Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος Η Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου , με τις εξής δράσεις:

18/5 

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες. Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα είναι ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις 210 9000915).

Όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση "Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα". Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Ώρες: 12.30 μ.μ. ελληνικά & 10.30 π.μ. αγγλικά
Κρατήσεις: events.theacropolismuseum.gr

19/5

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων "Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα", οι οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια περιπέτεια μέσα στους εκθεσιακούς του χώρους με τίτλο "Ένα μυστήριο…ζητά τη λύση του". Οι μικροί φίλοι του Μουσείου αναλαμβάνουν τον ρόλο ντετέκτιβ και με τη βοήθεια των κηδεμόνων τους και των αρχαιολόγων του Μουσείου αναζητούν τη λύση ενός φανταστικού μυστηρίου που θα σώσει τη γιορτή των Παναθηναίων. Η μάθηση υφαίνεται μέσα από το παιχνίδι, τα Παναθήναια και ο μύθος της Γιγαντομαχίας "ζωντανεύουν" ξεδιπλώνοντας όλες τις διαστάσεις τους και τους συμβολισμούς τους και το Μουσείο γίνεται χώρος ψυχαγωγίας.

Ώρες: Κυριακή 19/5 στις 10 π.μ. & 1 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας για τους ενηλίκους και μηδενικού εισιτηρίου για τα παιδιά. 
Εγγραφή: Μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr 
Ομαδικές εγγραφές (άνω των 10 ατόμων) δεν γίνονται. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται και φέτος στα περισσότερα μουσεία της Αθήνας με δράσεις, ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα με ελεύθερη είσοδο. Δείτε την αναλυτική λίστα των μουσείων που συμμετέχουν φέτος στις δράσεις.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Tο Μουσείο Ακρόπολης ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος τιμήθηκε με τον τίτλο ΟΒΕ του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κατοικία του Βρετανού Πρέσβη για τη συνεισφορά του Δασκαλόπουλου στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας.

Μαθαίνουμε για τη σύγχρονη αραβική λογοτεχνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την ελληνική μετάφραση έργων της

Ημερίδα με αφορμή την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη την Σάρτζα.

Τα φιλμ της Κατερίνας Κομιανού κι ένα τραγούδι των Metro Decay

Η Κατερίνα δίνει χρονική απόσταση στο σήμερα από το σήμερα με μια κάμερα Σούπερ 8.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/4)

Ιδιότυπες φωτογραφικές εξερευνήσεις, μια έκθεση για το Black Lives Matter και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

"Μαρμαρυγή": Πώς η τέχνη απαθανατίζει το μεγαλείο της φύσης

Η εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει έργα της στην γκαλερί Batagianni.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Πέντε αθηναϊκά μουσεία προτείνουν ένα ξεχωριστό έργο από τις συλλογές τους

Μιλήσαμε με πέντε μουσεία της πόλης για τα έργα τέχνης και τις συλλογές που κοσμούν τις αίθουσές τους και τα οποία δεν πρέπει να χάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).