Windows 7 HTPC: Η κλήρωση

Κερδίστε ένα mini-PC για home cinema!

Ένας από τους τομείς των Windows 7 που έχει να επιδείξει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα Windows Vista, είναι αυτός της χρήσης τους σε περιβάλλον home cinema για αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής. Το νέο λειτουργικό ενσωματώνει τον Media Player 12 (που αναλαμβάνει να αναπαράγει σχεδόν οποιοδήποτε οπτικοακουστικό αρχείο), μπορεί να στείλει εικόνα και ήχο σε άλλες συσκευές του σπιτιού με άνεση μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας DLNA, ενώ διαχειρίζεται καλύτερα τη μνήμη, την κάρτα γραφικών και την κάρτα ήχου κάθε Η/Υ. Για τους εραστές, με άλλα λόγια, των home cinema και των σύγχρονων Media Center, τα Windows 7 είναι η σημαντική, ουσιαστική αναβάθμιση που όλοι περιμέναμε εδώ και καιρό.

Κάποτε για να αξιοποιήσει κανείς στα Windows υλικό υψηλής ευκρίνειας, θα χρειαζόταν Η/Υ κόστους πολλών εκατοντάδων ευρώ. Η nVidia, ωστόσο, έκανε τη... μεγάλη ανατροπή νωρίτερα στη χρονιά διαθέτοντας στην αγορά το Ion, το ολοκληρωμένο chipset που ακόμη και με μικρής ισχύος επεξεργαστές επιταχύνει την αναπαραγωγή ταινιών σε ανάλυση 720p και 1080p με τρόπο εξαιρετικά ικανοποιητικό. Τα mini-PC που στηρίζονται στο Ion αποδεικνύονται κανονικά, κανονικότατα Media Center, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί επεξεργαστής Atom 330 (δύο πυρήνων) και όχι ενός πυρήνα Atom 270 που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα netbooks της αγοράς.

Ακριβώς ένα τέτοιο mini-PC, βασισμένο στο Ion της nVidia και διπύρηνο επεξεργαστή Atom, δίνει το SolidShop.gr την ευκαιρία σε έναν τυχερό φίλο ή φίλη του αθηνόραμαdigital.gr να κερδίσει, στο πλαίσιο της Windows 7 Week που διανύουμε. Το συγκεκριμένο Media Center PC, της εταιρείας FunTwist, είναι πολύ μικρό σε μέγεθος - παραμένει ωστόσο άριστα εξοπλισμένο με 2 GB μνήμης, σκληρό δίσκο των 250 GB και όλες τις θύρες επέκτασης και σύνδεσης που επιτρέπουν τη συνεργασία του με συστήματα home cinema. Ο τυχερός ή τυχερή που θα το λάβει, δε, θα είναι σε θέση να διαπιστώσει αμέσως τί μπορεί να κάνει το FunTwist Bundle του SolidShop.gr, καθώς θα το έχουμε ήδη εξοπλίσει με Windows 7 Ultimate για τις ανάγκες της σχετικής παρουσίασης.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι φίλοι και οι φίλες του αθηνόραμαdigital.gr που θέλουν να συμμετάσχουν στη σχετική κλήρωση είναι να μεταβούν στη σχετική σελίδα (βρίσκεται εδώ), να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και το e-mail τους και να επιλέξουν "Αποστολή". Η συγκεκριμένη κλήρωση θα διαρκέσει έως το βράδυ της Παρασκευής, 30/10/2009 και οι νικητές/νικήτριες θα ανακοινωθούν την επομένη εργάσιμη, Δευτέρα 2/11/2009. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ