Game of Thrones Season 5

Μεταφορά αρχοντική, extras απολαυστικά

Είδος: Τηλεοπτικές σειρές
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Warner Bros
Διανομή: Tanweer

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων Song of Ice and Fire του George Martin, το διάσημο Game of Thrones κοινώς, ήταν αληθινό σημείο-σταθμός στην εξέλιξη των τηλεοπτικών σειρών: μία παραγωγή επική με όλη την έννοια του όρου, η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως και έφερε "νέο αίμα" σε ένα θεματικό είδος περιορισμένης έως τότε απήχησης, αυτό της λεγόμενης "ηρωϊκής φαντασίας". Δεν είναι τυχαίο το ότι παρά τις μεγάλες περιόδους απουσίας της τα τελευταία χρόνια - δώδεκα περίπου μήνες μεσολαβούν ανάμεσα στον έναν κύκλο και τον επόμενο - το Game of Thrones παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές παραγωγές ανεξαρτήτως είδους, ακόμη και με το ποιοτικό επίπεδο πολλών άλλων σειρών θεαματικά βελτιωμένο. Και ποιός τρόπος καλύτερος για να... "κάνει ζέσταμα" το κοινό των Game of Thrones για την 6η σεζόν που ξεκινά σε 2 εβδομάδες (25/4), από το να παρακολουθήσει με την άνεσή του την 5η;

Ο πέμπτος κύκλος του Game of Thrones κυκλοφόρησε σε Blu-ray (ή σε DVD) στην ελληνική αγορά πριν από κάποιες μέρες. Περιέχει όλα όσα οφείλει ως πλήρης σεζόν τηλεοπτικής σειράς που έχει ολοκληρωθεί, αλλά και έναν αριθμό από πράγματα που δεν φροντίζουν να προσφέρουν ακριβώς... όλες οι παραγωγές αυτού του είδους στο καταναλωτικό κοινό. Η συσκευασία που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά απαρτίζεται από 4 δίσκους Blu-ray, όλοι πλήρους χωρητικότητας BD-50 και... "γεμάτοι μέχρι πάνω" με υλικό: τα 10 επεισόδια αυτά καθ' αυτά αλλά και μεγάλη, πλούσια γκάμα από extras, όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Από πλευράς οπτικοακουστικής ολοφάνερα πρόκειται για την καλύτερη μεταφορά σεζόν του Game of Thrones που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής (τις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες): οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που νόμισαν πως η εικόνα HD που προσέφερε η Nova κατά την προβολή του 5ου κύκλου πέρυσι ήταν καλής ποιότητας, θα... δυσκολευτούν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ του πόση λεπτομέρεια και "βάθος" στερήθηκε στην πραγματικότητα η προβολή των επεισοδίων αυτών μέσα από δορυφορική λήψη και συμπίεση δεδομένων. Στην έκδοση για Blu-ray κάθε πλάνο, κάθε πρόσωπο, κάθε σκηνικό, κάθε τοποθεσία "ζωντανεύουν" στην οθόνη με τρόπο θεαματικά κινηματογραφικό. Σε ελάχιστες περιπτώσεις αυτό μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά - κάποια ειδικά εφέ, για παράδειγμα, σε τόσο καθαρή εικόνα "φαίνονται" πιο πολύ απ' ότι στην τηλεοπτική εκδοχή - όμως στο σύνολό του ο 5ος κύκλος του Game of Thrones είναι αληθινό χάρμα οφθαλμών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ