Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Christmas Theater

Οι ήρωες των πιο γνωστών παραμυθιών ζωντανεύουν και «πετούν» από την περίφημη τσέχικη ομάδα.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Christmas Theater

Ο Ζίρι Σρνετς, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ιδρυτής του διάσημου σε όλο τον κόσμο Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, γιορτάζει 58 χρόνια δημιουργίας με την εξαιρετική παράσταση «Ανθολογία», η οποία περιλαμβάνει σκηνές από τις καλύτερες δουλειές της περίφημης τσεχικής ομάδας. Οι καλλιτέχνες της, που εκπροσωπούν επάξια την παράδοση της τσέχικης δραματικής τέχνης, όντας την ίδια στιγμή ηθοποιοί, κουκλοπαίκτες, μίμοι αλλά και χορευτές, έρχονται στο Christmas Theater στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου (7-9/12). Ντυμένοι στα μαύρα και αόρατοι για τους θεατές μπροστά στο μαύρο φόντο της σκηνής ζωντανεύουν τους ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους, βασισμένοι στη φαντασμαγορική ψευδαίσθηση της αιώρησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανθολογία

  • Μαύρο Θέατρο

H περίφημη ομάδα μαύρου θεάτρου γιορτάζει την 58η επέτειό της με μια παράσταση που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές του δημιουργού της: «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων», «Πήτερ Παν», «Ιπτάμενο ποδήλατο» κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

4 λόγοι για να δεις το "Όνειρο ενός Γελοίου" των Έφης Μπίρμπα & Άρη Σερβετάλη

Το "Όνειρο ενός Γελοίου", που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2022 γνωρίζοντας sold-out παραστάσεις και έντονη ανταπόκριση κοινού και κριτικών, επιστρέφει στο Κιβωτός (από 18/11) ως μια ανανεωμένη, μυσταγωγική σκηνική πρόταση, όπου η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης μετατρέπουν τον ντοστογιεφσκικό στοχασμό σε τελετουργία· μια πράξη όπου το όνειρο γίνεται σώμα και η γελοιότητα υπαρξιακή αποκάλυψη, φωτίζοντας τα βαθύτερα όρια της ανθρώπινης ψυχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
17/11/2025

Αυτές οι παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα Δευτέρα και Τρίτη, 17 & 18/11

Οι νέες πρεμιέρες καλύπτουν όλο το φάσμα της σκηνικής δημιουργίας. Από το κλασικό θέατρο μέχρι το μουσικό πείραμα και τη φιλοσοφική κατάδυση, αυτές οι επτά παραστάσεις μας προσκαλούν να απολαύσουμε διαφορετικές μορφές αφήγησης,

Χορεύοντας την Ανησυχία του Πεσσόα

Μια παράσταση, εμπνευσμένη από το "Βιβλίο της Ανησυχίας" και τη "Θαλασσινή Ωδή" του Φερνάντο Πεσσόα, μετατρέπει την ποιητική του αγωνία σε χοροθεατρική πρόταση όπου το σώμα γίνεται ζωντανός φορέας στοχασμού και εσωτερικής περιπλάνησης.

6 παραστάσεις stand up comedy για να διαλέξεις

Φρέσκο υλικό από αγαπημένους κωμικούς μέσα από έξι stand up comedy παραστάσεις.

Για τον Γιώργο Νανούρη, η Μαρία Κίτσου είναι μια σπουδαία ηθοποιός με απίστευτο βάθος

Παρουσιάζει την παράσταση "Η Δούκισσα της Πλακεντίας" (Θέατρο Βεάκη, από 19/11) και μιλήσαμε μαζί του για την προσωπικότητα της δούκισσας και τη συνεργασία του με τη Μαρία Κίτσου.

"Killing Godot": Ο Νίκος Καμτσής παίζει, σκηνοθετεί και γράφει για την παγκόσμια πρεμιέρα

Στην παγκόσμια πρεμιέρα του "Killing Godot" του Νίκολας Καζάν, ο Νίκος Καμτσής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου στο Τόπος Αλλού (από 21/11). Η Ναταλί Φλουρή προσθέτει μια μυστηριώδη, αλλόκοτη παρουσία, γεμάτη ένταση και συγκίνηση. Διαβάστε όσα μας είπε για την παράσταση.

"Tick, Tick… Boom!: Γιορτή της νεότητας στην Εναλλακτική Λυρική

Το "Tick, Tick… Boom!" φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ένα εκρηκτικό ροκ μιούζικαλ για τη νεότητα, τα όνειρα και τον χρόνο που περνά, μέσα από μουσική, συγκίνηση και απρόσμενες στιγμές μαγείας.