Ο Τάσος Μπεκιάρης μας συστήνεται

Για τη φιλοσοφία της ομάδας χορού Load, που ετοιμάζεται να παρουσιάσει την τρίτη, κατά σειρά, δουλειά της αλλά και για όσα θέλουμε να προσέξουμε μιλά στο «α» ο χορογράφος Τάσος Μπεκιάρης.

Ο Τάσος Μπεκιάρης μας συστήνεται

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στη σκηνή ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκα πάνω. Θα δανειστώ αυτό που είπε ο Billy Elliot στην ομώνυμη ταινία: «Δεν ξέρω... Νιώθω όμορφα. Νιώθω πολύ σφιγμένος στην αρχή...αλλά μόλις ξεκινήσω τότε, σαν να ξεχνώ τα πάντα...και...σαν να εξαφανίζομαι. Σαν να εξαφανίζομαι. Σαν να αλλάζει όλο μου το κορμί. Σαν να έχει πιάσει φωτιά το κορμί μου. Και είμαι εκεί...και πετάω σαν πουλί. Σαν ηλεκτρισμός. Ναι σαν ηλεκτρισμός».

Οδηγός μου υπήρξε ότι έχω βιώσει, οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή μου, οι καλλιτέχνες που έκαναν υπέροχες ή ακόμα και κακές δουλειές, σύμφωνα με τη δική μου άποψη. Δεν μυθοποιώ ανθρώπους γιατί "τρέμω" στην ιδέα της απομυθοποίησης που έπεται....Θαυμάζω την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια των ανθρώπων.

Στην παράσταση «Στίζω» βγάζω τον πραγματικό μου δαίμονα προς τα έξω... είναι ο φόβος που υπήρχε στη ζωή μου για το θάνατο και τη μοναξιά , όλο μου τον εγκλεισμό/εγκλωβισμό στο μύθο που λέγεται χρόνος. Στη σκηνή βλέπουμε ζευγάρια και όλη την ομάδα μαζί αλλά επί της ουσίας βλέπουμε ανθρώπους, μόνους.

Η φιλοσοφία της ομάδας Load συνδέεται με την εξωτερίκευση συναισθημάτων. Χορογραφώ ακόμα και το περπάτημα των ερμηνευτών (δε μου αρέσει ο αυτοσχεδιασμός) αλλά η αλήθεια τους κάνει τη κάθε παράσταση μοναδική. Απόρροια όλου αυτού, ακόμα και αν κάποιος παρακολουθήσει τη παράσταση εκατό φορές, πάντα κάτι νέο θα του γεννιέται.

Θα ήθελα ο κόσμος να προσέξει ότι, σε αυτό το έργο, υπάρχει μόνο αλήθεια! Είναι μία ανθρώπινη εξομολόγηση. Ίσως κάποιοι αναγνωρίσουν δικούς τους προβληματισμούς που ψάχνουν, την όποια, λύση!

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από τη καθημερινή απομάκρυνση μας, από την ανθρώπινη φύση μας. Ζούμε σε αυτοδημιούργητα, αυτοσυντηρούμενα κελιά και εμείς βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι!

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης είναι να μη σταματήσουμε ποτέ να ονειρευόμαστε και να είμαστε Άνθρωποι.

Τι θα άλλαζα αν μπορούσα; Μέσα από τα χειρότερα έπονται τα καλύτερα, αρκεί να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής με τον εαυτό σου.

Περισσότερες πληροφορίες

Στίζω

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 45 '

Τρεις γυναίκες που βιώνουν, καθεμία με το δικό της τρόπο, την έννοια της απώλειας κι επιχειρούν να διαπραγματευτούν μαζί της συναντώντας τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ποια είναι η "πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου";

Στο Θέατρο Ιλίσια "Βολανάκης" κάνει πρεμιέρα το νέο και μάλλον πιο προσωπικό έργο της Φωτεινής Αθερίδου, η "Πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου". Ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος σκηνοθετεί την καταιγιστική κωμωδία εξομολόγησης, όπου το χιούμορ γίνεται επιβίωση και η αλήθεια λέγεται χωρίς φίλτρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/01/2026

"24 ώρες σ’ έναν κόσμο που δεν μας ανήκει": Ο Παντελής Φλατσούσης συνομιλεί με το "Μίσος" στο Θέατρο Τέχνης

Από το κινηματογραφικό "La Haine" του Ματιέ Κασοβίτς στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, ο ανήσυχος δημιουργός παρουσιάζει μια πυκνή και αιχμηρή σκηνική πρόταση, εμπνευσμένη από την εμβληματική ταινία, σε μια σημαντική διεθνή συμπαραγωγή.

"Τυφλή, τυφλή φοράδα, πού πας;": Η Δέσποινα Σαραφείδου επιστρέφει με τον καθηλωτικό μονόλογο

Το έργο σε μορφή μονολόγου και σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, συνθέτει πέντε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου, αποκαλύπτοντας μοναχικά και τραυματισμένα πρόσωπα μέσα σε μια κοινωνία ρημαγμένη, με ρεαλισμό και ποιητική ευαισθησία.

"Ιβάνοφ!": Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά

Ο "Ιβάνοφ!" του Άντον Τσέχοφ ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, αποδεικνύοντας ότι ένα κλασικό έργο μπορεί ακόμη να συνομιλεί με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Δυο ή τρεις λόγοι που θέλουμε να δούμε κι άλλο από το νέο έργο του Ανέστη Αζά

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το νέο έργο του Ανέστη Αζά, "Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν", στο θέατρο Προσκήνιο, και μιλήσαμε για το επίκαιρο θέμα της "κρίσης της ανδρικής ταυτότητας".

"Σε βλέπω" στο Μικρό Παλλάς, πλέον και τις Κυριακές

Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται: το σύγχρονο έργο της Meghan Kennedy προσθέτει εξτρα κυριακάτικη παράσταση, σε σκηνοθεσία Βίκυς Βολιώτη, με την ίδια και τους Θοδωρή Αθερίδη και Πέγκυ Τρικαλιώτη να πρωταγωνιστούν.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Σαββατοκύριακου (24-25/01)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία το σαββατοκύριακο (24-25/1) και αξίζουν την προσοχή σου.