Λίγο έμεινε για να δείτε την αναδρομική έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη

Τα έργα που εκτίθενται καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια.

Γιώργος Χατζημιχάλης © Λεωνίδας Τούμπανος

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Χατζημιχάλη στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Για όσους δεν την είδαν, αλλά και για όσους θέλουν να την ξαναεπισκεφτούν, μπορούν εδώ να δουν το ωράριο λειτουργίας έως τις 14/1.

Διαβάστε Επίσης

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος παρουσιάστηκε από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε τις 23 Νοεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου 2024. Τα έργα που εκτίθενται καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση  παρουσιάζονται και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Ο Γιώργος Χατζημιχάλης είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του. Το έργο του είναι πολύπλευρο και συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες ,κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής, εξαπλώνεται  στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν, επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

Δυνατή η αγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Χατζημιχάλης. Έργα από το 1966 έως το 2022 (Μέρος Β)

  • Αφιερώματα

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη για τον Γιώργο Χατζημιχάλη. Τα έργα που θα εκτεθούν καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα για πρώτη φορά στο κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.

"Un1que": Μία έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης από την όμαδα METAPolis

145 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου, του urban.