Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου

Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου, από τις δυναμικότερες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, συνεργάζεται με τη νεαρή χορογράφο Ερμίρα Γκόρο και πρωταγωνιστεί στη σόλο περφόρμανς «After party» για την κρίση της μέσης ηλικίας (Πειραιώς 260, 12 & 13/7).

Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου

Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου, από τις δυναμικότερες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, συνεργάζεται με τη νεαρή χορογράφο Ερμίρα Γκόρο και πρωταγωνιστεί στη σόλο περφόρμανς «After party» για την κρίση της μέσης ηλικίας (12 & 13/7).

Η έλλειψη περιορισμών στην τέχνη της εποχής μπορεί να είναι ταυτόχρονα γοητευτική και χαοτική. Ωστόσο, τόσο στις δουλειές της Αγγελικής Στελλάτου όσο και στης Ερμίρα Γκόρο τίποτα δεν λειτουργεί χαοτικά και τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Στα κινητικά πειράματα τους, οι ερμηνείες είναι ανοιχτές και η σκηνή γίνεται ένα δημιουργικό πεδίο δράσης στο οποίο η ένταση είναι πάντα παρούσα με διάφορους τρόπους. Το 2004 η Γκόρο ήταν βοηθός χορογράφου της Στελλάτου στην Ολυμπιάδα, στις τελετές έναρξης και λήξης και η τωρινή συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών δεν μπορεί παρά να μας γεννά μεγάλη προσμονή καθώς στο «After Party», η δημιουργία του χαρακτήρα βασίζεται στα προσωπικά βιώματα της χορεύτριας αλλά και στις εμπειρίες άλλων γυναικών. Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου καλείτε να μοιραστεί μαζί μας υπαρξιακά άγχη, ανασφάλειες, την κρίση ταυτότητας που φέρνει η μέση ηλικία και να δώσει απάντηση στο ερώτημα: Μήπως αυτή η κρίση μπορεί να γίνει η ευκαιρία για αναγέννηση;

Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου - εικόνα 1

Η νότερη ηλικιακά χορογράφος-χορεύτρια Ερμίρα Γκόρο, αλβανικής καταγωγής, δεν είναι ταυχαία περίπτωση. Με διεθνή παρουσία, συνεργάτις του χορογράφου Λόιντ Νιούσον των DV8 πιστεύει στη συνεργασία και στις φρέσκιες, προσωπικές ιδέες που μπορούν να φέρουν οι συνεργάτες της σε μια παράσταση. Δεν είναι τυχαίο πως και το πολυπολιτισμικό θέαμα «A quiet voice» (φωτό), που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014, είχε χτιστεί πάνω στη ζωή και στο χαρακτήρα όσων συμμετείχαν. Στο «After Party» φέρνει μαζί της το καινούργιο βλέμμα για την εξέλιξη της παράστασης που εστιάζει στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης με επίκεντρο τη γυναίκα.

Περισσότερες πληροφορίες

After Party

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Μια σόλο performance με όλες τις ανησυχίες, το χιούμορ, τις υστερίες, τους προβληματισμούς και τις συνειδητοποιήσεις που συνοδεύουν το πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

42 θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται μετά το Πάσχα

Σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, η ελληνική δραματουργία σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις, ερευνητικό θέατρο, δικαστικό δράμα και μυστήριο, θέατρο έξω από το θέατρο και ιστορίες αληθινών προσώπων που ενέπνευσαν θεατρικά έργα. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των θεατρικών παραστάσεων που συνεχίζονται μετά το Πάσχα, δίνοντάς μας μια ακόμα ευκαιρία για ανοιξιάτικες εξορμήσεις στη θεατρική Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
10/05/2024

"If I can not dance, I will not be a part of your revolution" δηλώνει η Μαρία Κολιοπούλου στο νέο της έργο

Στο νέο της χορογραφικό έργο μεγάλης κλίμακας, το ιδρυτικό μέλος της ομάδας Πρόσχημα συμπράττει με ερμηνεύτριες διαφορετικών ηλικιών και ικανοτήτων αναζητώντας την βαθιά απόλαυση της στιγμής.

"The last lunch" σερβίρει το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην Ελλάδα

Το Theatre of the No, μετά την επιτυχία της παράστασης "Περιμένοντας τον Γκοντό", παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία του Γιόελ Γούλφχαρτ σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα.

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

Οι σύγχρονες σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων μέσα σε αυτές απασχολούν το πρώτο θεατρικό έργο του Ιορδανίδη, που κινείται με άνεση στο είδος της δραμεντί και παρουσιάζεται σε ένα φυσικό όσο και προσωπικό ανέβασμα. | Powered by Uber

Η κασέτα

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Λούλας Αναγνωστάκη, και συνολικά της νεοελληνικής δραματουργίας, αποτυπώνει σχεδόν προφητικά, μέσα από μια οικογενειακή ιστορία, την Ελλάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών. Ανεβαίνει από τον Μάνο Καρατζογιάννη σε μία προσεγμένη παράσταση με μερικές πολύ ωραίες ερμηνείες. | Powered by Uber