Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Αιθέριες και εξαιρετικές ερμηνεύτριες τιμήθηκαν με το 10ο Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη»

Ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» να λάβουν φέτος, από κοινού την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ, η Ιωάννα Παππά για την σόλο ερμηνεία της στην παράσταση «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο έργο «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Οι δυο νικήτριες θα μοιραστούν την καρφίτσα: έξι μήνες η μια, έξι μήνες η άλλη. Μετά από κλήρωσης αποφασίστηκε να την φορέσει πρώτη η Αλεξάνδρα Αϊδίνη.

Δυο είναι οι νικήτριες του βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» - εικόνα 1

Η κοινή βράβευση ήρθε σε μια εποχή που οι δυο ηθοποιοί συν πρωταγωνιστούν στις υποδειγματικές «Τρεις αδερφές» του Άντον Τσέχοφ στο θέατρο Πορεία. Με τον Δημήτρη Τάρλοου στο σκηνοθετικό τιμόνι, η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Αϊδίνης (Όλγα) εμφορείται από έναν ποιητικό ρεαλισμό, αισθαντική και γεμάτη συγκίνηση εμφανίζεται η Ιωάννα Παππά (Μαρία) και με γήινη ζωτικότητα η Λένα Παπαληγούρα (Ειρήνη), η οποία κρατά το ρόλο της μικρής αδερφής.

Όσοι δε, δεν έχετε δει ακόμα τη «Μεγάλη Χίμαιρα» με την Αλεξάνδρα Αϊδίνη στο ρόλο της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ, μόνο αν είσαστε επίμονοι και τυχεροί θα καταφέρετε να βρείτε θέση ^ είναι σίγουρα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στο Πορεία μετά το Πάσχα. Μέχρι τις 19 Απριλίου προλαβαίνετε να δείτε και, την Ιωάννα Παππά σε μια ακόμα παράσταση του θεάτρου της οδού Τρικόρφων. Στη σκηνική σύνθεση του Όσκαρας Κορσουνόβας «Μιράντα», μια γοητευτική διασκευή της σαιξπηρικής «Τρικυμίας».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το 5ο βήμα

Σύγχρονο έργο για την ανδρική ταυτότητα και την απεξάρτηση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια καλοδουλεμένη, ουσιαστική παράσταση με δύο δυνατές ερμηνείες. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
22/01/2026

Το όνομα

Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, μια φαινομενικά αθώα ανακοίνωση πυροδοτεί συγκρούσεις, αποκαλύψεις και ανατροπές. Η "σκεπτόμενη" γαλλική κωμωδία μετατρέπεται επί σκηνής σε ένα καλοζυγισμένο θέαμα αβίαστου γέλιου, που δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις. | Powered by Uber

"Locandiera": Φωτογραφίες από την παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Η κλασική κωμωδία "Locandiera" του Κάρλο Γκολντόνι αποκτά νέα πνοή σε μια σύγχρονη και φρέσκια εκδοχή, με την υπογραφή των καταξιωμένων Γιάννη Κακλέα και Δημήτρη Παπαδημητρίου.

"Ταπ Άουτ": Ένας μονόλογος για τα όρια της αντοχής στο Μικρό Γκλόρια

Ο νέος μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη διεισδύει στον αγώνα για επιβίωση απέναντι σε έναν κόσμο-αντίπαλο, σε σκηνοθεσία Θανάση Ισιδώρου και ερμηνεία Τάσου Κορκού.

Πρεμιέρα για την "Φλαντρώ"- Μαρία Τζομπανάκη στο Θέατρο Αλάμπρα

Η εμβληματική τραγωδία του Παντελή Χορν, ανεβαίνει ξανά στην σκηνή, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Ο Μάριο Μπανούσι τιμήθηκε με τον Αργυρό Λέοντα

Συγχαίρουμε τον Μάριο Μπανούσι για την απονομή του Αργυρού Λέοντα στα Βραβεία Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, μια σπουδαία διεθνή διάκριση που αναγνωρίζει τη μοναδική καλλιτεχνική του φωνή. Είναι η πρώτη φορά που ένας ντόπιος δικός μας δημιουργός κερδίζει σε αυτή την κορυφαία κατηγορία του θεάτρου, γεγονός που κάνει τη διάκριση ακόμη πιο ξεχωριστή και ιστορική για το ελληνικό θέατρο.

Ο "Μουνής" της Λένας Κιτσοπούλου συνεχίζεται στο Olvio

Το έργο για τις διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής επαρχίας σκηνοθετεί η Νατάσα Παπαμιχαήλ.