Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Αιθέριες και εξαιρετικές ερμηνεύτριες τιμήθηκαν με το 10ο Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

Ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» να λάβουν φέτος, από κοινού την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ, η Ιωάννα Παππά για την σόλο ερμηνεία της στην παράσταση «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Οι δυο νικήτριες θα μοιραστούν την καρφίτσα: έξι μήνες η μια, έξι μήνες η άλλη. Μετά από κλήρωσης αποφασίστηκε να την φορέσει πρώτη η Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» - εικόνα 1

Η κοινή βράβευση ήρθε σε μια εποχή που οι δυο ηθοποιοί συν πρωταγωνιστούν στις υποδειγματικές «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ στο θέατρο Πορεία. Με τον Δημήτρη Τάρλοου στο σκηνοθετικό τιμόνι, η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Αϊδίνης (Όλγα) εμφορείται από έναν ποιητικό ρεαλισμό, αισθαντική και γεμάτη συγκίνηση εμφανίζεται η Ιωάννα Παππά (Μαρία) και με γήινη ζωτικότητα η Λένα Παπαληγούρα (Ειρήνη), η οποία κρατά το ρόλο της μικρής αδερφής.

Όσοι δε, δεν έχετε δει ακόμα τη «Μεγάλη Χίμαιρα» με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στο ρόλο της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ, μόνο αν είσαστε επίμονοι και τυχεροί θα καταφέρετε να βρείτε θέση ^ είναι σίγουρα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Πορεία μετά το Πάσχα. Μέχρι τις 19 Απριλίου προλαβαίνετε να δείτε και, την Ιωάννα Παππά σε μια ακόμα παράσταση του θεάτρου της οδού Τρικόρφων. Στη σκηνική σύνθεση του Όσκαρας Κορσουνόβας «Μιράντα», μια γοητευτική διασκευή της σαιξπηρικής «Τρικυμίας».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών καλεί σε συζήτηση τον κόσμο του θεάτρου το πρωί της 12ης Ιανουαρίου

Μετά την απεργία των ηθοποιών και την ένταση ΣΕΗ–ΕΝΘΕΠΑ, οι θεατρικοί παραγωγοί καλούν σε ανοιχτή συζήτηση τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο θέατρο Λαμπέτη, με στόχο τον διάλογο για τα προβλήματα του χώρου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/01/2026

"Αλιγάτορες": Παράταση παραστάσεων λόγω επιτυχίας

Το ψυχολογικό δράμα του Andrew Keatley φέρνει τους θεατές σε ρόλο δικαστή.

"Οι εύθυμες κυράδες" του Σαίξπηρ στο Διάχρονο Θέατρο

Η Μαίρη Βιδάλη ανεβάζει στο θέατρό της τις "Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ", με δωδεκαμελή θίασο.

Θέατρο για εφήβους | 9 + 1 παραστάσεις για νέους που αναζητούν τη δική τους φωνή

Το θέατρο για εφήβους κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δίνοντας αφορμή για σκέψη και συζήτηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά που έχουν τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Στις "Καρέκλες" του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με Διακοπαναγιώτου - Παπαδόπουλο

Δύο ξεχωριστοί ηθοποιοί, οι Πάνος Παπαδόπουλος και Μαρία Διακοπαναγιώτου, καταθέτουν μια βαθιά προσωπική, ανατρεπτική ανάγνωση του έργου του Ιονέσκο για τη χαμένη μας επικοινωνία, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παπαχαραλάμπους, Μαλκότσης, Χαραλαμπούδη κάτι "μαγειρεύουν" στο θέατρο Βεάκη

Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της" σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, η οποία μετά τη Θεσσαλονίκη κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα.

"Ιεροτελεστία" από τον Χρήστο Θεοδωρίδη: Η ύπαρξη ως πράξη επανάστασης

Μια παράσταση για τη θνητότητα και την απώλεια, εμπνευσμένη από 300 συνεντεύξεις, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.