Από τη Σκάλα του Μιλάνου στο Θέατρο Αλίκη

Φημισμένες όπερες, μπαλέτα και κονσέρτα σε μοναδικές προβολές.

Από τη Σκάλα του Μιλάνου στο Θέατρο Αλίκη

Φημισμένες όπερες, μπαλέτα και κονσέρτα σε μοναδικές προβολές.

Από τη Σκάλα του Μιλάνου στο Θέατρο Αλίκη - εικόνα 1

Η εταιρεία Αθηναϊκά Θέατρα φέρνει το ελληνικό κοινό σε επαφή με έργα κλασικού ρεπερτορίου, προβάλοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα κονσέρτα, παραστάσεις μπαλέτου και όπερας στο θέατρο Αλίκη. Μια από αυτές είναι και ο φημισμένος «Κουρσάρος», μια παραγωγή της Σκάλας του Μιλάνου! Πρόκειται για παράσταση μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα του Λόρδου Μπάιρον που γράφτηκε το 1814, με πρωτοκλασάτους συντελεστές και εξαιρετικούς χορευτές. Η προβολή θα γίνει στις 18 και 19 Μαΐου στις 9μ.μ στο Θέατρο Αλίκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Έχουμε και στο χωριό μας ματινέ

Έχει μια αντισυμβατική ελευθερία η συνήθεια της θεατρικής και κινηματογραφικής matinée (μεσημεριανής παράστασης/προβολής) που αρχίζει να έχει εφαρμογή και στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
10/12/2025

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 11 έως 17/12 και ξεχωρίζουν.

Ο Καρυοθραύστης φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια

Το κατεξοχήν χριστουγεννιάτικο μπαλέτο, ο "Καρυοθραύστης" Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει για τις γιορτές στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Τι συμβαίνει στην ολοζώντανη γειτονιά της Κυψέλης, Ντίνα Σταματοπούλου;

Μιλήσαμε με την Ντίνα Σταματοπούλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος θεατρικών εργαστηρίων της σεζόν 2025-26, "Η καρδιά του Θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης".

Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει Τσέχοφ- Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

Οι τελευταίες παραστάσεις του "Dracula" στο Θέατρο Πόρτα

Ο μύθος του "Dracula" αναγεννάται στο Θέατρο Πόρτα μέσα από την εικαστική, σύγχρονη ματιά του Θάνου Παπακωνσταντίνου, σε μια ατμοσφαιρική παράσταση που ξεπερνά τα όρια του τρόμου.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου: Η "Μητέρα" στο κέντρο της σκηνής

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Theatre Lab Company παρουσιάζουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μητρική φιγούρα, με δεκατέσσερα νέα ελληνικά έργα, ομιλίες και συζητήσεις που φωτίζουν τη μητρότητα πέρα από στερεότυπα και συμβάσεις.