Sony Vaio X

Κομψό, ευέλικτο... μα πάνω απ' όλα ποθητό!

Είδος: Laptop
Τιμή: €1499,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν χωρά καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι οι φορητοί υπολογιστές - όπως έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους 18 μήνες ειδικά - μπορούν να είναι τόσο χρήσιμα εργαλεία, όσο και sexy gadgets. Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, έπρεπε να... "βάλουμε νερό στο κρασί μας" όσον αφορά εκείνη την αναλογία ανάμεσα στο όμορφο design, την ευχρηστία, την αυτονομία και τις δυνατότητες. Το MacBook Air ήταν όμορφο, αλλά περιορισμένης πρακτικής αξίας. Τα ποιοτικά netbooks μεταφέρονται εύκολα, αλλά μοιάζουν όλα μεταξύ τους και υστερούν σε ευχρηστία. Τα νέα laptop διαφόρων κατασκευαστών με τους επεξεργαστές CULV της Intel προσφέρουν επαρκή ισχύ, αλλά αισθητικά συνεχίζουν να είναι απλώς... laptop. Και οι φορητοί υπολογιστές που προσφέρουν συνεχή λειτουργία άνω των 3-4 ωρών χρειάζονται τσάντα, γερούς ώμους ή... μόνιμο γραφείο. Κακά τα ψέματα.

Από καιρό σε καιρό, όμως, εμφανίζεται σε κάθε προϊοντική κατηγορία μία πρόταση που ανατρέπει όσα ισχύουν μέχρι εκείνη τη στιγμή και μας... υποχρεώνει σχεδόν να αναθεωρήσουμε όσα ξέραμε. Ένα προϊόν βάσει του οποίου κρίνονται επόμενες προτάσεις στην αγορά, η οποία συχνά αλλάζει ακόμη και κατεύθυνση βάσει αυτού του προϊόντος. Φέτος, αυτό το laptop είναι το νέο Sony Vaio της σειράς X - και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε "από πρώτο χέρι" όλους τους λόγους. Στις επόμενες παραγράφους δεν θα αναφερθούμε τόσο σε τεχνικά χαρακτηριστικά του, όσο στην αίσθηση της χρήσης και τις πρακτικές εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την επαφή μας μαζί του.

Η ιαπωνική εταιρεία στηρίζει πολλά από τα επιχειρήματά της στο design και τη γενικότερη εξωτερική εμφάνιση του νέου της laptop και, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς το γιατί. Ξεχάστε τις διαφημιστικές του φωτογραφίες: το Vaio σειράς X είναι ακόμη ομορφότερο από κοντά απ' ότι στα press kits. Το πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι δεν ξαφνιάζει ή εντυπωσιάζει απλώς, αλλά αφήνει άφωνους τους πάντες - ναι, κι εμάς ανάμεσά τους, κι ας είχαμε διαβάσει τόσα και τόσα πριν το πιάσουμε στα χέρια μας. Είναι λεπτότερο από μία τυπική θήκη Blu-ray και μπορεί εύκολα να το σηκώσει κανείς από την άκρη του με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Και ναι, συνεχίζουμε να μιλάμε για laptop!

Σε κάθε άλλη περίπτωση, κάτι τόσο λεπτό και ελαφρύ (που σχεδόν παραπέμπει σε... gadget και όχι σε laptop), θα μπορούσε εύκολα να δώσει την αίσθηση του "ψεύτικου" ή 'φτηνιάρικου". Το νέο Vaio όμως δεν θα μπορούσε να απέχει πιο πολύ απ' αυτό: τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά του - ανθρακονήματα για το πλαίσιο της οθόνης, ανθεκτικό κράμα αλουμινίου για το βασικό σώμα - καθώς και η υπεράνω κριτικής ποιότητα κατασκευής, όντως προσδίδουν στην όψη και στην αίσθηση του Χ έναν "αέρα" πολυτέλειας που σπάνια συναντά κανείς σε φορητό υπολογιστή. Το νέο Vaio είναι hi-end προϊόν και... φαίνεται (κι αγγίζεται...). Eίναι από τα πλέον ερωτεύσιμα laptop που έχουμε συναντήσει ποτέ και, ενώ ξέρουμε πώς ακούγεται αυτό, είναι απλώς η αλήθεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ