Οι 10 καλύτερες εφαρμογές Android

Κάτι για όλους, κάτι για τον καθένα!

Με περισσότερες από 150.000 εφαρμογές διαθέσιμες στο Android Market (στη μεγάλη τους πλειοψηφία δωρεάν), το λειτουργικό της Google ναι μεν δεν έχει ακόμη να επιδείξει το εύρος π.χ. της αντίστοιχης βιβλιοθήκης της Αpple για τα iPhone, καλύπτει ωστόσο επαρκέστατα όλες τις σημαντικές κατηγορίες για το ευρύ κοινό. Ποιές όμως από όλες αυτές τις εφαρμογές θα προτείναμε σε όποιον φίλο ή φίλη μόλις απέκτησε μία συσκευή βασισμένη σε κάποια έκδοση Android; Εξαιρώντας αυτές που θα εγκαταστήσουν πρακτικά... όλοι - όπως τα apps για Facebook, Twitter, κλπ. - ξεχωρίσαμε δέκα που και χρήσιμες είναι, και προσεγμένες, και δωρεάν. Για να τις δούμε, μία-μία!

Astro File Manager
Πρόκειται για την πληρέστερη, αυτή τη στιγμή, εφαρμογή για Android που επιτρέπει την απευθείας διαχείριση των αρχείων κάθε είδους - έγγραφα, εικόνες, clip κλπ. - που ο χρήστης έχει αποθηκεύσει στο κινητό του. Ο Astro αναλαμβάνει επίσης να λάβει κάθε είδους αρχείο από το Internet και να το αποθηκεύσει π.χ. στην κάρτα μνήμης του κινητού, καθώς και να πάρει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του χρήστη για παν ενδεχόμενο. Στα συν και η αποτελεσματική λειτουργία αναζήτησης, ειδικά αν οι κάρτες μνήμης είναι ευμεγέθεις και τ' αρχεία πολλά. Για όσους αντιμετωπίζουν το κινητό τους σαν λιλιπούτειο φορητό υπολογιστή, εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο.

Launcher Pro
Πολλοί κατασκευαστές έχουν ήδη πειραματιστεί αρκετά όσον αφορά στο τί περιέχουν και πώς παρουσιάζονται οι πληροφορίες στην αρχική και τις πολλαπλές οθόνες που προσφέρει το Android για την φιλοξενία των apps. Το Launcher Pro, ωστόσο, προσφέρει δωρεάν στους ίδιους τους χρήστες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τις οθόνες αυτές όπως ακριβώς οι ίδιοι θέλουν, μέσα από μία σειρά επιλογών και τρόπων προβολής. Όντας καλοπρογραμματισμένο, το Launcher Pro δεν δεσμεύει πολλούς πόρους από τους διαθέσιμους του συστήματος, ενώ επιτρέπει και την αισθητική προσαρμογή του με τη χρήση διαφορετικών θεμάτων (skins). Αν υπάρχει ένας τρόπος να καταστήσει κάποιος το κινητό του με Android μοναδικό, είναι αυτός!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ