Ο Ahmet Öğüt μιλά για τις αβέβαιες συνθήκες των ελεύθερων επαγγελματιών τέχνης στην Ελλάδα

Η ατομική έκθεση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από το ατομικό καθώς και το συλλογικό και συνεργατικό μέρος της πρακτικής του Öğüt, όλα τα έργα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

Εργασία μετά την Αμοιβή

Το State of Concept παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Ahmet Öğüt με τίτλο "Εργασία μετά την Αμοιβή, Αγάπη πριν από την Εργασία - Ένα VIP Lounge για τους Εργαζόμενους στην Τέχνη", ενώ θα ακολουθήσει δημόσιο πρόγραμμα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου στις 7 μ.μ. συνοδευόμενα από την περφόρμανς "Δίκαιος Mισθός για μια Eπινοημένη Δουλειά" που θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ..

Η ατομική έκθεση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από το ατομικό καθώς και το συλλογικό και συνεργατικό μέρος της πρακτικής του Öğüt, όλα τα έργα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα. Η έκθεση του Öğüt βασίζεται σε μια κριτική αμφισβήτηση του θεσμού της τέχνης, διερευνώντας τον τρόπο με τον οποίο τέμνονται καλλιτέχνης, θεατής και επιμελητής. Σε μια νέα ανάθεση εγκατάστασης που περιλαμβάνει προηγούμενα έργα, ο καλλιτέχνης αναδημιουργεί οπτικά ένα VIP Lounge για επισφαλείς εργαζόμενους στον πολιτισμό, κάνοντας ένα ισχυρό σχόλιο για τις αβέβαιες συνθήκες των ελεύθερων επαγγελματιών της τέχνης στην Ελλάδα και όχι μόνο, οι οποίοι πολλές φορές εργάζονται δωρεάν, χωρίς συμβάσεις ή με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις μηδενικών ωρών. Το έργο έρχεται σε μια οδυνηρή στιγμή που οι συζητήσεις στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή οδηγούν σε συνδικαλιστικούς και συλλογικούς αγώνες.

Εργασία μετά την Αμοιβή

Μέσα στην εγκατάσταση θα ενεργοποιηθούν προηγούμενα έργα του καλλιτέχνη, και ο θεατής μπορεί να δει παραδείγματα από προηγούμενα συνεργατικά και συλλογικά έργα, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι στον πολιτισμό θα φιλοξενηθούν ως προσκεκλημένοι ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο θα τρέχει ένα πρόγραμμα ταινιών στο VIP Lounge.

Δημόσιο πρόγραμμα

23/6 | 7.30-10.30 μ.μ.
Περφόρμανς: Δίκαιος Μισθός για μια Επινοημένη Δουλειά

Η περφόρμανς του Öğüt συνίσταται στην πρόσληψη τριών περφόρμερ για να εργαστούν σε βάρδιες. Περιστρέφουν οθόνες που προβάλλουν ένα φίλμ του Öğüt και στο πλαίσιο του έργου και ως μέρος του πρότζεκτ, οι περφόρμερ πληρώνονται ανά ώρα όσο και η διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα (ΕΜΣΤ). Το έργο τείνει να εκθέσει και να επανεκτιμήσει τις ιεραρχίες αμοιβής εντός της πολιτιστικής παραγωγής.

Info: State of Concept Athens | 23/6-23/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Πεμ., Παρ.: 4.30-8.30 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.

"Un1que": Μία έκθεση ενδοσκόπησης και διαπραγμάτευσης της ταυτότητας της πόλης από την όμαδα METAPolis

145 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους τις έννοιες της φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου, του urban.

Τα υπερρεαλιστικά γλυπτά της Carole A. Feuerman έρχονται στην Αθήνα

Η καταξιωμένη Αμερικανίδα γλύπτρια συνομιλεί εικαστικά με το έργο του Έλληνα εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος).

Tο Μουσείο Ακρόπολης ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης".

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος τιμήθηκε με τον τίτλο ΟΒΕ του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κατοικία του Βρετανού Πρέσβη για τη συνεισφορά του Δασκαλόπουλου στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας.

Μαθαίνουμε για τη σύγχρονη αραβική λογοτεχνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την ελληνική μετάφραση έργων της

Ημερίδα με αφορμή την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη την Σάρτζα.