Paramount Plus: επίσημα στην Ελλάδα το 2024

Η τελευταία από τις συνδρομητικές υπηρεσίες των μεγάλων κινηματογραφικών και στην χώρα μας μέσω COSMOTE TV

Με όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες κινηματογραφικές να έχουν σιγά-σιγά δημιουργήσει και ενισχύσει Δικτυακές συνδρομητικές υπηρεσίες περιεχομένου τα τελευταία χρόνια, το παγκόσμιο κοινό απέκτησε σταδιακά μία σειρά από επιλογές που ήλθαν να προστεθούν σε όσες αμιγώς Δικτυακές είχε ήδη στην διάθεσή του. Έτσι στα Netflix, Amazon Prime Video και Apple TV Plus ήλθαν να προστεθούν τα Disney Plus (της Disney), Peacock (της Universal), HBO Max ή πλέον απλώς Max (της Warner), Sony Bravia Core (της Sony Pictures) και Paramount Plus (της Paramount), υπηρεσίες που προσφέρουν μεγάλη ή πολύ μεγάλη ποικιλία ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, είτε αναφερόμαστε σε νέες κυκλοφορίες είτε σε τίτλους "καταλόγου".

Σε όλες σχεδόν τις προαναφερθείσες Δικτυακές υπηρεσίες το ελληνικό κοινό έχει εδώ και κάποιο καιρό επίσημα πλέον πρόσβαση, είτε άμεσα - με συνδρομή σε αυτές απευθείας δηλαδή - είτε έμμεσα, ως τμήμα του αντιτίμου που πληρώνει σε άλλον πάροχο, τηλεπικοινωνιακό ή όχι. Μοναδική εξαίρεση ήταν το Paramount Plus, το οποίο η αλήθεια είναι πως και στο εξωτερικό δεν έχει... "ανατρέψει ισορροπίες" ακριβώς στην αγορά του streaming: μόλις πριν από λίγο καιρό κατόρθωσε να αγγίξει τα 65 εκατομμύρια συνδρομητές, όταν το Netflix πλησιάζει τα 225 και το Disney Plus έχει ξεπεράσει τα 160 (πάντοτε σε παγκόσμιο επίπεδο). Δεν υπήρχε έως τώρα καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πότε θα γινόταν προσβάσιμο το Paramount Plus και στο κοινό της χώρας μας, είχαμε λοιπόν υποθέσει πως αν η Paramount αποφασίσει να ξεκινήσει την λειτουργία της στην Ελλάδα, θα το κάνει από το 2024.

Όπως αποδεικνύνεται, είχαμε... άδικο και δίκιο μαζί. Το Paramount Plus όντως δεν θα ξεκινήσει αυτόνομα την πορεία του στην ελληνική αγορά, όπως το έκαναν τα Disney Plus ή Sony Bravia Core, αλλά θα αποκτήσει παρουσία σε αυτήν με τον ίδιο τρόπο που το έκανε το Max ή το Peacock, δηλαδή ως τμήμα άλλων συνδρομών. Θα το κάνει, δε, όντως το 2024, μέσα από ειδική συμφωνία που ανακοίνωσε πως έχει συνάψει η COSMOTE TV με την Paramount. Βάσει αυτής της συμφωνίας οι συνδρομητές της υπηρεσίας streaming της COSMOTE TV θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε ένα νέο ειδικό τμήμα περιεχομένου όπου θα περιλαμβάνεται το ψυχαγωγικό περιεχόμενο των Paramount Pictures, Showtime, CBS και Paramount Television International Studios.

Μεταξύ των τίτλων που θα φιλοξενούνται εκεί περιλαμβάνονται διάσημες κινηματογραφικές επιτυχίες (όπως τα A Quiet Place και Star Trek Beyond), νέες ή παλαιότερες δημοφιλείς σειρές - όπως οι Elsbeth, Matlock, Frasier, Lawmen: Bass Reeves, The Turkish Detective και Fire Country Poker Face - καθώς και νέες ταινίες όπως οι Mission: Impossible Dead Reckoning Part 1, Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem και Transformers: Rise of the Beasts. Η COSMOTE δεν γνωστοποίησε την ακριβή ημερομηνία διάθεσης του περιεχομένου Paramount Plus στην συνδρομητική υπηρεσία της: αναφέρει απλώς πως η συμφωνία είναι πολυετής, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αργότερα το Paramount Plus, έχοντας εξοικειώσει το ελληνικό κοινό με το όνομά του, ν' αποκτήσει παράλληλα και αυτόνομη παρουσία (όπως συμβαίνει π.χ. με το Disney Plus και το Vodafone TV). Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ