Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου

Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου, από τις δυναμικότερες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, συνεργάζεται με τη νεαρή χορογράφο Ερμίρα Γκόρο και πρωταγωνιστεί στη σόλο περφόρμανς «After party» για την κρίση της μέσης ηλικίας (Πειραιώς 260, 12 & 13/7).

Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου

Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου, από τις δυναμικότερες παρουσίες στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού χορού, συνεργάζεται με τη νεαρή χορογράφο Ερμίρα Γκόρο και πρωταγωνιστεί στη σόλο περφόρμανς «After party» για την κρίση της μέσης ηλικίας (12 & 13/7).

Η έλλειψη περιορισμών στην τέχνη της εποχής μπορεί να είναι ταυτόχρονα γοητευτική και χαοτική. Ωστόσο, τόσο στις δουλειές της Αγγελικής Στελλάτου όσο και στης Ερμίρα Γκόρο τίποτα δεν λειτουργεί χαοτικά και τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Στα κινητικά πειράματα τους, οι ερμηνείες είναι ανοιχτές και η σκηνή γίνεται ένα δημιουργικό πεδίο δράσης στο οποίο η ένταση είναι πάντα παρούσα με διάφορους τρόπους. Το 2004 η Γκόρο ήταν βοηθός χορογράφου της Στελλάτου στην Ολυμπιάδα, στις τελετές έναρξης και λήξης και η τωρινή συνεργασία τους στο Φεστιβάλ Αθηνών δεν μπορεί παρά να μας γεννά μεγάλη προσμονή καθώς στο «After Party», η δημιουργία του χαρακτήρα βασίζεται στα προσωπικά βιώματα της χορεύτριας αλλά και στις εμπειρίες άλλων γυναικών. Η έμπειρη Αγγελική Στελλάτου καλείτε να μοιραστεί μαζί μας υπαρξιακά άγχη, ανασφάλειες, την κρίση ταυτότητας που φέρνει η μέση ηλικία και να δώσει απάντηση στο ερώτημα: Μήπως αυτή η κρίση μπορεί να γίνει η ευκαιρία για αναγέννηση;

Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί την Αγγελική Στελλάτου - εικόνα 1

Η νότερη ηλικιακά χορογράφος-χορεύτρια Ερμίρα Γκόρο, αλβανικής καταγωγής, δεν είναι ταυχαία περίπτωση. Με διεθνή παρουσία, συνεργάτις του χορογράφου Λόιντ Νιούσον των DV8 πιστεύει στη συνεργασία και στις φρέσκιες, προσωπικές ιδέες που μπορούν να φέρουν οι συνεργάτες της σε μια παράσταση. Δεν είναι τυχαίο πως και το πολυπολιτισμικό θέαμα «A quiet voice» (φωτό), που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014, είχε χτιστεί πάνω στη ζωή και στο χαρακτήρα όσων συμμετείχαν. Στο «After Party» φέρνει μαζί της το καινούργιο βλέμμα για την εξέλιξη της παράστασης που εστιάζει στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης με επίκεντρο τη γυναίκα.

Περισσότερες πληροφορίες

After Party

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Μια σόλο performance με όλες τις ανησυχίες, το χιούμορ, τις υστερίες, τους προβληματισμούς και τις συνειδητοποιήσεις που συνοδεύουν το πέρασμα του χρόνου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ποντικοπαγίδα": Νέες Φωτογραφίες από τον ανανεωμένο θίασο

Νέα πρόσωπα μπαίνουν φέτος στο καστ της επιτυχημένης παράστασης σε σκηνοθεσία της Κίρκης Καραλή που ξεκινά σε λίγες μέρες, η οποία μεταφέρει το θρυλικό μυστήριο της Αγκάθα Κρίστι από τα 50’s σε μια απομονωμένη πανσιόν στην Ελλάδα κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 90’.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
29/09/2022

Η "Ιφιγένεια εν Αυλίδι" στο Ηρώδειο

Η παράσταση που παρακολούθησαν στην Επίδαυρο περισσότεροι από 15.000 θεατές με τη Μαρία Πετεβή στον ομώνυμο ρόλο ολοκληρώνει την περιοδεία της στο Ηρώδειο.

Καταιγισμός θεατρικών επαναλήψεων στις σκηνές της Αθήνας

Συγκεντρώσαμε τις 23 παραστάσεις που σηκώνουν ξανά αυλαία αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10) και αξίζει να τις αναζητήσετε.

Στο Άττις συνεχίζεται η "Αναφορά για μια Ακαδημία" του Κάφκα

Η παράσταση της ομάδας Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου ανεβαίνει ξανά τον Νοέμβριο.

Ο Θωμάς Ζάμπρας με νέο σόλο στο Lunar Space

"Απόφοιτος Λυκείου" ονομάζεται η νέα παράσταση του γνωστού κωμικού που έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στον Ελληνικό Κόσμο από το Cinema Alive.

On Ego

Ερεθιστικά φιλοσοφικά ερωτήματα γύρω από την ιδέα του Εαυτού θέτει το γοητευτικό έργο του Βρετανού δραματουργού, που μας συστήνει ο Γιάννης Νταλιάνης σε μια προσεγμένη σκηνική παρουσίαση.

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού

Η ιλαροτραγωδία του Φο απογειώνεται στη σπιντάτη σκηνική εκδοχή του Γιάννη Κακλέα, που μας την ξανασυστήνει φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική λαϊκή παράδοση, αλλά και από σύγχρονες αναφορές.