Honor: νέα smartphones 5G τον Ιούνιο

H... πρωταθλήτρια "κόστους/αξίας" επιστρέφει στην ανώτερη κι ανώτατη κατηγορία κινητών σύντομα

Φταίει, από ορισμένες απόψεις, και η... δύσκολη πρώτη περίοδος των "διαζυγίων" ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας, όμως η Honor - πλήρως ανεξάρτητη πλέον από την μητρική Huawei εδώ και κάποιο καιρό - η αλήθεια είναι πως στην ελληνική αγορά είχε παραμείνει "σιωπηλή" για περισσότερο χρονικό διάστημα απ' όσο θα έπρεπε, μιλώντας για την ανώτερη και ανώτατη κατηγορία κινητών τηλεφώνων της τουλάχιστον. Αυτή η "σιωπή" παύει πολύ σύντομα, ωστόσο, καθώς η Honor επιστρέφει με καινούργια μοντέλα αυτών ακριβώς των κατηγοριών μέσα στον Ιούνιο.

Πρόκειτα για τα Honor 50 και Honor 50 Pro, τα οποία θα στηρίζονται στον νεοανακοινωθέντα επεξεργαστή Snapdragon 778G της Qualcomm. Αυτός ο επεξεργαστής ανήκει μεν τυπικά στην "μέση" κατηγορία της αμερικανικής εταιρείας όσον αφορά στην ισχύ αυτή καθ' αυτή, αλλά είναι σημαντικά ικανότερος από τον προκάτοχό του, φέρνει στο προσκήνιο ουκ ολίγες από τις δυνατότητες των κορυφαίων 888/870 και βέβαια προσφέρει συμβατότητα με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών 5G. Εξίσου σημαντικό με όλα αυτά, αν όχι σημαντικότερο: τα Honor 50 και 50 Pro θα προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες και αντίστοιχα apps της Google (GMS), των οποίων η απουσία - λόγω των επιλογών του τότε προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump - υποχρέωσε την Huawei σε αλλαγή στρατηγικής πέρυσι.

Τα Honor 50 και 50 Pro (όχι τα εικονιζόμενα V30/V30 Pro φυσικά!) θα χαρακτηρίζονται από νέο σχεδιασμό, έμφαση στον φωτογραφικό τομέα και ορισμένα πρωτοποριακά στοιχεία που υπόσχεται η εταιρεία. Το πιθανότερο είναι, άλλωστε, να είναι τιμολογημένα εξαιρετικά ανταγωνιστικά για τις συνολικές τους δυνατότητες, όπως μάς έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Honor. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη κατασκευάστρια φέτος θα εισέλθει επίσημα και στην ανώτατη κατηγορία κινητών βασισμένων σε Android, με μοντέλο που θα βασίζεται στον ισχυρότερο διαθέσιμο επεξεργαστή της Qualcomm σήμερα και για όλο το 2021, τον Snapdragon 888.

H σχετική φημολογία στο Web θέλει το μοντέλο αυτό να είναι το Honor 50 Pro+, όμως δεν αποκλείεται να είναι και ο πρώτος εκπρόσωπος μιας νέας σειράς smartphones που επισήμως ονομάζεται Honor Magic. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ