Παραστάσεις βραβευμένες από το κοινό του «α» που παίζονται ακόμα

Πέντε από τις εννιά περσινές παραστάσεις που απέσπασαν βραβείο από το κοινό του «α» για τη σεζόν 2014-2015 συνεχίζουν ακόμα την επιτυχία τους και μπαίνουν πρώτες-πρώτες στη wish list των εορταστικών θεατρικών εξορμήσεων.

Παραστάσεις βραβευμένες από το κοινό του «α» που παίζονται ακόμα

Πέντε από τις εννιά περσινές παραστάσεις που απέσπασαν βραβείο από το κοινό του «α» συνεχίζουν και φέτος την επιτυχία τους. Πρώτη και καλύτερη βέβαια η «Μεγάλη Χίμαιρα» στο Πορεία, που έφυγε από την τελετή απονομής με έξι αγαλματίδια (ανάμεσά τους 1ο Παράστασης, 1ο Σκηνοθεσίας για τον Δημήτρη Τάρλοου, 1ο Γυναικείου ρόλου για την Αλεξάνδρα Αϊδίνη). Η Ελένη Ουζουνίδου συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου στο μονόλογο «Σταματία, το Γένος Αργυροπούλου» (2ο Γυναικείου ρόλου, 3ο Παράστασης).

Το «Αγαπητή Ελένα» του Επί Κολωνώ απέσπασε το 3ο βραβείο Σκηνοθεσίας (Ελένη Σκότη), η «Κατερίνα» στο Θησείον χάρισε στη Λένα Παπαληγούρα το 3ο Γυναικείου ρόλου, ενώ το «Σμύρνη μου, αγαπημένη» (Ελληνικός Κόσμος) απέσπασε τα πρώτα βραβεία Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας.

Βραβευμένο από πρόπερσι ως καλύτερη παράσταση αλλά και ως σκηνοθεσία (Γιάννης Κακλέας) είναι και το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» (Κιβωτός). Την ίδια χρονιά, η Κάτια Δανδουλάκη απέσπασε το 2ο βραβείο Γυναικείου ρόλου για το «Μάντεψε Ποιος θα Πεθάνει Απόψε» (στο «Κάτια Δανδουλάκη»). Τέλος, η Νένα Μεντή είχε βραβευτεί το 2008 για την ερμηνεία της στο μονόλογο «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» (Χώρα).

Περισσότερες πληροφορίες

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» γίνεται η αφετηρία για να ξεδιπλωθεί η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Ν. Μεντή.

Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Το μυστήριο μιας εξαφάνισης σε ένα ορεινό γαλλικό θέρετρο του ’50 δεν ξεδιαλύνεται παρά μόνο την τελευταία στιγμή.

Αγαπητή Ελένα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Η ιστορία μιας δασκάλας που κρατείται όμηρος από τους μαθητές της και το σπίτι της γίνεται πεδίο σύγκρουσης της ηθικής και των αξιών

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 75 '

Ο απολογισμός μιας γυναίκας η οποία αρραβωνιάστηκε έναν λοχαγό του στρατού και παρέμεινε προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρούσε εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό.

Σμύρνη μου αγαπημένη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 170 '

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της στη Μικρά Ασία. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά όπου μένει πια και ξαναζεί τη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτικης πόλης.

Κατερίνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Στο μυθιστόρημα που αφορά τη μητέρα του συγγραφέα κι έχει τα χαρακτηριστικά βιογραφίας, η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αφηγείται τη ζωή της.

Η Μεγάλη Χίμαιρα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 150 '

Το ερωτικό μελόδραμα της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ συνεχίζει για τρίτη σεζόν, σε μια επική πλέον παράσταση που μεταφέρει στη σκηνή τη μεγάλη συγκίνηση του βιβλίου.

Το κουρδιστό πορτοκάλι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 100 '

Με ανανεωμένη σκηνοθεσία και καστ ανεβαίνει και πάλι η ιστορία ενός νεαρού αρχηγού συμμορίας, ο οποίος φυλακίζεται και, για να αφεθεί ελεύθερος, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σωφρονισμού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/01/2026

Το "Toxic" του Γιώργου Αγγελίδη σε δυναμική πρεμιέρα στο Θέατρο Αργώ

Το νέο ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Λέπουρη με τον Κώστα Φραγκολιά και τη Νατάσα Παπαδάκη παρουσιάζεται για λίγες μόνο παραστάσεις

"Σεσουάρ για δολοφόνους" : Επιστρέφει δυναμικά στο Γκλόρια

Μακαλιάς, Ρούμπος, Λάμη, Λύκος, Χιώτης, Ψυχράμη και άλλοι ηθοποιοί έρχονται στο Γκλόρια για να μας ξεσηκώσουν με το ανεπανάληπτο "Σεσουάρ για δολοφόνους".

Up to the "Mountain"-οι RootlessRoot επιστρέφουν

Στο χώρο ΦΙΑΤ θα δούμε το "Mountain" των RootlessRoot που φέρνει ξανά στη σκηνή τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Fruček σε ένα σωματικό, τελετουργικό ντουέτο.

Θέατρο Μαβίλη: Μια νέα σκηνή στην πόλη

Το Θέατρο Μαβίλη θα κάνει σύντομα εγκαίνια. Είναι ένας νέος χώρος που δεν θέλει απλώς να φιλοξενεί παραστάσεις· θέλει να γίνει ζωντανός πυρήνας πολιτισμού.

"Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας-Το μιούζικαλ" με θίασο 17 ηθοποιών και μουσικών

Ένας από τους πιο αγαπημένους ελληνικούς μύθους επιστρέφει αλλιώς: "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" γίνεται μιούζικαλ, μέσα από τη δημιουργική σύμπραξη Γιάννη Καλαβριανού και Θοδωρή Οικονόμου, με ζωντανή μουσική και εντυπωσιακό καστ.

Στα Τζάμια Κρύσταλλα θα μάθεις το "the great nothing" του σύμπαντος

Το νέο έργο της Αντωνίας Οικονόμου στον χώρο Τζάμια Κρύσταλλα, κάνει πρεμιέρα για λίγες παραστάσεις από 5 Φεβρουαρίου, ένα χοροθεατρικό ταξίδι στο πιο μοναχικό σημείο του σύμπαντος.