Daredevil Season 2

Καλοσκηνοθετημένο, κακογραμμένο, αφιλόδοξο

Είδος: Περιπέτειες
Φορμά: Online
Τιμή: €7,99

Εταιρία: Netflix
Διανομή: Netflix

Με τις τηλεοπτικές σειρές να έχουν εξελιχθεί ποιοτικά σε βαθμό εντυπωσιακό τα τελευταία χρόνια - και τον σχετικό ανταγωνισμό που έχει προκύψει ανάμεσα στα studio παραγωγής - το τί δικαιούται να ζητά το παγκόσμιο πλέον κοινό από τον δεύτερο κύκλο μιας σειράς που ξεκίνησε πολύ καλά, έχει αλλάξει: δεν περιμένουμε πλέον κάτι "τόσο καλό όσο το πρώτο". Αυτό είναι το απολύτως minimum. Ζητάμε κάτι καλύτερο. Γι' αυτό και όταν ο δεύτερος αυτός κύκλος έρχεται και δεν αγγίζει ούτε καν το απολύτως minimum, έχουμε... κάθε δικαίωμα για γκρίνια ή και θυμό ενίοτε. Αυτό ακριβώς θα είναι για το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού το αποτέλεσμα της θέασης του δεύτερου κύκλου του Daredevil, της απρόσμενα καλής περυσινής σειράς της Netflix με πρωταγωνιστή τον ομώνυμο ήρωα της Marvel. Και "ξαναζεσταμένο φαγητό", και με... "αλλοιωμένη γεύση"; Ε, ναι. Γκρίνια. Το λιγότερο.

Το σενάριο του δεύτερου κύκλου του Daredevil ξεκινά ακριβώς από εκεί που είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος: ο τυφλός υπερήρωας έχει καταφέρει να στείλει στην φυλακή τον "ηγέτη" του οργανωμένου εγκλήματος στην Νέα Υόρκη, τον Kingpin, όμως το δικηγορικό γραφείο που έχει με τον συνέταιρό του συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και η σχέση του με την γραμματέα του συνεχίζει να είναι... εχμ, περίπλοκη. Και ενώ όλα δείχνουν πως ο Daredevil ίσως είναι έτοιμος για λίγη "κανονικότητα" στη ζωή του - κι αντιμετώπιση του "απλού" εγκλήματος στην περιοχή του, την θρυλική Hell's Kitchen - εμφανίζεται αρχικά μία μυστηριώδης πρώτη, στη συνέχεια μία αναπόφευκτη δεύτερη απειλή που θα ανατρέψουν όλα όσα γνώριζε μέχρι χθες για τη θέση και το ρόλο του στα πράγματα. Ο Matt Murdock θα δοκιμαστεί σωματικά, πνευματικά και ψυχικά όσο ποτέ στο παρελθόν και οι συνέπειες θα είναι από πολλές απόψεις μη αναστρέψιμες γι' αυτόν.


Οι δύο απειλές σχετίζονται με δύο νέους χαρακτήρες στον τηλεοπτικό Daredevil, γνωστούς βέβαια σε κάθε αναγνώστη των comics της Marvel. Ο ένας είναι ο Punisher, κατά κόσμον Frank Castle, ένας πρώην πεζοναύτης με μάλλον... ακραίες απόψεις όσον αφορά στην απονομή δικαιοσύνης, ενώ ο άλλος η Elektra, μία μυστηριώδης δολοφόνος, άσος των πολεμικών τεχνών, που έχει σχετιστεί με τον Matt Murdock στα φοιτητικά του χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο θα επιστρέψουν ωστόσο και άλλοι αντίπαλοι ή σύμμαχοι του Daredevil από το παρελθόν, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και διαφοροποιώντας ενίοτε τη στάση τους απέναντι στον τυφλό υπερήρωα που για πρώτη φορά έρχεται στη δύσκολη θέση της αμφιβολίας όσον αφορά στην άλλοτε ακλόνητη πίστη του στη δικαιοσύνη και την ηθική του υπεροχή γενικότερα.

Στο ρόλο του πρωτοεμφανιζόμενου Punisher ο John Bernthal (γνωστός στο κοινό από τον ρόλο του στα παλαιότερα The Walking Dead) είναι αληθινά εκπληκτικός: πολύ κοντά στον αρχικό χαρακτήρα των comics, πειστικά απαθής, εσωστρεφής και σκληρός αλλά με την ελάχιστη εκείνη απαραίτητη "απόχρωση" ευαισθησίας που θα ωθήσει πολλούς θεατές να μην τον καταδικάσουν με την ευκολία που θα περίμενε κανείς, ο τηλεοπτικός "Τιμωρός" είναι η αποκάλυψη του κύκλου αυτού του Daredevil. Η Elektra, από την άλλη πλευρά, αν και η σχετική ερμηνεία της Elodie Yung δεν είναι καθόλου κακή, φυσιογνωμικά απέχει πάρα πολύ από τον αρχικό χαρακτήρα των comics και εν τέλει δεν πείθει με την παρουσία της ως επιβλητική, τρομακτική δολοφόνος. Η χημεία της, δε, επί της οθόνης με τον πρωταγωνιστή Charlie Cox είναι πρακτικά ανύπαρκτη, γεγονός που προφανώς δεν βοηθά. Ικανοποιητικότατη, πάντως, στην δική της ερμηνεία η Deborah Ann Woll ως η γραμματέας και "κάτι σαν ρομαντικό ενδιαφέρον" του Murdock, η Karen Page, αδιάφορος στην δική του ο Elden Henson, ο οποίος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει υποκριτικά στο βάρος των "σοβαρών στιγμών" του Foggy Nelson.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ