Θανάσης Τσαλταμπάσης και Τάνια Τσανακλίδου «Χάρολντ και Μοντ» στο νέο Ακάδημος

Το ιστορικό θέατρο στη γωνία Ακαδημίας και Ιπποκράτους ανοίγει ξανά τις πόρτες του τον Οκτώβρη με την συγκινητική ιστορία του Κόλιν Χίγκινς.

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Τάνια Τσανακλίδου «Χάρολντ και Μοντ» στο νέο Ακάδημος

Μετά τη «Λωξάντρα», ο Σωτήρης Χατζάκης επιλέγει να σκηνοθετήσει το «Χάρολντ και Μοντ», ένα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο από τον Κόλιν Χίγκινς και μία από τις τρεις παραγωγές του ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Ακάδημος, το οποίο ξανανοίγει τις πόρτες του τη νέα θεατρική σεζόν 2019-2020. Το ρόλο του απελπισμένου νεαρού Χάρολντ ερμηνεύει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ενώ την αισιόδοξη με πάθος για ζωή ογδοντάχρονη Μοντ υποδύεται η Τάνια Τσανακλίδου. Το πολυμελές καστ συμπληρώνουν οι Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Ελένη Βαΐτσου, Αλέξανδρος Χούντας, Αθηνά Καραγιώτη, Διονύσης Στραβοράβδης. Ο Μιχάλης Δέλτα των Stereo Nova υπογράφει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση της παράστασης.

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Τάνια Τσανακλίδου «Χάρολντ και Μοντ» στο νέο Ακάδημος - εικόνα 1

Ο αναπάντεχος και ειλικρινής έρωτας, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη γενιά στα '70s, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας που θα δούμε στον Νέο Ακάδημο από τις 16 Οκτωβρίου, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου. Το «Χάρολντ και Μοντ» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1971, ενώ αμέσως μετά ο συγγραφέας μετέτρεψε το σενάριο της ταινίας σε μυθιστόρημα κι έπειτα σε θεατρικό έργο μετά από παραγγελία του Ζαν-Λουί Μπαρό, το οποίο παίχτηκε για επτά ολόκληρα χρόνια στο Παρίσι. Έγινε ευρέως γνωστό το 1983 όταν επανακυκλοφόρησε στο σινεμά. Το έργο αναφέρεται στην τρυφερή αλλά και συγκινητική σχέση δύο ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, μέσα από την οποία ο Χίγκινς θίγει πανανθρώπινα θέματα που δεν θα πάψουν ποτέ να μας αφορούν, όπως η μοναξιά, το χάσμα των γενεών, η έλλειψη επικοινωνίας και η τάση του ανθρώπου να απομονώνεται, να αποσιωπά τα συναισθήματα του και να παγιδεύεται σε αδιέξοδα. Η γέφυρα επικοινωνίας που καταφέρνουν να χτίσουν η Μοντ και ο Χάρολντ μεταφράζεται σε έναν ύμνο για τη ζωή, τον αυθορμητισμό, την ελπίδα και φυσικά την αγάπη.

Θανάσης Τσαλταμπάσης και Τάνια Τσανακλίδου «Χάρολντ και Μοντ» στο νέο Ακάδημος - εικόνα 2

© φωτογραφιών: Αγγελική Κοκκοβέ

i«Χάρολντ και Μοντ» | Θέατρο Νέος Ακάδημος | Από 16 Οκτωβρίου | Στα ταμεία του θεάτρου από 26 Αυγούστου | fb: @neosakadimos | instagram: @neosakadimos |

Περισσότερες πληροφορίες

Χάρολντ και Μοντ

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Μέσα από τον αναπάντεχο και ειλικρινή έρωτα δύο ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, ο συγγραφέας θίγει πανανθρώπινα θέματα, όπως η μοναξιά, το χάσμα γενεών και η έλλειψη επικοινωνίας.

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δυο θεατρικά ραντεβού στο City Theater

Ανάμεσα στις πολλές μουσικές προτάσεις που μας χαρίζει το City Garden Festival by Christmas Theater υπάρχουν δυο θεατρικές που δεν πρέπει να χάσετε. Ποιες είναι αυτές;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2022

"Αντιγόνη" η εν βαρβάροις: Τελικά ποια Επίδαυρο θέλουμε;

Ποδοβολητά, λογομαχίες, φωνές και αναμένες οθόνες μετέφεραν την τραγωδία από την ορχήστρα στο κοίλον στο πρόφατο ανέβασμα της "Αντιγόνης".

Αντιγόνη

Ο Λιθουανός σκηνοθέτης δίνει την προσωπική ερμηνεία του στο πιο δημοφιλές από τα αρχαία δραματικά κείμενα, διαβάζοντάς το μέσα από ένα λαϊκότροπο πρίσμα, που όμως αδικεί τη δυναμική και το ήθος του πρωτότυπου κειμένου.

Η μοντέρνα "Ελένη" του ΚΘΒΕ κατεβαίνει στην Επίδαυρο

Ήρθε η στιγμή να δούμε την "Ελένη"-Έμιλυ Κολιανδρή στην Επίδαυρο. Η τραγωδία του Ευριπίδη είναι παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου και την σκηνοθετεί ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

Νέος Πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Η Πρύτανις κυρία Ελένη Αρβελέρ αποχώρησε από την θέση της ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την διαδέχθηκε ο Παναγιώτης Ροϊλός.

Ο μύθος του Περσέα έγινε παράσταση

Ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο μύθο του Περσέα παρουσιάζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης" με ελεύθερη είσοδο.