Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις

Τι μας περιμένει τέλη Μαΐου στο Υπόγειο του θεάτρου;

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις

Τι μας περιμένει τέλη Μαΐου στο Υπόγειο του θεάτρου;

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις - εικόνα 1

Το Θέατρο Τέχνης αποφάσισε να αποχαιρετήσει τον Μάιο με δύο εκπλήξεις. Από τη μία συνεχίζει για λίγο ακόμα ο «Γλάρος», το γνωστό έργο του Τσέχωφ που μιλά για τη ζωή, το θέατρο, τον έρωτα και το νόημα της δημιουργίας.Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζεται στις 24 και 25 Μαΐου, στις 9.15 μ.μ., ενώ το Σάββατο 26 Μαΐου στις 6:30 μ.μ.

Το θέατρο Τέχνης ρίχνει την αυλαία με… εκπλήξεις - εικόνα 2

Βέβαια, η τελευταία παράσταση της σεζόν για το Τέχνης είναι οι «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης» σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη, που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα Ιουνίου. Όσο όμως θα περιμένουμε την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή, μπορούμε να κάνουμε θεατρική προθέρμανση με τη μία και μοναδική παράσταση της «Επανένωσης της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» που θα γίνει στις 27 Μαΐου (9:15μ.μ.). Στο έργο του Ζοέλ Πομερρά, ο Νίκος Μαστοράκης σκηνοθετεί τους Γεράσιμο Γεννατά, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ιωάννα Μαυρέα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου, Θάνο Τοκάκη και Άλκηστις Ζιρώ. Το έργο που συγκίνησε το κοινό θα παιχτεί στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τον Βαγγέλη Χαρισόπουλο το stand up comedy είναι έρωτας

Ο κωμικός Βαγγέλης Χαρισόπουλος, γνωστός και ως η φωνή του τηλεοπτικού "Shopping Star", συνεχίζει ακάθεκτος με την stand up comedy παράσταση "Πόσο χρόνο έχω;" και μας μιλάει σε μια άκρως χιουμοριστική συνέντευξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
27/11/2025

"Το αποτύπωμα": Ας μιλήσουμε για τη διαστρέβλωση της γυναικείας ταυτότητας

Η Φένια Αποστόλου δημιουργεί ένα πολυμεσικό σκηνικό σύμπαν, στο οποίο κίνηση, φως, μουσική, video art και σιωπή λειτουργούν ως εργαλεία σχολιασμού της πατριαρχικής διαστρέβλωσης της γυναικείας ταυτότητας μέσα στον χρόνο.

Η σοφόκλεια "Ηλέκτρα" του Δημήτρη Τάρλοου επαναπροσεγγίζεται για το κλειστό θέατρο

Μετά την καλοκαιρινή επιτυχία της, η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου επιστρέφει σε κλειστό θέατρο, με τον τίτλο "Ηλέκτρα εντός", φέρνοντας το τραγικό δράμα πιο κοντά στον θεατή, με ένταση, μουσική και νέα, δυναμική σύνθεση χαρακτήρων.

Το Εργαστήρι Δραματοθεραπείας & Θεατρικής Έκφρασης αναδεικνύει τη "Σημασία του να (μην) είναι κανείς σοβαρός"

Το Εργαστήρι μετακομίζει φέτος στο Θέατρο 104 και ετοιμάζει ένα ταξίδι στην κωμωδία.

Ο "Ματωμένος γάμος" για 2η χρονιά στους Μοντέρνους Καιρούς

Σε μια παράσταση που σέβεται απόλυτα το ποιητικό σύμπαν του Λόρκα παρουσιάζεται ο "Ματωμένος γάμος" του Λόρκα σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη.

"Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος" έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο κόσμος του Καραγκιόζη ενσαρκώνεται με ζωντάνια και πρωτοτυπία από τον καραγκιοζοπαίχτη Αλέξανδρο Μελισσηνό, σε μια παράσταση που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Δημόπουλος και φιλοξενείται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

"Απόψε κανείς δεν πεθαίνει": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση

Μικρές και μεγάλες συμπτώσεις υφαίνουν το νήμα που συνδέει τις επιμέρους θεματικές δημιουργώντας μια πολύπτυχη παράσταση στο "Απόψε κανείς δεν πεθαίνει", η οποία συνεχίζει δυναμικά στο "Μπέλλος".