«Λυσιστράτη» all star

Μπέζος, Τσαλίκη, Κυριακίδης συμπρωταγωνιστούν στην αρρενωπή εκδοχή της καλοκαιρινής αριστοφανικής «Λυσιστράτης» που βάζει τον πρωταγωνιστή Πέτρο Φιλιππίδη στο πετσί της γυναίκας.

«Λυσιστράτη» all star

Με φόνο την Ακρόπολη φωτογραφίζονται οι τέσσερις διάσημοι ηθοποιοί για τη «Λυσιστράτη». Ένα χρόνο μετά τη «Λυσιστράτη» του Μιχαήλ Μαρμαρινού ο Γιάννης Μπέζος μας κάνει μάρτυρες της πιο πιπεράτη ανά τους αιώνες εμπλοκή γυναικών στον πόλεμο κατεβάζοντας στην καλοκαιρινή θεατρική πίστα έναν all star θίασο. Ο ίδιος κρατά το ρόλο του Πρόβουλου και ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι η Λυσιστράτη. Θα πρέπει να διεισδύσουν στη γυναικεία ψυχή και να ανακαλύψουν τα όπλα που κρύβονται εκεί. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, «με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ» Κινήσιας-Μυρρίνη. Highlight της παράστασης είναι σίγουρα η μουσική που γράφει ο Κωστής Μαραβέγιας. Σύμβολο γυναικείας επαναστατικότητας η ηρωίδα του Αριστοφάνη σηκώνει το ανάστημα της σε καιρούς ήττας (411 π.Χ.) και μαζί με την έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας απηχεί την απέχθεια τον λογικών ανθρώπων για τον πόλεμο.

Έργο θετικό και αντιπολεμικό έχει να πει πολλά και, σ’ εμάς για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ποια διάσταση θέλει να φωτίσει ο Γιάννης Μπέζος στην παράσταση που σκηνοθετεί; «Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Καλιφόρνια Ντρίμιν 2": Το σίκουελ ενός επιτυχημένου έργου

Πριν από είκοσι χρόνια ο Βασίλης Κατσικονούρης έκλεψε τις καρδιές μας με το "Καλιφόρνια Ντρίμιν". Οι συνθήκες ωρίμασαν για τη συνέχεια της βραβευμένης κοινωνικής κωμωδίας που έρχεται στο Από Μηχανής. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
24/09/2022

"Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου": 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση της Γεωργίας Ανδρέου στο Κακογιάννη

H σκηνοθέτις Γεωργία Ανδρέου μας δίνει πέντε tips για την παράσταση "Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου" που παίχτηκε το καλοκαίρι στο Μπάγκειον και τώρα παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα δούμε στο Christmas Theater τη σεζόν 2022-23

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραγωγές από ελληνικά και διεθνή μεγάλα και αγαπημένα ονόματα.

Αφοπλιστική "Μήδεια" η Αθηνά Μαξίμου πρωταγωνιστεί στο Ηρώδειο

Σε μια μελετημένη δουλειά συνόλου παρουσιάζουν την τελευταία παράσταση της "Μήδειας", ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Μαξίμου.

Οι εκρηκτικοί "Παίχτες" σαρώνουν για δεύτερη σεζόν

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει στο θέατρο Κιβωτός η sold out παράσταση του Γιώργου Κουτλή με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο.

Μάριος Ποντίκας: Δίνοντας φωνή στο τραύμα της νεότερης Ελλάδας

Εν αναμονή και του νέου ανεβάσματος του έργου του "Γάμος" από το θέατρο Επί Κολωνώ, αποχαιρετούμε τον συγγραφέα που έφυγε πρόσφατα, αφήνοντας μια πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη.

"Κάτι λείπει": Ένας μονόλογος για την ανθρώπινη συνθήκη στο Θέατρο Φούρνος

Το θεατρικό παρουσιάζει με απλά μέσα μια σκληρή αλλά κατά βάθος αισιόδοξη οπτική της ζωής.