Προς τους λάτρεις του καφέ: έτσι θα διαλέξετε το καλύτερο θερμός

Η επένδυση σε ένα καλό θερμός μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Προς τους λάτρεις του καφέ: έτσι θα διαλέξετε το καλύτερο θερμός

Η επένδυση σε ένα καλό θερμός μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη. Φυσικά, τα θερμός είναι απαραίτητα για όσους απολαμβάνουν το κάμπινγκ ή θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν καλό καφέ ενώ ταξιδεύουν, αλλά δεν χρησιμοποιούμε τα θερμός μόνο στο ταξίδι. Πολλοί από εμάς απολαμβάνουν τον σπιτικό καφέ και στο γραφείο με την προϋπόθεση ότι αυτός παραμένει ζεστός, ή κρύος όπως τη στιγμή που τον ετοιμάζουμε.

Ας δούμε πρώτα μερικά από τα βασικά πράγματα που πρέπει να ψάξετε για να βρείτε το θερμός για τον καφέ, ακριβώς όπως σας αρέσει.

Γιατί πρέπει να πάρω ένα Thermos;

Ένα καλό θερμός μπορεί να σας δώσει ένα πιο εύκολο ξεκίνημα της ημέρας. Απλώς φτιάχνετε τον καφέ σας βιαστικά και στη συνέχεια τον πίνετε εν κινήσει. Πέρασαν οι μέρες που έπρεπε να ζεματίσεις το στόμα σου με ένα φλιτζάνι καφέ που βράζει, ή ακόμα χειρότερα, να το ρίξεις στο νεροχύτη γιατί δεν υπάρχει χρόνος για να το απολαύσεις. Και φυσικά, ένα καλό, ανθεκτικό σε διαρροές θερμός είναι απαραίτητο στο κάμπινγκ.

Ένα κακοφτιαγμένο δε θα κρατήσει τον καφέ σας στη σωστή θερμοκρασία, ή ακόμα χειρότερα, κινδυνεύει να έχει διαρροές λερρώνοντας εσάς ή την τσάντα σας. Εκτός από το κάμπινγκ, μπορείτε να πάρετε το θερμό σας μαζί σας στη δουλειά, το σχολείο, τα πικνίκ, τις απογευματινές βόλτες, τα ραντεβού (χαριτωμένα για να τα μοιραστείτε αν έχετε μια επιπλέον κούπα) και μπορείτε να εντυπωσιάσετε με τον υπέροχο καφέ σας, απολύτως οπουδήποτε.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο Thermos για καφέ

Ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά, το καλύτερο θερμός είναι αυτό που ταιριάζει στις συνήθειές σας. Οι ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε εξαρτώνται επίσης από το πώς και πού πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε. Πρώτον, πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος τύπος θερμού είναι ο καταλληλότερος για προσωπική σας χρήση.

Το θερμός θα χρησιμοποιηθεί μόνο από εσάς ή ψάχνετε να το μοιραστείτε με συνεργάτες κάμπινγκ ή ραντεβού; Πόσο καφέ φτιάχνετε συνήθως και καταναλώνετε; Αν ψάχνετε για ένα κοινόχρηστο θερμός ή έχετε την τάση να πίνετε μια ολόκληρη κανατα καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα πρέπει να πάρετε ένα με μεγάλη χωρητικότητα όπως το ανοξείδωτο θερμός 1L που βρίσκουμε στα Vicko από 7,90 σε προσφορά. Θα είναι μεγαλύτερο και θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην τσάντα σας, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε αρκετό καφέ για όλη την ημέρα.

Προς τους λάτρεις του καφέ: έτσι θα διαλέξετε το καλύτερο θερμός - εικόνα 1

Εάν προτιμάτε να το διατηρείτε μικρό και ελαφρύ, θα πρέπει να πάτε σε μία από τις μικρότερες επιλογές όπως το Estia Travel Cup Save The Aegean 0.5 λίτρων που διαθέτει διπλό τοίχωμα για να διατηρεί τα υγρά 24 ώρες κρύα & 12 ώρες ζεστά ενώ ασφαλίζει άριστα και είναι 100% leak proof. Επίσης διαθέτει εσωτερικό καλαμάκι και βουρτσάκι για να καθαρίζεται εύκολα, είναι BPA free και έρχεται σε συσκευασία από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Προς τους λάτρεις του καφέ: έτσι θα διαλέξετε το καλύτερο θερμός - εικόνα 2

Εάν πάλι είστε συνεχώς σε κίνηση, ίσως ένα θερμός που μπορεί να χωρέσει στις θήκες για κύπελλα αυτοκινήτου (ή ακόμα και μια κούπα ταξιδιού) να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Μια καλή επιλογή είναι η κούπα θερμός της Ecolife που κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι δεν περιέχει αλουμίνιο ή άλλες χημικές & καρκινογόνες ουσίες όπως τη βλαβερή ουσία Δισφαινόλη (ΒPA free), έχει πιστοποιητικά ποιότητας FDA & SGS, δε σπάει και μπορεί να διατηρεί τα ροφήματά σας στη θερμοκρασία που θέλετε (ζεστά ή κρύα) για 3-4 ώρες.

Προς τους λάτρεις του καφέ: έτσι θα διαλέξετε το καλύτερο θερμός - εικόνα 3

Η μόνωση είναι το κλειδί

Η μόνωση καθορίζει πόσο καιρό το θερμός μπορεί να διατηρήσει τη θερμοκρασία, είτε για ζεστά είτε για κρύα ροφήματα. Η αποτελεσματικότητα της μόνωσης καθορίζεται από τον τρόπο κατασκευής του θερμού. Τα καλύτερα θερμός είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα διπλού τοιχώματος και είναι μονωμένες με κενό.

Αντίθετα, μερικά φθηνά θερμός κατασκευάζονται με υλικά όπως κασσίτερο ή ακόμα και πλαστικό, τα οποία απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν στο τμήμα μόνωσης. Ενώ τα φθηνά θερμός μπορούν να είναι καλά για μετακινήσεις και άλλες βραχυπρόθεσμες χρήσεις, θα δυσκολευτούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία για περισσότερες από μερικές ώρες. Έτσι, αν ψάχνετε για θερμός για διανυκτέρευση, πιθανότατα θα πρέπει να ξοδέψετε λίγα παραπάνω χρήματα.

Σχεδιασμός και άλλα χαρακτηριστικά

Ενώ το μέγεθος και η μόνωση είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε. Ο σχεδιασμός ενός θερμού μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευκολία χρήσης. Ο καθένας εκτιμά διαφορετικά πράγματα, επομένως δεν υπάρχει καμία σωστή απάντηση εδώ - απλά σκεφτείτε τι εκτιμάτε περισσότερο στο σχεδιασμό του προϊόντος.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Έχει καπάκι το στόμιο;
Το καπάκι ανοιγοκλείνει εύκολα;
Έχει κύπελλο σερβιρίσματος;
Πόσο εύκολα καθαρίζεται;
Έχει λαβή ή ιμάντα για να το κρατάτε;

Τώρα ξέρετε ακριβώς τι να ψάξετε όταν θέλετε να βρείτε τέλειο θερμός για τον καφέ σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά και σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Μια ιστορία οίνου και τέχνης

Άνθρωπος φωτεινός και κεφάτος, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη του Οινοποιείου Μανουσάκη μάς μιλάει για την αγάπη της για το κρασί την οποία της κληροδότησε ο πατέρας της.

16/08/2021

Η αθόρυβη αναγέννηση του γευστικού πλούτου της Πάρου

Τα τελευταία χρόνια το κοσμικό Κυκλαδονήσι δείχνει το δρόμο, ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με τοπικό χρώμα, ενορχηστρωμένη κατά κύριο λόγο από μια δραστήρια κοινότητα νέων, στο επάγγελμα τουλάχιστον, παραγωγών.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου

H Exmouth Market στο Ανατολικό Λονδίνο κλέβει τελευταία την παράσταση καθώς στριμώχνει σε μια σταλιά πεζόδρομο μια εκλεκτική βεντάλια προορισμών για shopping, κοκτέιλ και φαγητό.

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο

Ρομαντικά τετραήμερα, πανέμορφα πανοράματα ευρωπαϊκών χωρών ή ταξίδια που θυμάσαι για μια ζωή... Σκανάραμε τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων και σας προτείνουμε αποδράσεις για κάθε γούστο.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich

Ανάμεσα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ιστορικό ιστιοφόρο «Cutty Sark» θα βρείτε όλα όσα κάνουν το Greenwich, μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του Λονδίνου.

Dolce vita και αλεγρία! Πήγαμε στα πιο καυτά στέκια της Κυανής Ακτής

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται ξανά στη γαλλική Ριβιέρα, εισπνέοντας την αριστοκρατική της αύρα σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία ζει πολύ δυνατές στιγμές.

Στοκχόλμη revisited: το πιο hip καλοκαίρι σε περιμένει στον Βορρά

Στην καλοκαιρινή Στοκχόλμη τα χιόνια δίνουν τη θέση τους στον ήλιο, ενώ ψαγμένα φεστιβάλ και δροσιστικά σημεία για βουτιές, δίνουν παλμό στη μοδάτη σουηδική πρωτεύουσα και αφορμές για island hopping στο αρχιπέλαγός της.