Στην έκθεση "Fleshscape" ο Αντώνης Αντωνίου υιοθετεί ως βασικό υλικό τον γύψο

Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία και την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης

Αντώνης Αντωνίου Fleshscape

Ο εικαστικός Αντώνης Αντωνίου παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων του στην έκθεση "Fleshscape" σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Νίκης Παπασπύρου, στον ανεξάρτητο δημιουργικό χώρο ART16 στον Κεραμεικό. Η έκθεση, που κάνει εγκαίνια την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, συνοδεύεται από φυλλάδιο που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό.

Ο Αντωνίου μετά από μια έντονη, δημιουργική και πειραματική πορεία στο πεδίο των ζωντανών περφόρμανς όπου το ίδιο του το σώμα αποτελούσε το κυρίαρχο μέσο των εικαστικών του αναζητήσεων και της καλλιτεχνικής του παραγωγής στη νέα σειρά έργων που παρουσιάζει υιοθετεί ως βασικό υλικό, τον γύψο. Στα νέα του έργα, η οπτική στην μελέτη του σώματος αλλάζει, δεν αναζητά τα όρια του μέσα στον χώρο/περιβάλλον αλλά "ανακαλύπτει" την δομή του. Οι έννοιες της ευαλωτότητας και της ευθραυστότητας, της ζωής και του σώματος, αποκτούν πυρηνική σημασία, στα έργα του. Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία και την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης.

Αντώνης Αντωνίου Fleshscape

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1983, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Γ΄ εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας από το 2008 εώς το 2014. Ο Αντωνίου αντιλαμβάνεται την εικαστική δημιουργία ως ενιαίο πεδίο στο οποίο κινείται με διαφορετικά μέσα. Η επιτέλεση (performance), η γλυπτική και η ζωγραφική είναι μερικά από τα μέσα που μεταχειρίζεται περισσότερο, για την υλοποίηση των εικαστικών του project. Εκκινώντας από τη ζωγραφική, το έργο του εξελίσσεται από τον καμβά στο σώμα. Η κίνηση του σώματος, η ακινησία του, η αντοχές του, η ροή του χρόνου, η μεταμόρφωση του, η αλληλεπίδραση με τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά, είναι τα στοιχεία που συνιστούν τις δράσεις (Performance) και το έργο του εν γένει. Απο το 2014 λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αντώνης Αντωνίου. Fleshscape

  • Ζωγραφική

Ο εικαστικός Αντώνης Αντωνίου παρουσιάζει την τελευταία σειρά έργων του,με βασικό υλικό τον γύψο. Στα νέα του έργα, η οπτική στην μελέτη του σώματος αλλάζει, δεν αναζητά τα όρια του μέσα στον χώρο/περιβάλλον αλλά ανακαλύπτει την δομή του. Οι έννοιες της ευαλωτότητας και της ευθραυστότητας, της ζωής και του σώματος, αποκτούν πυρηνική σημασία στα έργα του. Μέσα από έναν πλούσιο, δημιουργικό και γόνιμο διάλογο με την ιστορία της τέχνης, τα γλυπτά του σχολιάζουν τη σύνδεση του πόνου και της ηδονής ενώ ταυτόχρονα θίγουν ερωτήματα σχετικά με τη συγκρότηση του κάθε ανθρώπου και το νόημα της ύπαρξης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.