Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών»

Σταύρος Σβίγγος, Ορέστης Τζιόβας, Σωκράτης Πατσίκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου και Παύλος Παυλίδης ξαναγράφουν την Ιστορία, με τους «Δύο θεούς» του Λένου Χρηστίδη.

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών»

Μία κωμωδία για την καταστροφή της ανθρωπότητας και την Διόρθωση της Ιστορίας έγραψε ο Λένος Χρηστίδης και ο Παντελής Δεντάκης τη μεταφέρει στο θέατρο θέτοντας εξ’ αρχής μερικά περίεργα ερωτήματα για το τι μπορεί να επιθυμεί κάποιος άνθρωπος λίγο πριν από την πυρηνική καταστροφή. Να κάνει σεξ; Να δει μια αγαπημένη ταινία; Να πιει αλκοόλ μέχρι λιποθυμίας; Να σκρολάρει για ακόμη μία φορά στο Facebook;

Μπορεί στην παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο Ροές από 5 Νοεμβρίου να μην δοθούν καθολικές απαντήσεις. σίγουρα όμως θα προκύψουν κάποιες ωραίες ιδέες παρακολουθώντας τον Πάτρικ και το Μιγκέλ κλεισμένους σε ένα ίδρυμα παλεύοντας να απεξαρτηθούν από τον εθισμό τους στα κομπιούτερ. Ο Λένος Χρηστίδης έγραψε αυτό το ακραίο, μπεκετικής ομοιότητας «παιχνίδι» για να εκφράσει την εσχατολογική του αγωνία με έξυπνο, ανάλαφρο χιούμορ, ισορροπώντας ανάμεσα στο ανελέητο καυστικό πνεύμα και σε ένα βαθύ προβληματισμό. Το τετράπρακτο έργο τιμήθηκε το 1999 με το «Βραβείο Κουν» για νεοελληνικό έργο.

Πάρτε μια γεύση από την ατμόσφαιρα της παράστασης με πρωταγωνιστές τους Σταύρο Σβήγκο, Ορέστη Τζιόβα, Σωκράτη Πατσίκα, Παύλο Παυλίδη και Νικολέτα Παπαδοπούλου. Τα κοστούμια είναι της Ιφιγένειας Νταουντάκη, τα σκηνικά του Νίκου Δεντάκη, η κινησιολογία της Σεσίλ Μικρούτσικου και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.

©φωτογραφιών: Domniki Mitropoulou

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 1
Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 2

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 3

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 4

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 5

Οι πρώτες φωτογραφίες των «Δύο θεών» - εικόνα 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Από την κωμωδία στο δράμα: Η Αγγελική Μαρίνου ανάμεσα σε δύο θεατρικά σύμπαντα

Θελήσαμε να γνωρίσουμε την ηθοποιό που πρωταγωνιστεί ταυτόχρονα στους "Κάλπηδες" και τον "Δεσμώτη" και, μέσα από μια ειλικρινή συζήτηση, μας μίλησε για την πολιτική διάσταση του θεάτρου, τη σημασία της ομάδας, τα δεσμά της σύγχρονης ζωής, όσα την αποφορτίζουν και τα αγαπημένα της στέκια στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
11/02/2026

"Μέσα στο Μυαλό σου – Part 2": Εξτρα παραστάσεις στο θέατρο Αλίκη

Η διαδραστική θεατρική πρόταση του Δρ. Γιώργου Λάγιου έχει ενθουσιάσει το κοινό με τον τρόπο που εξερευνά σχέσεις, επιθυμίες, φόβους και τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και τον έρωτα.

"Bacon": Το θρίλερ - φαινόμενο από το Λονδίνο στο θέατρο Άνεσις

Ποια παράσταση ταράζει τα νερά τον Απρίλιο 2026; Ένα ωμό, ηλεκτρισμένο θρίλερ για τη βία, την επιθυμία και τα τραύματα που δεν κλείνουν ποτέ σκηνοθετεί η Έμιλυ Λουίζου, με τους Γιώργο Μπένο και Αλέξανδρο Πιεχόβιακ.

"Hotel Amour": Το πολυσυζητημένο μιούζικαλ στο Spotify και στη σκηνή του Θεάτρου Ακροπόλ

Ακούστε τα τραγούδια του "Hotel Amour" των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη στο Spotify και δείτε την παράσταση στο Ακροπόλ που συνεχίζει δυναμικά.

Θα κλείσει τελικά το Ηρώδειο για εργασίες συντήρησης;

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, όμως το ενδεχόμενο της διεξαγωγής παραστάσεων τον Ιούνιο συζητείται έντονα, σύμφωνα με πληροφορίες και δηλώσεις αξιωματούχων.

Ένα διαρκές "so fucking what" στο έργο του Ουελμπέκ που ανεβάζουν οι Εlephas Tiliensis

Ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου, μετά τη "Σεροτονίνη", επιστρέφουν στον Μισέλ Ουελμπέκ, αυτή τη φορά με την "Εκμηδένιση" (Anéantir), σε μια παγκόσμια πρώτη σκηνική εκδοχή που μοιάζει λιγότερο με θεατρικό έργο και περισσότερο με ακτινογραφία της ψυχής μας.

Αντωνία Οικονόμου, μήπως το πιο μοναχικό μέρος στο σύμπαν είναι μέσα μας;

Για το νέο της, σκοτεινά ποιητικό, χοροθεατρικό έργο "'the great nothing' στα Τζάμια Κρύσταλλα μιλά στο 'α' η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου - αλλά και για την απώλεια, τον αποχωρισμό και την απουσία της επαφής.