Sony Xperia Z2 Tablet

Γρήγορο, αδιάβροχο, καλύτερο από ποτέ

Είδος: Tablet
Τιμή: €649,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε καιρός, όμως τα tablet βασισμένα σε Android έχουν καλύψει πλέον σε μεγάλο βαθμό το... χαώδες κενό που αρχικά τα χώριζε από τα iPad της Apple. Ποιοτικές προτάσεις ανάμεσα στα πρώτα υπάρχουν πια ουκ ολίγες - και η Sony είχε διαθέσει πέρυσι μία από αυτές και στην ελληνική αγορά, το Xperia Tablet Z. Καθώς η ιαπωνική εταιρεία εγκαταλείπει την κατηγορία των "παραδοσιακών" προσωπικών υπολογιστών και τη θρυλική σειρά των Vaio, όλοι περιμένουμε πως η έμφαση που θα δώσει στα tablets και τα smartphones θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες προτάσεις εκεί. Και όντως έχει, αν κρίνουμε από τον ολοκαίνουργιο διάδοχο του Tablet Z, το Z2.

To νέο Xperia Tablet ανακοινώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου και στην ελληνική αγορά θα είναι διαθέσιμο σε λιγότερες από 10 ημέρες - ευχάριστα μικρό το μεσοδιάστημα... και είναι εύκολο να διακρίνει κανείς γιατί: το Z2 με μια πρώτη ματιά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το Z. Ο σχεδιασμός τους είναι παρόμοιος, για το περίβλημα ωστόσο - πλην της πρόσοψης δηλαδή που είναι λόγω οθόνης όλη γυάλινη - έχει επιλεγεί σκληρό πλαστικό. Είναι ποιοτικό και βοηθά στο σταθερότερο κράτημα, αλλά παράλληλα στερεί την πλήρη αίσθηση του "πολυτελούς", που ως κορυφαία πρόταση το Z2 τη δικαιούται. Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη, επίσης, δεν παύει να είναι μεγαλύτερο απ' όσο θεωρείται... sexy σε αυτές τις συσκευές - και πάλι, κάποιος κόσμος αξιοποιεί το εκτενέστερο πλαίσιο για να το κρατά περισσότερο άνετα, άλλος θα το προτιμούσε μικρότερο.

Δεν υπάρχει καταναλωτής, ωστόσο - ειδικά κάτοχος iPad πλην του Air - που δεν θα εντυπωσιαστεί από το πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι το Z2: σε οριζόντια διάταξη (παραμένει αναλογιών 16:9 όπως ο προκάτοχός του) υπάρχουν στιγμές που... ξεχνά κανείς ότι κρατά tablet στα χέρια του! Η επιτυχία αυτή των μηχανικών της Sony εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο όταν συνυπολογίσει κανείς πως πρόκειται για ένα από τα πανελάχιστα tablet (αν δεν κάνουμε λάθος το μοναδικό) που είναι αδιάβροχο. Όχι "ανθεκτικό στο νερό", αλλά αληθινά αδιάβροχο. Για το λόγο αυτό είναι καλυμμένες όλες του οι θύρες - USB, microSD, κάρτας SIM - κάτι ολοφάνερα απαραίτητο, αλλά και ελαφρώς... ανιαρό από ένα σημείο και πέρα, καθώς ο χρήστης πρέπει να "βάζει νύχι" για να αποκαλύπτει τακτικά τη θύρα USB της φόρτισης. Για το λόγο αυτό, ίσως, υπάρχει και ειδικό στηρικτικό περιφερειακό της Sony που αναλαμβάνει τη φόρτιση από άλλο σημείο της συσκευής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ