Οι επαναλήψεις που αξίζει να (ξανα)δεις

Είναι οι παραστάσεις που βλέπουν τα χρόνια να περνούν. Εσείς δεν τις έχετε δει ακόμη;

Οι επαναλήψεις που αξίζει να (ξανα)δεις

Είναι οι παραστάσεις που βλέπουν τα χρόνια να περνούν. Εσείς δεν τις έχετε δει ακόμη;
Στο «Αλκμήνη», η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη κέρδισε το στοίχημα με το κοινό, μεταφέροντας στη σκηνή τους «12 Ενόρκους» του Λιούμετ που έπειτα από αρκετά sold-out είναι έτοιμοι να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για τέταρτη χρονιά.
Τα διπλάσια χρόνια, ο Θανάσης Σαράντος αυτοσκηνοθετείται στον «Αμερικάνο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, φέτος στο Από Μηχανής Θέατρο.
Εξίσου εντυπωσιακά σε αριθμό είναι και τα εφτά χρόνια που ο Γιώργος Γαλίτης βλέπει «Τα ραδίκια ανάποδα» (Αθηναΐδα). Όσο για τον Γιώργο Νανούρη, επανέρχεται για τέταρτη χρονιά στη σκηνή με την υπερ-επιτυχημένη «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ δίνοντας την ευκαιρία στη Λένα Παπαληγούρα για ακόμη ένα ρεσιτάλ στο Νέο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου».

Για έβδομη χρονιά θα συνεχιστεί ο καθηλωτικός μονόλογος «Κόλχαας» του Χάινριχ φον Κλάιστ με τον αριστουργηματικό Νίκο Αλεξίου στο Studio Μαυρομιχάλη.
Ο «Άγριος Σπόρος» φύτρωσε για τα καλά στο Επί Κολωνώ, όπου και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά με τον Τάκη Σπυριδάκη σε μια ερμηνεία ζωής.
Πριν από δύο χρόνια, τέλος, η Γεωργίας Μαυραγάνη χρειάστηκε μόνο 16 λάμπες, 4 ηθοποιούς και ένα μικρόφωνο για να στήσει μια παράσταση-πρόταση στο Πόρτα. Δικαίως, λοιπόν, οι «Αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» του Ρόμπερτ Μούζιλ συνεχίζονται για τρίτη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα ραδίκια ανάποδα

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Πρόκειται για μια μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, αστεία και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένας black total κωμικός μονόλογος με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν. Τους ρόλους (δημόσιος υπάλληλος, μάγειρας, πολιτικός, Ρωμαίος συγκλητικός, ηγούμενος, κλέφτης κ. ά.) έχει γράψει, τους κλαίει, τους οδύρεται, μα και τους υποδύεται για δέκατη χρονιά, ο αξιομακάριστος Γιώργος Γαλίτης, ενώ σκηνοθετεί, με σπαραγμό ψυχής, πλερέζα και δάκρυα στα μάτια, ο αείμνηστος Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μια παράσταση που θα ζείτε για να τη θυμόσαστε.

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ο Τέρλες ανακαλύπτει τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα σε ένα αυστηρό ίδρυμα των αρχών του 20ού αιώνα, όπου εκπαιδεύονται οι γόνοι των καλύτερων οικογενειών της Αυστρίας

Άγριος σπόρος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Ακροβατώντας μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο Τσίρος σκιαγραφεί μια αρχετυπική μορφή του Έλληνα της επαρχίας για να σχολιάσει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match"

Η Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match" είναι μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε μια σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία που μιλά για τον έρωτα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

"Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας": Η ιστορία μιας νεαρής που αγωνίζεται να αμφισβητήσει το άδικο

Η ελληνική θεατρική σκηνή υποδέχεται για πρώτη φορά το "Le Consentement" της Vanessa Springora. Με τίτλο "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου, η παράσταση φωτίζει εξουσία, ευαλωτότητα και τα όρια της συναίνεσης μέσα από ζωντανή αφήγηση και μουσική.

Ποια είναι τα κορίτσια που έρχονται "Με δύναμη από την Κηφισιά" στον Σταθμό;

Ποιοι είναι οι τέσσερις γυναίκες πίσω από τις ιστορίες, τα πάθη και τα μυστικά της Κηφισιάς; Στο "Με δύναμη από την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαΐδη, οι ηθοποιοί μοιράζονται πώς οι ρόλοι τους έγιναν προσωπική υπόθεση, ανακαλύπτοντας μέσα από τις ηρωίδες τις δικές τους αλήθειες και αδυναμίες.

Ακύλλας Καραζήσης: "Τα ‘Χρόνια’ της Ανί Ερνό λένε αυτά που δεν αρθρώνονται"

Με αφορμή το πρώτο ανέβασμα του εμβληματικού μυθιστορήματος "Τα χρόνια" της νομπελίστριας Ανί Ερνό, μιλήσαμε με τον Ακύλλα Καραζήση για τη θεατρική παράσταση στο θέατρο Θησείον, το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

"Αι γυμνισταί": Η κωμωδία του Γιώργου Σίμωνα κυκλοφορεί σε βιβλίο

Το θεατρικό έργο "Αι γυμνισταί" του Γιώργου Σίμωνα συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Rabbithole, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου"

Έργο που συνδυάζει την τραγωδία με το χιούμορ το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου", μιλά για την αγωνία της μνήμης και στην ακατανίκητη δύναμη της ύπαρξης. Θα παίζεται για λίγο ακόμα στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου "Κάτω απ’ τη Γέφυρα".