Η ταλαντούχα χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου μας συστήνεται

Αληθινό ταλέντο μετρά συνεργασίες που εντυπωσιάζουν. Η  Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου μας μίλησε για εκείνη αλλά και για το έργο που θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Η ταλαντούχα χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου μας συστήνεται

Για μένα ο χορός είναι μια σχέση ζωής, ο δάσκαλός μου, το σπίτι μου, ο τρόπος που βιοπορίζομαι· είναι γιορτή, ξέσπασμα, χαρά, χαλάρωση, συγκέντρωση, διασκέδαση.

Με ξέρεις από το «Vertical Road» του Akram Khan, το «Menske» και το «Spiegel» του Wim Vandekeybus- Ultima Vez, το «Kireru» και το «Europium» των Rootlessroot, το «Vicious Cycle» των Jukstapoz, το «Mermaid’s Call» του Roberto Olivan, το «Henshin» και το «Lapses of Light» σε δική μου χορογραφία.

Το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να κάνω επανειλημμένα ήταν να ανέβω στην σκηνή με πολύ έντονο σωματικό πόνο λόγω τραυματισμών. Αυτό είναι σύνηθες για τους χορευτές, σε βαθμό που συχνά ξεχνάμε πώς είναι το σώμα σε μια φυσιολογική κατάσταση.

Η παράσταση που με έχει συγκινήσει περισσότερο λέγεται «Respire» από τους Cie Circoncentrique. Είναι ένα ντουέτο δύο μοναδικών performer-circus artists. Παίζεται φέτος στο Φεστιβάλ Καλαμάτας στις 15-16/7!

Θαυμάζω τους ανθρώπους που καταφέρνουν να συνδυάζουν υψηλή ποιότητα στην τέχνη τους μαζί με την αίσθηση της ανθρωπιάς τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας όσο και στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ταλαντούχα χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου μας συστήνεται - εικόνα 1

Το Φεστιβάλ Καλαμάτας φέτος στηρίζει τους kóka&panú, εμένα και τον Παναγιώτη Μανουηλίδη ως συμπαραγωγή και το έργο δημιουργείται χάρη σε αυτήν την συνεργασία. Είναι μεγάλη χαρά και πρόκληση που κάνουμε την πρεμιέρα μας την Κυριακή 22 Ιουλίου στο Στούντιο Μεγάρου Χορού Καλαμάτας ανάμεσα σε πλήθος ταλαντούχων ερμηνευτών και καταξιωμένων ομάδων. Ελπίζουμε αυτή να είναι μια αφετηρία για μια δημιουργική πορεία της ομάδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο «In Case of Loss» θα δείτε δύο performer, δύο παράλληλες ιστορίες, έναν χώρο σουρεαλιστικά αληθινό με εικαστικές δράσεις, έντονη κίνηση, πολλή μουσική σε μία πορεία όπου η αρχή και το τέλος του νήματος χάνονται και οι δύο ερμηνευτές αναζητούν το δρόμο της επιστροφής...

Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την παράσταση είναι να καταφέρουμε να αποδώσουμε όλα τα τεχνικά στοιχεία με τέτοια ακρίβεια και καθαρότητα ώστε ο θεατής να έχει την αίσθηση ότι τα πράγματα στη σκηνή γίνονται απλά, σχεδόν μαγικά. Να υπάρχει αυτός ο χώρος που θα μπορεί να ταξιδέψει και να φανταστεί. Αυτό προϋποθέτει από εμάς λεπτομερή προετοιμασία, άρτια τεχνική απόδοση, συγχρονισμό, κατάθεση ψυχή τε και σώματι.

Η ταλαντούχα χορογράφος Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου μας συστήνεται - εικόνα 2

Στην Ελλάδα αγαπώ την αίσθηση οικειότητας που νιώθω, το φως, τους φίλους, την ομορφιά του τόπου, τη γλώσσα. Με απογοητεύουν τα πολλά σκουπίδια, η αδιαφορία για τη φύση, ο εφησυχασμός των ανθρώπων, η προσπάθεια να μιμηθούμε και να γίνουμε κάτι έξω από εμάς.

Off the record Δεν θα ήθελα να ζήσω πουθενά αλλού στον κόσμο από την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Last Dance of Ivan Vasiliev"- Μια ιστορική βραδιά στο Christmas Theater

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της εποχής μας, επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater για μια στιγμή που ήδη γράφει ιστορία: το "Last Dance of Ivan Vasiliev". Μια παράσταση–εξομολόγηση, ένας τελευταίος χορός γεμάτος πάθος, αλήθεια και βαθιά ευγνωμοσύνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Δρώμενο πάνω σε κείμενο του Δημητριάδη με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά

Ένα πρωτότυπο ψηφιακό-εικαστικό δρώμενο του Δημήτρη Κωτσή, βασισμένο στο κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, ζωντανεύει με τη μορφή της Κερασίας Σαμαρά στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", εξερευνώντας τη διαρκή ανθρώπινη πορεία προς αυτογνωσία και μεταμόρφωση.

"Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ": Θεατρικό ταξίδι στην Αυστραλιανή Ενδοχώρα

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στους σύγχρονους Αυστραλούς συγγραφείς στο Αγγέλων Βήμα και μόλις έκανε πρεμιέρα το έργο του Duncan Graham "Μακριά νύχτα στη γη του Νοντ", που αναφέρεται στη δυνατή ιστορία δύο αδελφών.

Χρήστος Λούλης: "Για να ενωθείς πραγματικά, πρέπει να περάσεις από μια κόλαση"

Ο Χρήστος Λούλης, πρωταγωνιστής στο "Cleansed" της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που ανεβαίνει στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" από 4/12, μιλά ανοιχτά για τη σχέση του με το θέατρο και τη ζωή, την πατρότητα, αλλά και για την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και μας αποκαλύπτει πώς το έργο αντικατοπτρίζει καθημερινές μάχες ψυχής.

Ρολά κατεβάζουν τα θέατρα: Η απεργία των ηθοποιών φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα άλυτα αιτήματα

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου οι ηθοποιοί απεργούν, διεκδικώντας υπογραφή συλλογικής σύμβασης και πληρωμές για πρόβες. Τα βασικά τους αιτήματα παραμένουν άλυτα, ενώ τα θέατρα προχωρούν σε αναβολές παραστάσεων.

Πρεμιέρα για την παράσταση "Νίκος Ξυλούρης - Ο αρχάγγελος της Κρήτης"

Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η νέα παράσταση του Νικορέστη Χανιωτάκη "Νίκος Ξυλούρης - Ο αρχάγγελος της Κρήτης", που ανεβάζει για πρώτη φορά στη σκηνή τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη - σύμβολο.

Theatre pick | Ο "Dracula" του Θάνου Παπακωνσταντίνου: Μια καθηλωτική, σκοτεινή μυσταγωγία

Μπείτε σε έναν κόσμο όπου η εικαστικότητα ανοίγει τον δρόμο για να "αναστηθεί" ο μύθος του "Dracula". Η νέα ανάγνωση του Θάνου Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πόρτα απαιτεί από τον θεατή απόλυτη παράδοση.