The Last of Us σε τηλεοπτική σειρά από το HBO

To εμβληματικό video game της Sony στην μικρή οθόνη από τον δημιουργό του Chernobyl

Πριν από έναν χρόνο περίπου η Sony είχε ανακοινώσει την ίδρυση μιας νέας εταιρείας κινηματογραφικής που θα ανήκε στον όμιλό της με το όνομα PlayStation Productions και αντικείμενο αυτό που... υποννοεί το όνομά της: τηλεοπτικές σειρές και ταινίες βασισμένες στο πλούσιο υλικό κορυφαίων video games που η ίδια έχει δημιουργήσει και κυκλοφορήσει κατά καιρούς για τα PlayStation. Χρειάστηκε λίγος καιρός προετοιμασίας, βέβαια, αλλά μόλις γνωστοποιήθηκε ποιά θα είναι η πρώτη παραγωγή του νέου studio της Sony - και τα πρώτα στοιχεία δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ενθαρρυντικά: πρόκειται για τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε έναν από τους κορυφαίους τίτλους στην διαδρομή των PS3/PS4, το θρυλικό The Last of Us της Naughty Dog!

Πράγματι, η σειρά βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημιουργίας υπό την εποπτεία του Craig Mazin, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις καλύτερες περσινές σειρές του HBO, το σκληρό αλλά υπέροχο Chernobyl. Ο Mazin για το σενάριο της σειράς συνεργάζεται στενά με τον Neil Druckmann, ο οποίος έχει συγγράψει και συν-σκηνοθετήσει για την Naughty Dog τόσο το αρχικό The Last of Us, όσο και το δεύτερο που κυκλοφορεί για το PS4 τον Μάιο. Ο πρόεδρος της Naughty Dog, ο Evan Wells, θα εμπλακεί επίσης ως παραγωγός, συνεργαζόμενος με την έμπειρη παραγωγό του HBO Carolyn Strauss. Χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο για τα γυρίσματα ή την προβολή της νέας σειράς δεν έχει γνωστοποιηθεί, η διάθεσή της ωστόσο στην αμερικανική αγορά θα γίνει - σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter - από την Sony Pictures Television, οπότε θα μπορούσε να βρει μία θέση στο πρόγραμμα οποιουδήποτε μεγάλου δικτύου και στην συνέχεια στην βιβλιοθήκη συνδρομητικών υπηρεσιών.

Είναι γνωστό πως πολλές από τις απόπειρες "μεταφοράς" video games σε παραγωγές μορφής ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών δεν στέφθηκαν στο παρελθόν με επιτυχία, για μία... ποικιλία διαφορετικών λόγων. Το συγκεκριμένο εγχείρημα, ωστόσο, έχουμε την αίσθηση πως έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποδειχθεί ποιοτικό και επιτυχές τόσο επειδή εμπλέκονται άνθρωποι-κλειδιά της διαδρομής του The Last of Us στην δημιουργία της ομώνυμης σειράς, όσο και επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Sony η πρώτη παραγωγή των PlayStation Studios να συγκεντρώσει θετικές κριτικές και να αποσπάσει την θετική υποδοχή του κοινού. Αν αυτή η τηλεοπτική σειρά σημειώσει σημαντική επιτυχία, θα ανοίξει ο δρόμος για πολλές άλλες παραγωγές των οποίων η θεματολογία βρίσκεται πρακτικά... έτοιμη και ήδη δημοφιλής σε πασίγνωστες σειρές τίτλων των PlayStation. Για να δούμε (όντως) τί θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ