To Last of Us υποψήφιο για 24 βραβεία Emmy

H δημοφιλής τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στην σειρά games των PlayStation έτοιμη να σημειώσει ιστορικό ρεκόρ σύντομα

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την επιλογή της Sony να μην εκμεταλλευτεί πολύ νωρίτερα τα πάμπολλα επιτυχημένα video games της ως πρωτογενές υλικό για τηλεοπτικές σειρές ή ταινίες, όμως... τώρα που ξεκίνησε επιτέλους να το κάνει, όλα δείχνουν πως η σχετική επένδυση αποδίδει. Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy και το The Last of Us - η σειρά του HBO που βασίζεται στα ομώνυμα games των PlayStation και σημείωσε τεράστια επιτυχία πριν από λίγους μήνες - διεκδικεί όχι λιγότερα από 24 (!) τέτοια βραβεία. Πρόκειται, φυσικά, όχι μόνο για την πρώτη φορά που παραγωγή βασισμένη σε υλικό των PlayStation κατορθώνει κάτι τέτοιο, αλλά η πρώτη φορά που το κατορθώνει οποιαδήποτε παραγωγή βασισμένη σε video game μέχρι σήμερα.

Τόση είναι η επιτυχία του The Last of Us στο πλαίσιο των Emmy Awards που μόνο μία άλλη παραγωγή κατόρθωσε να συγκεντρώσει περισσότερες υποψηφιότητες: το εξαιρετικό, κι εξαιρετικά δημοφιλές, Succession με 27. Το The Last of Us πάντως έχει παρουσία σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες: "best drama series", "best directing in a drama series", "best writing for a drama series", "outstanding production design for a narrative contemporary program", "outstanding contemporary costumes for a series" και "outstanding casting for a drama series". Επίσης οι δύο πρωταγωνιστές είναι υποψήφιοι για τα αντίστοιχα βραβεία καλύτερων ηθοποιών σε τηλεοπτική σειρά, ο Pedro Pascal στον ρόλο του Joel και η Bella Ramsey στον ρόλο της Ellie.

Βάσει του γεγονότος ότι το The Last of Us είναι παραγωγή του HBO που έγινε σε συνεργασία με ανθρώπους κλειδιά της Naughty Dog, της εταιρείας ανάπτυξης που έχει δημιουργήσει την σειρά αυτή των games για την Sony, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς για ποιούς λόγους οι τόσες πολλές υποψηφιότητες της τηλεοπτικής σειράς στα βραβεία Emmy είναι και μία νίκη για το brand του PlayStation. Είναι, μάλιστα, δεδομένη και η θετική επιρροή που είχε η προβολή της τηλεοπτικής αυτής σειράς επί τρεις μήνες στις πωλήσεις όλων των εκδόσεων The Last of Us της Sony για PS4, PS5 ή PC (την έχει παραδεχθεί ανοιχτά και η ίδια η εταιρεία). Όταν, δε, εμφανιστεί το επόμενο "κεφάλαιο" The Last of Us σε PS5 και PC, θα απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό από εκείνο των δύο προκατόχων του.

Όσον αφορά στο μέλλον της ίδιας της τηλεοπτικής σειράς, αν και η δεύτερη σεζόν The Last of Us έχει επιβεβαιωθεί και κάποια προπαρασκευαστική δουλειά είχε ήδη ξεκινήσει, αυτή σταμάτησε τον Μάιο με την απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ. Πηγές μέσα από τις ομάδες παραγωγής του HBO, πάντως, δεν περίμεναν ούτως ή άλλως η δεύτερη αυτή σεζόν να είναι έτοιμη για προβολή πριν από το τελευταίο τρίμηνο του 2024 ή το πρώτο του 2025, οπότε τώρα είναι πιθανό να αργήσει ακόμη περισσότερο.

Η Sony πάντως έχει προγραμματισμένες για προβολή άλλες παραγωγές βασισμένες σε υλικό των PlayStation... πολύ νωρίτερα από το 2024. Η τηλεοπτική σειρά Twisted Metal θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Peacock στις 27/7, η ταινία Gran Turismo θα βρίσκεται στα σινεμά τον Αύγουστο, σειρές βασισμένες στα God of War και Horizon είναι ήδη υπό παραγωγή στα Amazon Prime Video και Netflix αντιστοίχως, ενώ φιλμ βασισμένα στα Ghost of Tsushima και Gravity Rush βρίσκονται επίσης στο στάδιο της προετοιμασίας. Αν όλα αυτά ποιοτικά κινούνται στο επίπεδο του The Last of Us, δεν νομίζουμε ότι μπορούμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ