«Στο Φωτεινό Δωμάτιο» με μουσικές Μαραβέγια

Φουλ σε ενέργεια και ρυθμικό χρώμα, ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας συνθέτει μουσική και για την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

«Στο Φωτεινό Δωμάτιο» με μουσικές Μαραβέγια

Φουλ σε ενέργεια και ρυθμικό χρώμα, ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας συνθέτει μουσική και για την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου.

«Στο Φωτεινό Δωμάτιο» με μουσικές Μαραβέγια - εικόνα 1

Ο Κωστής Μαραβέγιας έχει ήδη γράψει μουσική για δυο θεατρικές παραστάσεις που έχουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Μπέζου, τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου και τις αριστοφανικές «Εκκλησιάζουσες», οι οποίες μάλιστα περιοδεύουν αυτή την περίοδο σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Η θεατρική εμπειρία κέρδισε τον γνωστό τραγουδοποιό και είναι γεγονός πως συνθέτει μουσική για την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Ο τίτλος του έργου είναι «Στο Φωτεινό Δωμάτιο» και το κείμενο μαζί με τη σκηνοθεσία έχουν την υπογραφή της Ντίνας Σταματοπούλου.

Η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την επίγνωση των συναισθημάτων τους και να ελέγξουν δημιουργικά το πάθος και τον ενθουσιασμό τους… Να ανακαλύψουν τη μαγική εξίσωση, συνταιριάζοντας την καρδιά και το μυαλό, τη γνώση και το ένστικτο, την ορμή και τη μεθοδικότητα και να οδηγηθούν σε μικρά ή μεγάλα θαύματα.

Οι υπόλοιποι συντελεστές του έργου είναι ο Γιώργος Κωτσάκος (σκηνικά, κοστούμια, props) και ο Αλέξανδρος Αλεξάνδρου (φωτισμοί). Παίζουν οι Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Άλεξ Ντε Παρί, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Ράνια Φουρλάνου, Θεοδοσία Σαββάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Λήδα Μανιατάκου Το «Φωτεινό Δωμάτιο» θα κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

6 κωμωδίες που δεν πρέπει να χάσετε

Από τον κλασικό Μολιέρο ως το ελληνικό θέατρο του 21ου αι., αυτές οι κωμωδίες δεν προσφέρουν μόνο ανάλαφρες στιγμές αλλά και την απόδειξη πως το χιούμορ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ειπωθούν τα πιο σοβαρά πράγματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match"

Η Χριστουγεννιάτικη προσφορά για τις έξι τελευταίες παραστάσεις του "Match" είναι μια ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε μια σύγχρονη, ανατρεπτική κωμωδία που μιλά για τον έρωτα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης.

"Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας": Η ιστορία μιας νεαρής που αγωνίζεται να αμφισβητήσει το άδικο

Η ελληνική θεατρική σκηνή υποδέχεται για πρώτη φορά το "Le Consentement" της Vanessa Springora. Με τίτλο "Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας" και σκηνοθεσία Ειρήνης Λαμπρινοπούλου, η παράσταση φωτίζει εξουσία, ευαλωτότητα και τα όρια της συναίνεσης μέσα από ζωντανή αφήγηση και μουσική.

Ποια είναι τα κορίτσια που έρχονται "Με δύναμη από την Κηφισιά" στον Σταθμό;

Ποιοι είναι οι τέσσερις γυναίκες πίσω από τις ιστορίες, τα πάθη και τα μυστικά της Κηφισιάς; Στο "Με δύναμη από την Κηφισιά" του Δημήτρη Κεχαΐδη, οι ηθοποιοί μοιράζονται πώς οι ρόλοι τους έγιναν προσωπική υπόθεση, ανακαλύπτοντας μέσα από τις ηρωίδες τις δικές τους αλήθειες και αδυναμίες.

Ακύλλας Καραζήσης: "Τα ‘Χρόνια’ της Ανί Ερνό λένε αυτά που δεν αρθρώνονται"

Με αφορμή το πρώτο ανέβασμα του εμβληματικού μυθιστορήματος "Τα χρόνια" της νομπελίστριας Ανί Ερνό, μιλήσαμε με τον Ακύλλα Καραζήση για τη θεατρική παράσταση στο θέατρο Θησείον, το "Όταν έκλαψε ο Νίτσε" και την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

"Αι γυμνισταί": Η κωμωδία του Γιώργου Σίμωνα κυκλοφορεί σε βιβλίο

Το θεατρικό έργο "Αι γυμνισταί" του Γιώργου Σίμωνα συνεχίζει να παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Rabbithole, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Τελευταίες παραστάσεις για το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου"

Έργο που συνδυάζει την τραγωδία με το χιούμορ το "Πριν ο άνεμος ξεχάσει το όνομά μου", μιλά για την αγωνία της μνήμης και στην ακατανίκητη δύναμη της ύπαρξης. Θα παίζεται για λίγο ακόμα στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου "Κάτω απ’ τη Γέφυρα".