Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες»

Ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρες ο Δημήτρης Καραντζάς. Αυτό δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες των «Βρικολάκων» με το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασης.

Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες»

Η συνεργασία δύο σπουδαίων σκηνών, του ιστορικού Θεάτρου Τέχνης και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μας δίνει φέτος μια από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν. Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τους «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν, ένα έργο που θα του δώσει την ευκαιρία να συναντηθεί με τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Ρένη Πιττακή.

Ο εμβληματικός ρόλος της Κυρίας Άλβινγκ, κυριαρχεί στο έργο, καθώς η ηρωίδα συντρίβεται από την αναπόφευκτη επίδραση παρελθοντικών επιλογών. Μια εξίσου πολλά υποσχόμενη διανομή στους υπόλοιπους ρόλους –Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος– αυξάνει τις προσδοκίες, όπως και το συνολικό καλλιτεχνικό team: Δημήτρης Καμαρωτός στη μουσική σύνθεση, Κλειώ Μπομπότη στα σκηνικά, Αλέκος Αναστασίου στους φωτισμούς κ.ά.

Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες» - εικόνα 1

Λίγα λόγια για το έργο

Ακρογωνιαίος λίθος του μοντέρνου ευρωπαϊκού δράματος, οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν χλευάζουν τους αστούς και την υποκρισία της πουριτανικής ιδεολογίας. Το έργο εκδόθηκε το 1881 και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για έναν απλό λόγο. Ο Ίψεν, δείχνει να διαχειρίζεται ένα οικογενειακό συμβάν, αλλά μια επί της ουσίας σχολιάζει την κοινωνική δομή που επιβάλει τι είναι πρέπον. Μπορεί οι μουχλιασμένες ιδέες-βρικόλακες του ιψενικού έργου να μην τρέφονται με αίμα, όμως μας φυλακίζουν μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό γεμίζοντας μας ενοχές.


i «Βρικόλακες» | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν | Σκηνή Φρυνίχου | Από 22 Φεβρουαρίου έως 21 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση:

Περισσότερες πληροφορίες

Βρικόλακες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει αυτό το σύστημα αλληλεξαρτητικών σχέσεων και αέναης κίνησης του έργου σε ένα ηχητικό και σκηνογραφικό περιβάλλον στοιχειωμένο από παιδικές μνήμες.

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ελληνικό έργο είναι τάση: Πέντε παραστάσεις που αξίζει να δείτε

Το ελληνικό έργο είναι πια τάση - και όχι τυχαία. Μιλά τη γλώσσα μας, αφηγείται ιστορίες που αναγνωρίζουμε και ανεβαίνει στη σκηνή με τόλμη, χιούμορ και συγκίνηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Ο Θανάσης Σαράντος, η 'Αντιγόνη' κι ένας κόσμος με το δίλημμα "ασφάλεια ή ελευθερία"

Μιλήσαμε με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Σαράντο για την 'Αντιγόνη' του, ένα πολιτικό θρίλερ, τοποθετημένο στη δεκαετία του ‘70, που θέτει σκοτεινά ερωτήματα για την τραγωδία του Σοφοκλή αλλά και για τη σημερινή εποχή.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει": Έργο του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα έργο του Έλληνα λογοτέχνη που υπερασπίστηκε όσο λίγοι το ποιητικό κίνημα "beat", παρουσιάζεται από τη Λίνα Φούντογλου, φωτίζοντας την αγωνία, την ανυπακοή και τα υπαρξιακά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου.

Τι κάνει... "(κρότο)" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης;

Μια σύγχρονη σκηνική σύνθεση εμπνευσμένη από το διήγημα "Ο τρόμος" της Λιλής Ζωγράφου φωτίζει τη βία και την αδικία της καθημερινότητας έως τον αναπόφευκτο "(κρότο)".

4 παραστάσεις που αξίζει να (ξανα)δείς

Τέσσερις θεατρικές επαναλήψεις που σου ανοίγουν άλλους κόσμους και αξίζει να παρακολουθήσεις.

"Η Γυναίκα της Ζάκυθος": Ποίηση και μνήμη σε ζωντανό καφενείο

Η παράσταση "Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες" επιστρέφει στο ιστορικό καφενείο "Σωκράτης", με τη σκηνοθετική επιμέλεια της Αντιγόνης Γύρα, όπου η ποίηση του Σολωμού ζωντανεύει μέσα από φωνή, κίνηση και μουσική, σε μια εμπειρία σωματική και συναισθηματική.

Ποιος τελικά είναι ο φιλάνθρωπος; Οι Dirty Granny Tales απαντούν

Με "The Philanthropist" επιστρέφουν οι Dirty Granny Tales, μια παράσταση που δίνει χώρο στη θεατρική κίνηση, το κουκλοθέατρο και το animation.