Samsung Galaxy Tab S 8.4

Λεπτό, ελαφρύ, πανίσχυρο μα... όχι ξεχωριστό

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, πάντως, το Galaxy Tab S δεν αφήνει περιθώριο για παράπονα. Η κύρια κάμερά του δεν ανταγωνίζεται τις καλύτερες των smartphones, αλλά είναι επαρκέστατη για λήψεις ανάγκης, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε video. Η αυτονομία του είναι εξαιρετική, με αντοχή άνω των 10 ωρών σε τυπική και 8 ωρών σε ιδιαίτερα έντονη χρήση (games ή αναπαραγωγή ταινιών HD παράλληλα με Web browsing και e-mail/Twitter/Facebook), με τη φωτεινότητα της οθόνης "κλειδωμένη" στο 75%. O αναγνώστης αποτυπωμάτων στο κεντρικό πλήκτρο του tablet είναι περισσότερο αξιόπιστος απ' ότι σε άλλες συσκευές της Samsung (αν και χρειάζεται... "τον τρόπο του" και πάλι δεν έχει ποσοστό επιτυχίας άνω του "μία στις τρεις"), ενώ τα ηχεία στις πλευρές του μπορεί να μην διεκδικούν βραβείο (υπάρχει ένα όριο στο τί είναι εφικτό με τόσο λεπτό περίβλημα!), αλλά είναι περισσότερο αποτελεσματικά απ' ότι πολλών άλλων tablets. Το πόσο χρήσιμη είναι η υποδοχή καρτών μνήμης microSD για επέκταση αποθηκευτικού χώρου, δε, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα κατανοητό - και όχι μόνο από τακτικούς... χρήστες iPad.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Samsung Galaxy Tab S είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε: ένα προσεγμένο, ποιοτικό tablet ικανό να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη - ακόμη κι αν ο επίδοξος κάτοχός του έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις. Το πρόβλημα είναι πως δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο στοιχείο ξεχωριστό ή μοναδικό. Ποιοτικά tablets υπάρχουν αρκετά πια στην αγορά. Κατά συνέπεια το κοινό του νέου Galaxy Tab S περιορίζεται στους ανθρώπους που θέλουν πολύ συγκεκριμένα ένα πανίσχυρο tablet της Samsung (για κάποιο λόγο) και προτίθενται να καταβάλλουν το αντίστοιχο ποσό γι' αυτό, καθώς tablets καθ' όλα ικανά να καλύψουν "συνήθεις" ανάγκες υπάρχουν πολύ φθηνότερα στην αγορά.


Τα €499 της προτεινόμενης λιανικής τιμής του Tab S 8.4 λοιπόν (για το απολύτως εισαγωγικό μοντέλο Wi-Fi των 16 GB αποθηκευτικού χώρου) δικαιολογούνται στα μάτια σχετικά μικρού ποσοστού του κοινού. Συν τοις άλλοις, με τα καινούργια iPad Air διαθέσιμα πολύ σύντομα και το πρώτο Nexus tablet από την HTC επίσης "προ των πυλών", η επιλογή ενός Tab S και όχι κάποιου ανταγωνιστικού (συνυπολογίζοντας και το κόστος) μόνο... προφανής δεν είναι. Ίσως, ως το τέλος του χρόνου, να είναι ευκολότερη!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ