Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Christmas Theater

Οι ήρωες των πιο γνωστών παραμυθιών ζωντανεύουν και «πετούν» από την περίφημη τσέχικη ομάδα.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας έρχεται στο Christmas Theater

Ο Ζίρι Σρνετς, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ιδρυτής του διάσημου σε όλο τον κόσμο Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, γιορτάζει 58 χρόνια δημιουργίας με την εξαιρετική παράσταση «Ανθολογία», η οποία περιλαμβάνει σκηνές από τις καλύτερες δουλειές της περίφημης τσεχικής ομάδας. Οι καλλιτέχνες της, που εκπροσωπούν επάξια την παράδοση της τσέχικης δραματικής τέχνης, όντας την ίδια στιγμή ηθοποιοί, κουκλοπαίκτες, μίμοι αλλά και χορευτές, έρχονται στο Christmas Theater στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου (7-9/12). Ντυμένοι στα μαύρα και αόρατοι για τους θεατές μπροστά στο μαύρο φόντο της σκηνής ζωντανεύουν τους ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους, βασισμένοι στη φαντασμαγορική ψευδαίσθηση της αιώρησης.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανθολογία

  • Μαύρο Θέατρο

H περίφημη ομάδα μαύρου θεάτρου γιορτάζει την 58η επέτειό της με μια παράσταση που συνδυάζει τις καλύτερες στιγμές του δημιουργού της: «Η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων», «Πήτερ Παν», «Ιπτάμενο ποδήλατο» κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η γυναίκα της Ζάκυθος" ως ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους

Στο καφενείο "Ο Σωκράτης", η ομάδα του Κινητήρα ανασύρει τη "Γυναίκα της Ζάκυθος" σαν μια ζωντανή μνήμη. Με αφορμή τα 30χρονα της ομάδας στήνει ένα αναλόγιο όπου παρελθόν και παρόν συναντιούνται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/12/2025

"Nina Simone – 4 οκτάβες ελευθερίας": Επιστρέφει σε νέο θέατρο η παράσταση για τη Νίνα Σιμόν

Η θρυλική Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Νίνα Σιμόν ζωντανεύει μέσα από την παράσταση του Σωτήρη Καραμεσίνη που συνεχίζεται στο θέατρο Arroyo (από 5/12).

Σε νέο θέατρο συχνάζει ο "Καταπληκτικός καταθλιπτικός" του Αντώνη Καλομοιράκη

Από 2 Δεκεμβρίου η κωμωδία "αυτοβελτίωσης" του Αντώνη Καλομοιράκη μετακομίζει στο θέατρο Art 63.

Τι σκέφτεται η Έμιλυ Λουΐζου όσο ο χρόνος μετρά αντίστροφα στο "Tick, Tick… Boom!;"

Στη σκιά μιας "βόμβας" που πάει να σκάσει, η Έμιλυ Λουΐζου μιλά για το άγχος της δημιουργίας, τις απαιτήσεις του μιούζικαλ στην Ελλάδα και την τέχνη που επιμένει. Το "Tick, Tick… Boom!" ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ από 6/12.

Έξι ξένοι σκηνοθέτες εμπλουτίζουν τη θεατρική Αθήνα

Διεθνής αέρας φυσάει στο ελληνικό θέατρο, καθώς έξι σημαντικοί ξένοι σκηνοθέτες συνεργάζονται φέτος με Έλληνες καλλιτέχνες. Εσείς μπορείτε να απολαύσετε τις παραστάσεις τους, ενώ η Uber θα φροντίσει για τη μετακίνησή σας, με την υπηρεσία προκράτησης Uber Reserve.

'Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό' για λίγο ακόμα στο ΠΛΥΦΑ

Το "Ατυχές πήδημα ή Παλαβό πορνό" στο ΠΛΥΦΑ μετρά πλέον αντίστροφα προς την ολοκλήρωσή του. Το έργο που βασίζεται στο σενάριο της ομότιτλης, βραβευμένης ξεχειλίζει από καυστικό χιούμορ και κοινωνική αιχμηρότητα.

Βραβεία "Κάρολος Κουν" και Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25

Το Βραβείο Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ντέλλα για την παράσταση "Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα" στα Βραβεία "Κάρολος Κουν" και στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2024/25.