Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Η πρώτη συνάντηση του ολοκαίνουργιου Aesop Project είναι γεγονός.

Συνάντηση καλλιτεχνικών οργανισμών από όλο τον κόσμο στο Θέατρο Αερόπλοιο

Πιστό στη δύναμη της λαϊκής παράδοσης, το θέατρο Αερόπλοιο, με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή Νίκου Καμτσή, δημιουργεί το Aesop Project. Μετά το Culture luggage -που μελετάει και δημιουργεί παραστάσεις πάνω σε παραμύθια της ανατολής, έτσι όπως έφτασαν ως εμάς από τα πρόσφατα και προγενέστερα προσφυγικά κύματα- το Αερόπλοιο, η παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, υπογράφει ένα νέο πρότζεκτ, που παίρνει το όνομα του από τον Αίσωπο, τον μεγαλύτερο παραμυθά όλων των εποχών, και επικεντρώνεται στα λαϊκά παραμύθια.

Για πέντε μέρες (11-16 Φεβρουαρίου), το θέατρο Αερόπλοιο φιλοξενεί στην Αθήνα θεατρικούς, καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπως οι Center for Sustainable Development Studies από το Βιετνάμ, Cooperativa de Turismo e Promoção Social από την Βραζιλία, Fundacion Uxionovoneyra από την Ισπανική Γαλικία, σε μια συνάντηση που ξεπερνάει τα Ευρωπαϊκά σύνορα, με στόχο να ενώσει διαφορετικούς πολιτισμούς. Οι φιλοξενούμενοι οργανισμοί σε συνεργασία με τη δική μας Action Synergy, θα μελετήσουν και θα συγκρίνουν από κοινού παραμύθια, τραγούδια και λαϊκά αινίγματα από τις πατρίδες τους, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους όχι μόνο τον πλούτο της προφορικής τους παράδοσης, αλλά και θεατρικές τεχνικές αφήγησης και παρουσίασης τους.

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το site του Aesop Project: www.aesop-project.eu.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 20 έως 26/11 και ξεχωρίζουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
19/11/2025

"(Love me) Tinder": Δίγλωσση performance στο Theatre of the No

"Μπορεί ο έρωτας να επιβιώσει όταν το μόνο που κάνουμε είναι swipe;", διερωτάται η κωμωδία καταστάσεων του Νίκου Φυτά γύρω από τον έρωτα στο Theatre of the No.

Σε αυτό το τεύχος έχεις όλη τη θεατρική σεζόν στα χέρια σου

Πιστή στο ραντεβού της με το θεατρόφιλο κοινό, η αγαπημένη σας ετήσια έκδοση "Θέατρο" κυκλοφορεί την Πέμπτη 20/11, δωρεάν μαζί με το "αθηνόραμα"!

Σαλόνια Γλώσσας στο Εθνικό: Γνωριμία με τη σύγχρονη ελληνική γραφή και το "Μαύρο Κουτί"

Τα "Σαλόνια Γλώσσας" του Εθνικού Θεάτρου είναι μια δράση που μετατρέπει τον θεατρικό χώρο σε εργαστήριο ιδεών, φέρνοντας σε διάλογο τη γλώσσα, την τέχνη και τον κόσμο γύρω μας και το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί 30 Νοεμβρίου με τις Δανάη Λιοδάκη και Μυρτώ Αλικάκη.

Το αιχμηρό έργο του Τριαρίδη επιστρέφει: Συζήτηση με τη Μάγδα Φύσσα στο Θέατρο Olvio

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου", που σημάδεψε τις δύο προηγούμενες σεζόν, επιστρέφει στο Θέατρο Olvio με νέες συζητήσεις, συμμετοχή της Μάγδας Φύσσα και μια υποψηφιότητα στα βραβεία της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Τρίτο Στεφάνι: Η ατμόσφαιρα της παράστασης μέσα από νέες φωτογραφίες

Οι νέες φωτογραφίες από το "Τρίτο Στεφάνι" αποκαλύπτουν την ατμοσφαιρική, στοχαστική ματιά του Στάθη Λιβαθινού και της ομάδας του, που μεταμορφώνουν το κλασικό κείμενο του Ταχτσή σε μια ζωντανή, ποιητική παράσταση.

"Λεωφορείο ο πόθος"- Η επιστροφή Καραντζά και οι δύο πρωταγωνιστές

Η επανάληψη του "Λεωφορείου ο πόθος" στο Προσκήνιο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά φωτίζεται από τη βραβευμένη ερμηνεία της Αλεξίας Καλτσίκη, ενώ ο Αινείας Τσαμάτης μιλά για τον Στάνλεϊ και τη σκηνική σύγκρουση που καθορίζει την παράσταση.