«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε!

Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυχτα η τριλογία των περφόρμανς-παρεμβάσεων του Ηλία Κουνέλα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Aγάπη» στον Πειραιά μόνο για απόψε! - εικόνα 1

Ένα δεκαμελές ανσάμπλ ηθοποιών, με τον Ηλία Κουνέλα ως σκηνοθέτη μας χαρίζουν σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την τελευταία παράσταση-μεταμεσονύχτια εμπειρία με θέμα την αγάπη.

Όπως σημειώνουν και οι ίδιοι, «με την τρίτη μεταμεσονύχτια παρέμβαση με θέμα την ΑΓΑΠΗ από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Ηλία Κουνέλα ολοκληρώνεται σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου, λίγες μέρες μετά από την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος, η τριλογία για την καλή αφήγηση (ώρα έναρξης 23:00, φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά). Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ανάληψη της ψυχής και ασχολείται μ’ αυτό που ο άνθρωπος δε θα μπορούσε ποτέ να παρατηρήσει όσο είναι ζωντανός. Τι θα αφηγούνταν όμως η ψυχή ύστερα από τις σαράντα μέρες της περιπλάνησης της; Θυμίζουμε ότι η «τριλογία της ΑΓΑΠΗΣ» έχει ως κεντρικό της άξονα την αναζήτηση του κατά πόσο είναι εφικτό να μιλήσει ένας άνθρωπος καλά για έναν άλλον, συνάνθρωπο του και σε ποιο βαθμό ο άνθρωπος, το μόνο αφηγηματικό ζώον στον πλανήτη, αφηγείται το είδος του από την καλή του πλευρά».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας
Συμμετέχουν: Ιφιγένεια Γρίβα, Παναγιώτης Καμμένος, Σοφία Κουνέλα, Κώστας Ξυκομηνός, Μαρία Προϊστάκη, Στέλλα Ράπτη, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Χανιώτη, Λήδα Χατζή
Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρία Καραθάνου
Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Αγιαννίτης

Διάρκεια: 70 λεπτά. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Τιμή εισιτηρίου: 8 €

Πωλήσεις εισιτηρίων
ΤΑΜΕΙΟ ΔΘΠ
Ηρώων Πολυτεχνείου και Βασιλέως Γεωργίου (παραπλεύρως του Θεάτρου)
Τ.: 210 4143310
Πανεπιστημίου 32 και www.ticketservices.gr
Για τηλεφωνικές κρατήσεις 210 7234567

Σημ. Οι ημερομηνίες των περφόρμανς δεν ήταν τυχαία επιλεγμένες, αλλά αφορούσαν τρεις ιδιαίτερες εορτές της Ορθοδοξίας: την ημέρα του Αγίου Στυλιανού (26/11), την Κυριακή της Συγγνώμης (26/2) και την απόδοση του Πάσχα προς την Ανάληψη του Σωτήρος (26/5).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Οδυσσέας Σταμούλης και η μεταμόρφωσή του σε "Φιάκα", στον πιο αξιαγάπητο απατεώνα του ελληνικού θεάτρου

Με αφορμή την ελληνική κωμωδία που έχουν ήδη χειροκροτήσει 10.000 θεατές, ο Οδυσσέας Σταμούλης μιλά για τον δικό του "Φιάκα". Μια συζήτηση για το γέλιο, τη μουσική παράδοση και το καθημερινό πολιτιστικό γλέντι που στήνεται στο Από Μηχανής Θέατρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

Οι θεατρικές πρεμιέρες του Φεβρουαρίου

Πληθωρική και ασυγκράτητη από πρεμιέρες, η φετινή σεζόν συνεχίζει δυναμικά τον Φεβρουάριο με ξένη δραματουργία, σύγχρονα ελληνικά έργα και stand-up σε πρώτες παρουσιάσεις. Αυτές είναι οι νέες γραφές, οι τολμηρές διασκευές και οι ιδιαίτερες σκηνικές αναγνώσεις που θα δούμε.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης και το Φιλοσοφικό Θέατρο

Το νέο βιβλίο του Θεοδόση Πελεγρίνη "Το Φιλοσοφικό Θέατρο" παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, φωτίζοντας τη ζωντανή συνάντηση φιλοσοφίας και θεάτρου.

Θεατρική παράσταση από τον Γιώργο Αλκαίο;

Ο Γιώργος Αλκαίος σκηνοθετεί την πρωτότυπη κωμωδία-φάρσα ‘Ο Ημιυπαίθριος’, που έγραψε με τον Στράτο Αγιοστρατίτη, όπου χάος, σουρεαλισμός και κοινωνική σάτιρα μπλέκονται, στη σκηνή του Coronet.

Επίδαυρος 2026: Οι παραστάσεις που θα δούμε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Στο νέο κύκλο που ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με επικεφαλή τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, έρχονται στην Επίδαυρο μια ριζοσπαστική "Αντιγόνη" από τη Νορβηγία και βαριές εγχώριες σκηνοθετικές υπογραφές, σύγχρονες δραματουργίες και νέες προσεγγίσεις του αρχαίου δράματος.

"Χορεύοντας στη Λούνασα":Το αριστούργημα του Φρίελ δια χειρός Νίκου Δαφνή

Ο Νίκος Δαφνής σκηνοθετεί το τρυφερό έργο "Χορεύοντας στη Λούνασα", που μιλά για την ανάγκη της αγάπης, της ελευθερίας και της επιθυμίας να ζήσουμε έστω και για λίγο κόντρα στους περιορισμούς της ζωής.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας (02-06/02)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 6 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.