Η «Νίκη» του Χωμενίδη γίνεται θέατρο

Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Έγινε best-seller. Τώρα γίνεται θέατρο. Το πολυσυζητημένο μυθιστόρημα του Χρήστου Α. Χωμενίδη ανεβαίνει στις 10/2 στο «Θέατρον» σε μια παράσταση αξιώσεων από τον Σταμάτη Φασουλή.

Γιορτινοί εξοδούχοι, προσοχή!
Τα θέατρα τροποποιούν τα ωράρια και τις ημέρες των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Πριν την έξοδό σας επιβεβαιώσετε τις όποιες αλλαγές για να οργανώσετε καλύτερα τις θεατρικές σας εξορμήσεις.
Η «Νίκη» του Χωμενίδη γίνεται θέατρο

Θα γίνει, άραγε, το «Τρίτο Στεφάνι» του 2017; Θα καταφέρει, δηλαδή, ο Σταμάτης Φασουλής να ενορχηστρώσει το μυθιστόρημα του Χρήστου Α. Χωμενίδη σε υπερθέαμα ολκής, όπως έκανε το 2010 με το περίφημο «έπος» του Κώστα Ταχτσή; Όλα είναι υπέρ του.

Πρώτον, η φοβερή ιστορία της «Νίκης», δηλαδή της μητέρας του Χωμενίδη και κόρης του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Βασίλη Νεφελούδη, που ζωντανεύει αριστοτεχνικά τα πάθη, τις εξάρσεις και τα τραύματα της Ελλάδας του τελευταίου αιώνα από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι το 2008. Δεύτερον, ο 24μελής θίασος με τους εξής πρωταγωνιστές: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γωγώ Μπρέμπου, Ευαγγελία Μουμούρη, Σοφία Φαραζή, Μάξιμος Μουμούρης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της γιαγιάς Σεβαστής. Τρίτον, η μαεστρία του ίδιου του Φασουλή, ενός σκηνοθέτη-ιδανικού για να συντονίσει πολυπληθείς θιάσους σε παραστάσεις που ανασταίνουν αλλοτινές εποχές και κάνουν τις μυθιστορηματικές ζωές δυνατό θέατρο.

Θέλετε κι άλλα; Εγγύηση αποτελεί το σταθερό επιτελείο συνεργατών του σκηνοθέτη, ο οποίος συνυπογράφει τη θεατρική διασκευή με τον έμπιστο βοηθό του, Γιώργο Λύρα, ενώ έχει τον Θοδωρή Οικονόμου στη μουσική, τον Γιώργο Γαβαλά στα σκηνικά, την Ντένη Βαχλιώτη στα κοστούμια, τον Δημήτρη Παπάζογλου στις χορογραφίες και τον Λευτέρη Παυλόπουλο στους φωτισμούς. Επίσης, συμμετέχουν αλφαβητικά οι ηθοποιοί Νεκταρία Γιαννουδάκη, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Δεγαΐτης, Γιώργος Δεπάστας, Λήδα Καπνά, Αυγουστίνος Κούμουλος, Κίμων Κουρής, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Δανάη Μπάρκα, Πάνος Μπόρας, Φοίβος Ριμένας, Αχιλλέας Σκεύης, Κώστας Φαλελάκης και Βάσια Χρήστου.

Η «Νίκη» του Χρήστου Α. Χωμενίδη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου στον «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε θεατρική διασκευή Σταμάτη Φασουλή - Γιώργου Λύρα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πληροφορίες-προπώληση από το 2122540300.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

'Annie': Ένα θεαματικό μιούζικαλ στο Παλλάς γεμίζει την καρδιά μας με τη χαρά του "αύριο"

Επειδή στις γιορτές πάνε πολύ τα μιούζικαλ, αξίζει να επισκεφθείτε το Θέατρο Παλλάς, και να δείτε παράσταση την "Annie", σε σκηνοθεσία και απόδοση Θέμιδας Μαρσέλλου, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Δανάη Παππά, Μαρία Κατσανδρή, Αργύρη Αγγέλου και 40 ακόμη ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, ζωντανή ορχήστρα, μικρά παιδιά και έναν σκύλο-πρωταγωνιστή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/12/2025

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Η καλύτερη φάση για να κλείσεις εισιτήριο είναι τώρα

Όλα όσα θα δεις στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μέχρι τον Ιούνιο: Εκθέσεις από Γιώργο Λάνθιμο και Τίλντα Σουίντον, η εκρηκτική Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας, δύο νέες παραστάσεις του Τιάγκο Ροντρίγκες, το STEGI.RADIO Takeover 2026 και πολλά ακόμα.

Είδαμε την "Taverna Miresia": Μια βουβή παράσταση για την απουσία

Η μοναδική παράσταση-μοιρολόι του Mario Banushi επέστρεψε στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Η "Ηλέκτρα εντός" του θεάτρου Πορεία

Ο Δημήτρης Τάρλοου συνεχίζει τη σκηνοθετική του εργασία πάνω στη σοφόκλεια τραγωδία, την οποία παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι, και την προσαρμόζει στις ανάγκες του κλειστού χώρου.

"Ο Αλαντίν και τα μαγικά Χριστούγεννα": Insider ξενάγηση στο υπερθέαμα

Από τις 20 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο "Αλαντίν" ζωντανεύει με μαγεία και χριστουγεννιάτικο φως. Μιλήσαμε με τις σκηνοθέτριες Σοφία Σπυράτου και Χλόη Μάντζαρη, και μας αποκάλυψαν το παρασκήνιο, τα ταλέντα της παράστασης και το όραμά τους.

Νέες ημερομηνίες το 2026 για τον "Μαγεμένο βοσκό" των bijoux de kant

Το δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη για την καταλυτική δύναμη του έρωτα συνεχίζεται από τους bijoux de kant και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη.

Άσπρο μαύρο

Ο Ζερόμ Καλούτα και ο Αντώνης Καφετζόπουλος συγκρούονται στο έργο του Κόρμακ ΜακΚάρθι, σε μια πυκνή, υπαρξιακή αναμέτρηση πίστης, απόγνωσης και ανθρώπινης αντοχής. | Powerd by Uber