«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε! - εικόνα 1

Ένα δεκαμελές ανσάμπλ ηθοποιών, με τον Ηλία Κουνέλα ως σκηνοθέτη μας χαρίζουν σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την τελευταία παράσταση-μεταμεσονύχτια εμπειρία με θέμα την αγάπη.

Όπως σημειώνουν και οι ίδιοι, «με την τρίτη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ηλία Κουνέλα ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου, λίγες μέρες μετά από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος, η τριλογία για την καλή αφήγηση (ώρα έναρξης 23:00, φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά). Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ανάληψη της ψυχής και ασχολείται μ’ αυτό που ο άνθρωπος δε θα μπορούσε ποτέ να παρατηρήσει όσο είναι ζωντανός. Τι θα αφηγούνταν όμως η ψυχή ύστερα από τις σαράντα μέρες της περιπλάνησης της; Θυμίζουμε ότι η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» έχει ως κεντρικό της άξονα την αναζήτηση του κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Συμμετέχουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Παναγιώτης Καμμένος, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης

Διάρκεια: 70 λεπτά. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Πωλήσεις εισιτηρίων
ΤΑΜΕΙΟ ΔΘΠ
Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου (παραπλεύρως του Θεάτρου)
Τ.: 210 4143310
Πανεπιστημίου 32 και www.ticketservices.gr
Για τηλεφωνικές κρατήσεις 210 7234567

Σημ. Οι ημερομηνίες των περφόρμανς δεν ήταν τυχαία επιλεγμένες, αλλά αφορούσαν τρεις ιδιαίτερες εορτές της Ορθοδοξίας: την ημέρα του Αγίου Στυλιανού (26/11), την Κυριακή της Συγγνώμης (26/2) και την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος (26/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Δύο αουτσάιντερ ηρωίδες που, ακριβώς γι’ αυτό, έχουν ενδιαφέρον

Δύο παραστάσεις μιλούν για το queer και δείχνουν πώς η διαφορετικότητα γίνεται καθημερινή πράξη αντοχής, ταυτότητας και ελευθερίας στη σκηνή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/01/2026

ODD 2026 – Onassis Dance Days: Το χορευτικό ραντεβού που περιμένουμε πάντα

Από τις 5 έως τις 8 Φεβρουαρίου, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μετατρέπεται ξανά σε σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο χορό. Το ODD 2026 – Onassis Dance Days επιστρέφει, εστιάζοντας στο "οικείο και το ανοίκειο": την καταγωγή, την οικογένεια, τις γνωστές και άγνωστες σχέσεις, αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες που γεννιούνται μέσα από το σώμα και την κίνηση. Η προπώληση μόλις άνοιξε.

Ανοιχτή συζήτηση: Ο Κοεμτζής τότε – οι Κοεμτζήδες σήμερα

Με αφετηρία την παράσταση "Η τελευταία απολογία του Νίκου Κοεμτζή", ανοίγει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από ένα έγκλημα. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της εγκληματολογίας, της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης, επιχειρώντας να συνδέσουν την τέχνη με την κοινωνική πραγματικότητα.

"Το ξενοδοχείο η νύχτα που πέφτει" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα άπαιχτο έργο του Έλληνα ποιητή και πεζογράφου Νάνου Βαλαωρίτη καταφθάνει στη σκηνή Ωμέγα, σε σκηνοθεσία Λίνας Φούντογλου.

Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Συγκινητική παράσταση, με συναισθηματική φόρτιση και δραματικές εντάσεις, πάνω στο έργο του Μαρκ Μέντοφ για τη σύγκρουση δύο κόσμων και την ανάγκη επικοινωνίας. | Powered by Uber

Τα χρόνια

Η θεατρική διασκευή του εμβληματικού βιβλίου της Γαλλίδας νομπελίστριας Ανί Ερνό ζωντανεύει ως μια πολυφωνική, βαθιά συγκινητική παράσταση γυναικείας εμπειρίας, πολιτικής συνείδησης και συλλογικής αφήγησης. | Powered by Uber

Τζόνι μπλε

Ο Γιώργης Τσουρής μας παρέδωσε ένα έργο δυνατό και καθηλωτικό, που αφορά όλες τις ηλικίες: ωμό, ανεπιτήδευτο χιούμορ, ρεαλισμός που πείθει και ερμηνείες εξαιρετικές, συνθέτουν μια παράσταση που σε κρατάει σε αγωνία και συγκίνηση. | Powered by Uber