Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες»

Ξέρει να δημιουργεί ατμόσφαιρες ο Δημήτρης Καραντζάς. Αυτό δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες των «Βρικολάκων» με το σκηνικό και τα κοστούμια της παράστασης.

Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες»

Η συνεργασία δύο σπουδαίων σκηνών, του ιστορικού Θεάτρου Τέχνης και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μας δίνει φέτος μια από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν. Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τους «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν, ένα έργο που θα του δώσει την ευκαιρία να συναντηθεί με τη μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου Ρένη Πιττακή.

Ο εμβληματικός ρόλος της Κυρίας Άλβινγκ, κυριαρχεί στο έργο, καθώς η ηρωίδα συντρίβεται από την αναπόφευκτη επίδραση παρελθοντικών επιλογών. Μια εξίσου πολλά υποσχόμενη διανομή στους υπόλοιπους ρόλους –Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος– αυξάνει τις προσδοκίες, όπως και το συνολικό καλλιτεχνικό team: Δημήτρης Καμαρωτός στη μουσική σύνθεση, Κλειώ Μπομπότη στα σκηνικά, Αλέκος Αναστασίου στους φωτισμούς κ.ά.

Σ’ αυτό το σκηνικό ζουν οι «Βρικόλακες» - εικόνα 1

Λίγα λόγια για το έργο

Ακρογωνιαίος λίθος του μοντέρνου ευρωπαϊκού δράματος, οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν χλευάζουν τους αστούς και την υποκρισία της πουριτανικής ιδεολογίας. Το έργο εκδόθηκε το 1881 και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για έναν απλό λόγο. Ο Ίψεν, δείχνει να διαχειρίζεται ένα οικογενειακό συμβάν, αλλά μια επί της ουσίας σχολιάζει την κοινωνική δομή που επιβάλει τι είναι πρέπον. Μπορεί οι μουχλιασμένες ιδέες-βρικόλακες του ιψενικού έργου να μην τρέφονται με αίμα, όμως μας φυλακίζουν μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό γεμίζοντας μας ενοχές.


i «Βρικόλακες» | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν | Σκηνή Φρυνίχου | Από 22 Φεβρουαρίου έως 21 Απριλίου | Προπώληση μέσω viva.gr

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παράσταση:

Περισσότερες πληροφορίες

Βρικόλακες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει αυτό το σύστημα αλληλεξαρτητικών σχέσεων και αέναης κίνησης του έργου σε ένα ηχητικό και σκηνογραφικό περιβάλλον στοιχειωμένο από παιδικές μνήμες.

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Θέατρο Πορεία ανοίγει την προπώληση με early bird για πέντε παραστάσεις

Από το αρχαίο δράμα και τη φιλοσοφία μέχρι το σύγχρονο θέατρο και την όπερα για παιδιά, πέντε παραστάσεις συνθέτουν το δεύτερο μέρος της σεζόν του Θεάτρου Πορεία, με προπώληση και early bird έκπτωση. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Όσα μάθαμε για τη "Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της"

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λαέρτης Μαλκότσης και Έλενα Χαραλαμπούδη μιλούν για τη μαύρη κωμωδία με 70s αισθητική - σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου- που βλέπει τις σχέσεις με άλλα μάτια, στο θέατρο Βεάκη (από 16/1).

Έρωτας και "Αστερόσκονη" στο θέατρο Σημείο

Η παράσταση της δημιουργού και σκηνοθέτριας Χριστίνας Ματθαίου γιορτάζει τον έρωτα από το Big Bang μέχρι σήμερα.

"Αφηγήτρια ταινιών" η Κάτια Γέρου στο Calderone Art Space

Η χαρισματική ηθοποιός Κάτια Γέρου συνεχίζει με τον θεατρικό μονόλογο - ύμνος στην αιώνια δύναμη της αφήγησης.

Πρώτες φωτογραφίες από "Το ψέμα του μυαλού" και οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό μας

Οι πρώτες εικόνες από "Το ψέμα του μυαλού" του Σαμ Σέπαρντ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη αποκαλύπτουν μια παράσταση με σκοτεινή ποιητικότητα, όπου η βία, η μνήμη και η ψευδαίσθηση συνθέτουν ένα ιδιαίτερο θεατρικό τοπίο.

"Η πλεξούδα": Το παγκόσμιο best seller για πρώτη φορά στο θέατρο

"Η πλεξούδα", θεατρική μεταφορά του παγκόσμιου best seller της Λετισιά Κολομπανί, ένας ύμνος στο θάρρος και τη δύναμη των γυναικών ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού στο Μεταξουργείο.

"Κίτρινο Φεγγάρι": Το έργο που μιλά για την ψυχική υγεία των νέων κάνει θεατρική πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου

Δύο έφηβοι στο χείλος του γκρεμού. Ένας φόνος που θα αλλάξει τα πάντα. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στα Χάιλαντς της Σκωτίας.