«Στέλλα» :Όταν οι θρύλοι ζωντανεύουν στη σκηνή

Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1955), η ταινία-σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο, με τη μοναδική πρωτότυπη μουσική και τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.

«Στέλλα» :Όταν οι θρύλοι ζωντανεύουν στη σκηνή

Η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1955), η ταινία-σταθμός του ελληνικού κινηματογράφου, που βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο, με τη μοναδική πρωτότυπη μουσική και τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Μια παράσταση-υπερπαραγωγή που ανεβαίνει στο θέατρο Βεάκη, με την Ανδρομάχη Χρυσομάλη να υπογράφει τη διασκευή, τη σκηνοθεσία, ερμηνεύοντας παράλληλα και τον ομώνυμο ρόλο, που σημάδεψε την καριέρα της Μελίνας Μερκούρη. Το ρόλο του Μίλτου έχει αναλάβει ο Πασχάλης Τσαρούχας, ενώ το θίασο συμπληρώνουν ηθοποιοί από νεότερες και παλιότερες γενιές του θεάτρου, ανάμεσά τους η Αλίκη Αλεξανδρή, η Τζίνη Παπαδοπούλου, ο Κωνσταντίνος Γιαννακοπουλος, η Μαριάννα Λαγουρού κ.ά.
Μεγάλα ατού της παράστασης η παρουσία της Κατερίνας Κούκα στο ρόλο της ιδιοκτήτριας του κέντρου που στην ταινία έπαιξε η αλησμόνητη Σοφία Βέμπο καθώς και η εξαιρετική ορχήστρα την οποία διευθύνει ο Νίκος Πλατύραχος παίζοντας, παράλληλα, το ρόλο του πιανίστα Πίπη.
Ακούγονται ζωντανά αγαπημένα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγομουρμουρίσει, όπως το «Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι», «Εφτά τραγούδια θα σου πω», «Ο μήνας έχει δεκατρείς», «Το φεγγάρι είναι κόκκινο», καθώς και κάποιες επιτυχίες του Βασίλη Τσιτσάνη. Τα σκηνικά είναι της Ελένης Μανωλοπούλου και τα κοστούμια του Βασίλη Ζούλια. Τα video της παράστασης έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Δήμας.

Περισσότερες πληροφορίες

Βεάκη

Στουρνάρη 32

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Το μεγάλο μας τσίρκο": Το ιστορικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ξανά στα φώτα της σκηνής

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί το έργο-σταθμός της θεατρικής και πολιτικής ιστορίας μας, σε μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή, με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο επικεφαλής του πολυμελούς θιάσου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
05/12/2025

Η "Φόνισσα" σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή

Η "Φόνισσα" εμπνέει τη νεοσύστατη Ομάδα "Φάος", που υπό τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή μετατρέπει τον παπαδιαμαντικό λόγο σε μουσικοθεατρική παράσταση, φωτίζοντας εκ νέου τη σκοτεινή δύναμη του εμβληματικού έργου.

Το θέατρο "Τζένη Καρέζη" υποστηρίζει την απεργία των ηθοποιών

'Το θέατρο χωρίς τους ανθρώπους του, δεν μπορεί να υπάρξει': Σε ακύρωση παραστάσεων προχωράει το θέατρο "Τζένη Καρέζη", δείχνοντας την υποστήριξή του στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Τι ισχύει με την απεργία που ανακοίνωσε το Σ.Ε.Η.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος που στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Έξι παραστάσεις σηκώνουν ξανά αυλαία (4-10/12)

Επιστρέφουν στις σκηνές από 4 έως 10 Δεκεμβρίου κι αξίζουν οι έξι θεατρικές επαναλήψεις που ακολουθούν.

"Αγωνία Ιερή": Σπουδή πάνω στο έργο και τη ζωή της Εύας Palmer Σικελιανού

Μια τελετουργική παράσταση για τη ζωή και το όραμα της Εύας Palmer Σικελιανού. Η γυναίκα που ύφανε τον μύθο με το παρόν, αντιστάθηκε σε καθεστώτα και ανέστησε το αρχαίο δράμα επιστρέφει στη σκηνή μέσα από μια πολιτική, ποιητική σπουδή με πρωταγωνίστρια την Ελένη Νιωτάκη.

"Last Dance of Ivan Vasiliev"- Μια ιστορική βραδιά στο Christmas Theater

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της εποχής μας, επιστρέφει στις 8 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater για μια στιγμή που ήδη γράφει ιστορία: το "Last Dance of Ivan Vasiliev". Μια παράσταση–εξομολόγηση, ένας τελευταίος χορός γεμάτος πάθος, αλήθεια και βαθιά ευγνωμοσύνη.