Τι δουλειά έχει το Εθνικό Θέατρο με μεθόδους καθαρισμού πισίνας;

Η Αλεξάνδρα Κ* παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στο Εθνικό Θέατρο.

Τι δουλειά έχει το Εθνικό Θέατρο με μεθόδους καθαρισμού πισίνας;

Η Αλεξάνδρα Κ* παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στο Εθνικό Θέατρο

Τι δουλειά έχει το Εθνικό Θέατρο με μεθόδους καθαρισμού πισίνας; - εικόνα 1

Η νέα συγγραφέας που εντυπωσίασε με το τελευταίο μυθιστόρημα της «Πως φιλιούνται οι αχινοί», παρουσιάζει τη νέα της δουλειά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Οι «Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνα σας», το νέο έργο της Αλεξάνδρας Κ*, δείχνει πως μια στερεοτυπική οικογένεια μέσα από την προσπάθεια της να επιβιώσει κοινωνικά έρχεται σε ρήξη τόσο με τα μέλη της αλλά και με το σύστημα.

Το αυθαίρετο εξοχικό του Αντώνη Τάδε, κεντρικού χαρακτήρα του έργου, απειλείται από την πρώτη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης. Το ζήτημα είναι ότι ο Αντώνης έχει ταυτίσει το εξοχικό αυτό με τα όνειρα που έχει κάνει για τα παιδιά του και το μέλλον τους. Αποφασισμένος να διατηρήσει ότι έχει δημιουργήσει έρχεται σε συγκρούσεις τόσο με τα παιδιά του αλλά και με κρατικούς μηχανισμούς. Ως λύση θα ονομάσει τη γη που μόνος του έχει καταπατήσει ως ανεξάρτητο κράτος και θα γίνει ήρωας για μία ημέρα. Όμως, πάντοτε το ζήτημα είναι το αύριο. Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Σαράντος–Γεώργιος Ζερβουλάκος που αν και έχει αναγνωριστεί στο εξωτερικό σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η παράσταση που ξεκινάει στις 10 Μαΐου στην Πειραματική Σκηνή-1 του Εθνικού Θεάτρου θα παίζεται Τετάρτη έως Κυριακή στις 9μ.μ και θα περιέχει αγγλικούς υπέρτιτλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Η Σονάτα του Σεληνόφωτος" στο Θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας"

Το σπουδαίο έργο του Γιάννη Ρίτσου παρουσιάζεται σε μια μοναδική μουσικό–θεατρική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/01/2026

Πεθαίνοντας ξανά και ξανά… με το "Oops" των Nova Melancholia

Στην παράσταση "Ουπς" που επανέρχεται για 6 βραδιές στο Μ54 εγκληματικές αποφάσεις που ομολογούνται με ένα "ουπς το έκανα ξανά" και ξανά, όπως στο τραγούδι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, επανανοηματοδοτούν το ανυπάκουο "βγάλσιμο της γλώσσας" των Nova Melancholia.

Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί και η Μπέττυ Αρβανίτη ενσαρκώνει τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν

Ο Στάθης Λιβαθινός ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη "Ντάμα Πίκα" του Πούσκιν, με τη Μπέττυ Αρβανίτη, σε μια παράσταση όπου η εμμονή, η μοίρα και η ρωσική ψυχολογία συναντούν την ποιητική σκηνοθετική ματιά.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και ερμηνεύει το "1984": Ένα προσωπικό ταξίδι στον κόσμο του Όργουελ

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου μεταφέρει το "1984", το κλασικό έργο του Τζορτζ Όργουελ, στη σκηνή με έναν ηθοποιό και ζωντανή μουσική, αποκαλύπτοντας τη βία, τον έλεγχο και την ανθρώπινη ευαλωτότητα μέσα σε έναν τερατώδη κόσμο.

"Ολα…λάθος!" για Τσαλταμπάση και Μπουρδούμη

Μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών βρίσκεται στο κέντρο μιας καλοκουρδισμένης καταστροφής, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα περάσεις ωραία — ακόμα κι αν όλα πάνε… λάθος! Μάθετε περισσότερα.

Ο Θανάσης Σαράντος φέρνει την "Αντιγόνη" στα ’70s

Μετά την επιτυχία του "Οιδίποδα Τυράννου", ο Θανάσης Σαράντος επιστρέφει στον Σοφοκλή και μεταφέρει την "Αντιγόνη" στη δεκαετία του ’70, φωτίζοντας τη σύγκρουση εξουσίας και συνείδησης με σύγχρονη πολιτική ματιά. Η παράσταση έρχεται στις Ροές και ισχύει προσφορά προπώλησης early bird έως 18/1.

Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας (12-16/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα από 12-16/01 και αξίζουν την προσοχή σου.