Ο Ηλίας Καρελλάς μαγεύει μικρούς και μεγάλους

Ο Καραγκιόζης του γνωστού σκιοπαίχτη και δημιουργού έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ συνεχίζει να μας συνεπαίρνει στο θέατρο Κάππα με το «Αγόρι με τη βαλίτσα».

Ο Ηλίας Καρελλάς μαγεύει μικρούς και μεγάλους

Ο ενθουσιασμός είναι κινητήρια δύναμη για τον Ηλία Καρελλά όμως αν δεν υπήρχε η πηγαία αγάπη για το παιδικό θέατρο και το θέατρο σκιών δεν θα δημιουργούσε μικρά σκηνικά θαύματα. Οι παραστάσεις του στο Κάππα και η δημιουργία του τρισδιάστατου σπιτιού του Καραγκιόζη στο Μέγαρο Μουσικής το επιβεβαιώνουν.

Είκοσι χρόνια που ασχολείται με το θέατρο για παιδιά, ο Ηλίας Καρελλάς επιδιώκει να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους μικρούς θεατές, τον αληθινό κόσμο αλλά και εκείνον του ονείρου. Πώς τα καταφέρνει; Συνεπαρμένος πρώτα απ’ όλα ο ίδιος από κάθε νέα ιδέα, καταπιάνεται με ευαισθησία με κάθε παράσταση χωρίς να ξεχνά ότι τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό. Το ανέβασμα του συγκλονιστικού έργου το «Αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι με θέμα την προσφυγιά ήταν το μεγάλο του περσινό στοίχημα, που πέτυχε να κουρδίσει τις ευαίσθητες χορδές 40.000 θεατών. Για το λόγο αυτό η παράσταση επαναλαμβάνεται στο θέατρο Κάππα με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Μακαλιά και την Αρετή Κετιμέ στη ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών.

Ο Ηλίας Καρελλάς μαγεύει μικρούς και μεγάλους - εικόνα 1

Παράλληλα, ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες με τον Καραγκιόζη. Όταν πριν από έξι χρόνια ο ξυπόλητος ήρωας του θεάτρου σκιών πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσα από το concept «Χριστούγεννα στο Μέγαρο», δημιουργήθηκαν παραστάσεις, που αγαπήθηκαν και συζητήθηκαν. Φέτος, «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη» θα είναι μουσικά και περιπετειώδη με την ανατρεπτική μπάντα Burger Project και τον ταλαντούχο ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου σε ρόλο-έκπληξη.

Με τον νέο χρόνο, μάλιστα, ο Καραγκιόζης αποκτά το δικό του Σπίτι στο Μέγαρο Μουσικής, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. που θα αναπαριστά τρισδιάστατα το εσωτερικό της θρυλικής παράγκας του. Με οδηγούς ειδικούς εμψυχωτές, οι μικροί θεατές θα γνωρίσουν τη ζωή του Καραγκιόζη και θα ταξιδέψουν στον χωροχρόνο για να μάθουν την ιστορία του θεάτρου σκιών. Στη νέα του αυτή στέγη ο Ηλίας Καρελλάς θα στήσει τον μπερντέ του και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, θα μας περιμένει να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μαέστρος», ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

i «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Χαβάη» (21–30/12) | «Ο Καραγκιόζης μαέστρος» (Κάθε Σάββατο από 19/1/18 έως 20/4/19) | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | www.megaron.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το αγόρι με τη βαλίτσα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Το θέατρο σκιών συναντά το θέατρο και τη μουσική σε ένα βαθιά συγκινητικό έργο του Μάικ Κένι, σε μετάφραση Ξ. Καλογεροπούλου, με θέμα την αναγκαστική και βίαιη μετανάστευση.

Κάππα

Κυψέλης 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Locandiera" από τον Γιάννη Κακλέα: Νέες φωτογραφίες

Στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, η "Locandiera" ζωντανεύει ως σύγχρονη κωμωδία χαρακτήρων. Ο Γιάννης Κακλέας αναδεικνύει τη δυναμική της Μιραντολίνας μέσα σε χιούμορ, κοινωνική κριτική και αιχμηρή πολιτική ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/02/2026

Αυτές είναι οι παραστάσεις που επιστρέφουν στο θέατρο Σταθμός

Το θέατρο Σταθμός φιλοξενεί δύο παραστάσεις, που αν και αισθητικά και θεματικά είναι διαφορετικές, μιλούν για τα πιο θεμελιώδη: τη μνήμη, την απώλεια, την εργασία και την ανθρώπινη αντοχή.

Το φεμινιστικό έργο "Πάρανταϊζ – Η αίθουσα κλιματίζεται" επιστρέφει για 2η χρονιά

Το γυναικείο σώμα, η επιθυμία και η απόλαυση πρωταγωνιστούν στο κείμενο της Λένας Κιτσοπούλου που κέρδισε το κοινό πέρσι. Οι Seven Sisters, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Γιώτας Σερεμέτη, επιστρέφουν στο Θέατρο 104.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την παράσταση "Ημιυπαίθριος"

Πρόκειται για μια σύγχρονη νεοελληνική πρωτότυπη κωμωδία - φάρσα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αλκαίου, με έντεκα ηθοποιούς επί σκηνής.

Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου: Η διοίκηση του ΣΕΗ δεν θέλει τη Συλλογική Σύμβαση, όχι εμείς

Τη δική της πλευρά, με αφορμή τη σημερινή απεργία του ΣΕΗ, δημοσιεύει με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου.

Δύο μοναδικές χορευτικές εμπειρίες

Διπλό ραντεβού χορού: από την ένταση και την αδιάκοπη κίνηση του "Superstar" της Ιωάννας Πορτόλου έως το τελετουργικό και συγκινητικό ντουέτο του "Mountain" των RootlessRoot.

"Της Λήθης - Ρωγμές - Στο Σώμα": Η ωδή στη γυναίκα ως μία ενιαία βραδιά

Η τριλογία που εξερευνά όλες τις πτυχές και τους προβληματισμούς της γυναικείας υπόστασης και ταυτότητας επιστρέφει στο Θέατρο Καλιρρόης.