Νέα εποχή για το θέατρο Βικτώρια

Νέες ιδέες και ισχυρές δυναμικές αναζητά διακαώς η θεατρική οικογένεια και η ανάγκη αυτή έκανε τους Γ. Χριστοδούλου, Ηλ. Λογοθέτη, Γ. Ζώη και άλλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανοίξει και πάλι, το θέατρο Βικτώρια στην περιοχή της Κυψέλης.

Νέα εποχή για το θέατρο Βικτώρια

Όσο καιρό κι αν επώαζε η ιδέα του «Κινήματος Ελληνικού Έργου» και της Εταιρείας Θεάτρου Ωκεα Ίρις, το γεγονός είναι ότι ήρθε η στιγμή να μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια τους που συνδέονται άμεσα με το άνοιγμα του θεάτρου Βικτώρια. Σύντομα θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Για να πάρετε όμως μια ιδέα, το θέατρο της Κυψέλης θα ανοίξει και πάλι, μετά από τρία χρόνια σιωπής, ως Θέατρο "Έαρ" Βικτώρια. Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς τη στήριξη της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μεταφραστών αλλά και τη συνεργασία γνωστών καλλιτεχνών που αναλαμβάνουν:

Διεύθυνση Θεάτρου: Γιώργος Χριστοδούλου

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Φαλκώνης

Υπεύθυνη Θεάτρου: Ράνια Μαργαρωνη

Εισηγητής Δραματολογίου: Ηλίας Λογοθέτης

Αρχιτεκτονική Επιμέλεια-Μελέτη, Ηθοποιός: Γεωργία Ζώη

Εικαστική Επιμέλεια, Ηθοποιός: Μαρία Ζαχαρή

Επιμέλεια - Σχεδιασμός Φωτισμού Θεάτρου: Σπύρος Καρδάρης

Σχεδιασμός Φωτισμών Παραστάσεων: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Ηλεκτρολόγοι – Συνεργάτες: Κώστας Χλιδάς, Σάββας Σουρμελίδης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με Μάριο Μπανούσι και τον Δεκέμβριο

Η παράσταση για την απώλεια και την ενηλικίωση "Taverna Miresia - Mario, Bella, Anastasia" κάνει ένα χειμωνιάτικο πέρασμα στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου "Φθινόπωρο - ΑΠΟΗΧΟΙ".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/11/2025

Δύο πράξεις θεατρικής απελευθέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών

Σε δύο παραστάσεις που αγγίζουν βαθιά τον θεατή, δύο σπουδαίες και έμπειρες πρωταγωνίστριες, η Κατερίνα Διδασκάλου και η Ελένη Κοκκίδου αναλαμβάνουν να φέρουν στο φως τη διαδρομή γυναικών που έμαθαν να σωπαίνουν – και αποφασίζουν επιτέλους να μιλήσουν.

Τελευταία παράσταση για τα "Πιρούνια σε ακριβά σπορτέξ"

Το έργο του Κωσταντή Ντίσιου, μια ιστορία ενός καλά θαμμένου τραύματος, θα παρουσιαστεί για ακόμη μία φορά στο Red Jasper, σε σκηνοθεσία Τάσου Καρακύκλα.

Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το "Cleansed" του Δημήτρη Καραντζά

Το τολμηρό έργο του 20ού αιώνα παρουσιάζει ο Δημήτρης Καραντζάς από 4/12 με ιδανικό θίασο: Χρήστος Λούλης, Μαίρη Μηνά, Δημήτρης Καπουράνης, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Γιώργος Ζυγούρης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Θανάσης Ραφτόπουλος.

Σύγχρονη ανάγνωση της "Ημερης του Ντοστογιέφσκι" από τον Γιάννη Νταλιάνη

Η "Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης" του Γιάννη Νταλιάνη αναδεικνύει, με σεβασμό στο σκοτεινό σύμπαν του Ντοστογιέφσκι, την κωμικοτραγική μοναξιά των ηρώων και τη διαχρονική ανθρώπινη ανάγκη για ουσιαστική συνύπαρξη.

Οι "Δανειστές" του Στρίντμπεργκ στο Θέατρο 2510

Ένα έργο-σπουδή στον έγγαμο βίο, στη φθορά και στα αδιέξοδα της συμβίωσης που οδηγούν τους ήρωες προς την αναπόφευκτη εξόντωσή τους.

"Ο Πουπουλένιος" σε 20 τελευταίες παραστάσεις

Last call για την παράσταση "Ο πουπουλένιος" με τους Νίκο Πουρσανίδη, Αργύρη Αγγέλου, Γεράσιμο Σκαφίδα, Δημήτρη Πιατά στο Σύγχρονο Θέατρο.