Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις

Τι μας περιμένει τέλη Μαΐου στο Υπόγειο του θεάτρου;

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις

Τι μας περιμένει τέλη Μαΐου στο Υπόγειο του θεάτρου;

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις - εικόνα 1

Το Θέατρο Τέχνης αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον Μάιο με δύο εκπλήξεις. Από τη μία συνεχίζει για λίγο ακόμα ο «Γλάρος», το γνωστό έργο του Τσέχωφ που μιλά για τη ζωή, το θέατρο, τον έρωτα και το νόημα της δημιουργίας.Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζεται στις 24 και 25 Μαΐου, στις 9.15 μ.μ., ενώ το Σάββατο 26 Μαΐου στις 6:30 μ.μ.

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις - εικόνα 2

Βέβαια, η τελευταία παράσταση της σεζόν για το Τέχνης είναι οι «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα Ιουνίου. Όσο όμως θα περιμένουμε την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή, μπορούμε να κάνουμε θεατρική προθέρμανση με τη μία και μοναδική παράσταση της «Επανένωσης της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» που θα γίνει στις 27 Μαΐου (9:15μ.μ.). Στο έργο του Ζοέλ Πομερρά, ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετεί τους Γεράσιμο Γεννατά, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ιωάννα Μαυρέα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου, Θάνο Τοκάκη και Άλκηστις Ζιρώ. Το έργο που συγκίνησε το κοινό θα παιχτεί στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η υπαρξιακή "Φαίδρα" του Ρίτσου στο Αλκμήνη

Η Βανέσσα Βαΐτση έρχεται να αποδώσει σκηνικά τη συντριβή της "Φαίδρας", με την παρουσία του Κωνσταντίνου Ντάτη να λειτουργεί καταλυτικά, σε μια υπαρξιακή σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στο Θέατρο Αλκμήνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η "Γέρμα" εκ των έσω: Πρωτόπαππα, Περλέγκας, Κακάλας, Μπαρούτα, Δαμόπουλος

Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (από 19/12) μιλούν για τη "Γέρμα-Η ανεκπλήρωτη" του Λόρκα, μια παράσταση για τη στειρότητα, την ελευθερία, τη μνήμη και την ανάγκη επανεφεύρεσης του εαυτού.

"Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας"-Συνεχίζονται οι αναγνώσεις ενόψει της πρεμιέρας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αναγνώσεις για το νέο μιούζικαλ "Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας", των Θοδωρή Οικονόμου και Γιάννη Καλαβριανού, που κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Ακροπόλ.

Τα μπαλέτα των γιορτών: Οι παραστάσεις χορού που αξίζει να δείτε

Τελευταία ευκαιρία για να κλείσετε θέση στα θεαματικά μπαλέτα που κάνουν παραμυθέια τα Χριστούγεννα 2025.

Ό,τι αγαπήθηκε, επιστρέφει: sold out παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο

Το Θέατρο Μεταξουργείο συνεχίζει να επενδύει σε παραστάσεις με ψυχή, ουσία και διαχρονική αξία, με σταθερούς πρωταγωνιστές δημιουργούς και ερμηνευτές που το κοινό έχει ταυτίσει με την καλλιτεχνική του ταυτότητα, όπως η Άννα Βαγενά, η Γιασεμί και η Μαρία Κηλαηδόνη.

Η "Άζζα" κουβαλάει έναν κόσμο που δεν χωρά σε κατηγορίες

Ο Βλάσσης Χρυσικόπουλος δημιουργεί μια ηρωίδα που κινείται ανάμεσα στο όνειρο και στην ωμή πραγματικότητα στην παράσταση "Αζζα" που επιστρέφει στη "Σκηνή Brecht" 2510. Είναι μια διαφορετική, ανθρώπινη ιστορία για επιβίωση, αγάπη και αντοχή.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς γίνεται 'Μισάνθρωπος' για τα 50 χρόνια του Θεσσαλικού Θεάτρου

Δείτε τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες και το ατμοσφαιρικό βίντεο από την παράσταση - γιορτή για τα 50 χρόνια του ιστορικού Θεσσαλικού Θεάτρου, που θα δούμε στο θέατρο Φιλίπ το 2026.