαίνει στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" από 4/12, μιλά ανοιχτά για τη σχέση του με το θέατρο και τη ζωή, την πατρότητα, αλλά και για την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και μας αποκαλύπτει πώς το έργο αντικατοπτρίζει καθημερινές μάχες ψυχής.

Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα: Η απεργία των ηθοποιών φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα άλυτα αιτήματα

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου οι ηθοποιοί απεργούν, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης και πληρωμές για πρόβες. Τα βασικά τους αιτήματα παραμένουν άλυτα, ενώ τα θέατρα προχωρούν σε αναβολές παραστάσεων.

Πρεμιέρα για την παράσταση "Νίκος Ξυλούρης - Ο αρχάγγελος της Κρήτης"

Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η νέα παράσταση του Νικορέστη Χανιωτάκη "Νίκος Ξυλούρης - Ο αρχάγγελος της Κρήτης", που ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη - σύμβολο.

Το τρίτο στεφάνι

Μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος σε μια ατμοσφαιρική και μουσικά φορτισμένη παράσταση. Ο Στάθης Λιβαθινός ζωντανεύει την ιστορία της Εκάβης και της Νίνας, φωτίζει την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και ξεπερνάει τα διλήμματα μιας δύσκολης θεατρικής μεταγραφής. | Powered by Uber

Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία

Το έργο του περαματιστή Τιμ Κράουτς ανεβαίνει στην Ελλάδα από τον Αλέξανδρο Ραπτοτάσιο, μετατρέποντας το κοινό σε ενεργό κομμάτι μιας αίρεσης που περιμένει το τέλος του κόσμου. Η συμμετοχικότητα γίνεται εργαλείο σχολιασμού πάνω στη χειραγώγηση και τις δομές εξουσίας. | Powered by Uber

Στον "Πατέρα" του Στρίντμπεργκ η αγάπη μετατρέπεται σε μάχη

Ο Κωστής Καπελώνης σκηνοθετεί τον "Πατέρα" του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά του μεγάλου Σουηδού συγγραφέα.