«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε! - εικόνα 1

Ένα δεκαμελές ανσάμπλ ηθοποιών, με τον Ηλία Κουνέλα ως σκηνοθέτη μας χαρίζουν σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την τελευταία παράσταση-μεταμεσονύχτια εμπειρία με θέμα την αγάπη.

Όπως σημειώνουν και οι ίδιοι, «με την τρίτη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ηλία Κουνέλα ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου, λίγες μέρες μετά από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος, η τριλογία για την καλή αφήγηση (ώρα έναρξης 23:00, φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά). Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ανάληψη της ψυχής και ασχολείται μ’ αυτό που ο άνθρωπος δε θα μπορούσε ποτέ να παρατηρήσει όσο είναι ζωντανός. Τι θα αφηγούνταν όμως η ψυχή ύστερα από τις σαράντα μέρες της περιπλάνησης της; Θυμίζουμε ότι η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» έχει ως κεντρικό της άξονα την αναζήτηση του κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Συμμετέχουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Παναγιώτης Καμμένος, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης

Διάρκεια: 70 λεπτά. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Πωλήσεις εισιτηρίων
ΤΑΜΕΙΟ ΔΘΠ
Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου (παραπλεύρως του Θεάτρου)
Τ.: 210 4143310
Πανεπιστημίου 32 και www.ticketservices.gr
Για τηλεφωνικές κρατήσεις 210 7234567

Σημ. Οι ημερομηνίες των περφόρμανς δεν ήταν τυχαία επιλεγμένες, αλλά αφορούσαν τρεις ιδιαίτερες εορτές της Ορθοδοξίας: την ημέρα του Αγίου Στυλιανού (26/11), την Κυριακή της Συγγνώμης (26/2) και την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος (26/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

‘Να ζει κανείς ή να αμφισβητεί;’ "Άμλετ" απευθείας από το National Theatre

Μια σύγχρονη, σκοτεινά ειρωνική ανάγνωση πάνω στον ‘Άμλετ’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το National Theatre Live.

05/02/2026

Ένας σύγχρονος Σίσυφος στο Ρεκτιφιέ με αγγλικούς υπέρτιτλους

Μια παράσταση που σκιαγραφεί την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να αγγίξει την ελευθερία είναι το "Sisyphus – flesh and earth" σε σύλληψη, ερμηνεία, σκηνικά και κοστούμια του Φάνη Κατέχου.

Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας: Δείτε τη, αν αντέχετε

Αν καταφέρετε να βρείτε εισιτήριο για το "Not" της Μαρλέν Μοντέιρο Φρέιτας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, μην το σκέφτεστε δεύτερη φορά. Είναι μια ξεχωριστή παράσταση στο Onassis Dance Days: χορός υβριδικός, διονυσιακός, συχνά ακραίος, που δεν περιγράφεται-βιώνεται.

Θοδωρής Οικονόμου: Ο συνθέτης που έκανε έναν βουκολικό έρωτα να τραγουδιέται

Μια σύγχρονη ανάγνωση του "Αγαπητικού της βοσκοπούλας" ανεβαίνει στο Ακροπόλ από 7/2. Με αφορμή αυτή την παράσταση, ο ακούραστος συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου μας μιλά για την παράσταση, τη μουσική που τον σώζει, τα διεθνή του σχέδια, αλλά και πώς οι συνταγές ενός φίλου έγιναν τραγούδια.

50 χρόνια Αθηνόραμα: Όταν ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσίαζε το "Ενός λεπτού σιγή" στο Παλαιό Εργοστάσιο ΔΕΗ

Ανατρέχουμε στο αρχείο των 50 χρόνων του αθηνοράματος και ξεχωρίζουμε στιγμιότυπα από τη βιωματική ιστορία του περιοδικού αλλά και της ίδιας της πόλης.

Η Στέγη χορεύει 4 ημέρες για το "οικείο" και το "ανοίκειο"

Έως τις 8 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το φεστιβάλ σύγχρονου χορού Onassis Dance Days 2026, που εστιάζει φέτος σχέσεις αίματος, μνήμης ή και φαντασίας.

Ιβάνοφ!

Ο Τσέχοφ "τραγουδάει τα μπλουζ" σε αυτό το ατμοσφαιρικό, σε σημεία συναρπαστικό, αλλά και με κάποια θολά στοιχεία ανέβασμα του ολιγοπαιγμένου έργου του Ρώσου συγγραφέα. | Powered by Uber