The Last of Us Part II: ολιγόμηνη καθυστέρηση

Ο τίτλος της Naughty Dog χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω, αλλάζει το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Sony

Φημολογία σχετική υπήρχε στο Web εδώ και μερικές ημέρες, η Sony λοιπόν προτίμησε εν τέλει να αποσαφηνίσει την κατάσταση αντί να επιτρέπει όλων των ειδών τις εικασίες να δημιουργούν... όλων των ειδών τις εντυπώσεις: το The Last of Us Part II, ο ίσως περισσότερο αναμενόμενος τίτλος από τους 3-4 κορυφαίους του ιαπωνικού κολοσσού που βρίσκονται στον ορίζοντα του PlayStation4, δεν θα κυκλοφορήσει στις 21 Φεβρουαρίου όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα. Αντιθέτως έχει προγραμματιστεί πλέον για διάθεση στο κοινό στις 29 Μαΐου 2020, καθυστερώντας για τρεις μήνες περίπου.

Η Naughty Dog με επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την μικρή αναβολή, την οποία απέδωσε στον πρόσθετο χρόνο που απαιτείται ώστε να ολοκληρώσει την παραγωγή της στο ποιοτικό επίπεδο που η ίδια και η Sony επιθυμεί - το επίπεδο που είμαστε βέβαιοι πως προτιμούν και οι ίδιοι οι gamers, καθώς μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ανάπτυξης για έναν τίτλο οι τρεις μήνες παραπάνω στο τέλος μπορεί να μην "ακούγονται" πολλοί, αλλά συχνά "κάνουν την διαφορά" ανάμεσα σε έναν τίτλο απαλλαγμένο από προβλήματα και έναν που χρειάζεται... τρεις μήνες ενημερώσεων μετά την διάθεσή του.

Με αυτήν την αναβολή, ωστόσο, αλλάζει η μορφή του προγράμματος κυκλοφοριών της Sony για το πρώτο μισό του 2020 - και... επανέρχεται μία άλλη φήμη στο προσκήνιο. Στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται η διάθεση του Nioh 2 (πολλά υποσχόμενου σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις μας τουλάχιστον) και πριν από το τέλος του οικονομικού έτους της Sony (31/3) θεωρητικά θα γίνει διαθέσιμη και η τελική έκδοση του δημιουργικού τίτλου Dreams (που τώρα βρίσκεται σε λειτουργική αλλά δοκιμαστική ακόμη μορφή).

Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τίτλους δε - και σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος Μαΐου - αναμενόταν να λάβει χώρα και η εκδήλωση κατά την οποία η Sony θα αποκάλυπτε το PlayStation5 επίσημα πλέον. Παραμένει αυτό το ενδεχόμενο πιθανό ή έχουν πλέον αλλάξει τα φημολογούμενα πλάνα της Sony; Δεν ξέρουμε και είναι μάλλον απίθανο να μάθουμε μέχρι τον καινούργιο χρόνο το λιγότερο, οπότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ