Samsung Galaxy Tab S 8.4

Λεπτό, ελαφρύ, πανίσχυρο μα... όχι ξεχωριστό

Ευτυχώς η Samsung (όπως είχε κάνει και με το Galaxy S5 νωρίτερα στη χρονιά) προσφέρει τρεις διαφορετικές προ-επιλογές για την απόδοση των χρωμάτων στο νέο Tab S. Από αυτές η λιγότερο... "θεαματική", η Basic, ήταν και η περισσότερο ξεκούραστη για πολύωρη χρήση, οπότε διατηρήσαμε επιλεγμένη αυτήν σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας. Καμία από τις τρεις επιλογές δεν απέδωσε την ανεπιτήδευτα φυσική εικόνα των iPad Air, όμως δεν αμφιβάλλουμε πως πολύς κόσμος θα προτιμήσει τα εκτυφλωτικά χρώματα του Tab S για games και ταινίες.

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε οποιονδήποτε ο τρόπος με τον οποίο προβάλλει τα χρώματα η οθόνη του το Galaxy Tab S, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι πρόκειται από τα ισχυρότερα tablet που έχουμε χειριστεί ποτέ. Αυτές οι εκνευριστικές μικροκαθυστερήσεις που παρατηρούνται σε όλα σχεδόν τα tablet με Android (και ελπίζουμε να εκλείψουν με την επερχόμενη έκδοση 5.0) υπάρχουν κι εδώ, αλλά είναι σπάνιες. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα apps - ακόμη και τα πλέον απαιτητικά, όπως τα action games - εκτελούνται γοργά, η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται ομαλά και "παγώματα" δεν συνέβησαν ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, τόσο στα apps όσο και το λειτουργικό σύστημα εν γένει. Υπάρχει αυτή η εντυπωσιακή άνεση λειτουργίας που αποπνέει το Tab S, η οποία ολοφάνερα πηγάζει από το ισχυρό του hardware και είναι 100% βέβαιο πως θα εκτιμηθεί από εκείνους που έχουν πολλές απαιτήσεις και... λίγες ανοχές!


Όσο εντυπωσιακό ή του... εντυπωσιασμού κι αν τυγχάνει να είναι το Galaxy Tab S σε επίπεδο hardware, το ίδιο δεν μπορεί να πει κανείς και σε επίπεδο software. Από τη μία πλευρά, αληθινά λατρεύουμε τη δυνατότητα εκτέλεσης δύο apps ταυτόχρονα, η οποία καθιστά το νέο tablet της Samsung - βοηθούμενο κι από την υψηλή ανάλυση της οθόνης - αληθινό εργαλείο δουλειάς για κάποια πράγματα. Από την άλλη, οι Κορεάτες μάς έχουν κουράσει με όλο αυτό το extra λογισμικό που εγκαθιστούν - το οποίο και ιδιαίτερα χρήσιμο δεν θεωρούμε πως είναι, και υποψιαζόμαστε πως "βαραίνει" τη λειτουργία του Tab S αναίτια. Το γραφικό περιβάλλον TouchWiz, δε, χρειάζεται ακόμη φροντίδα και "συμμάζεμα" (είναι φλύαρο και βρίθει επιλογών αλλά με... την κακή έννοια).

Για να είμαστε ειλικρινείς, θα προτιμούσαμε χίλιες φορές το "σπαρτιάτικο" Android 4.4 της Google και την επιλογή να προσθέσουμε ένα-ένα όποια apps της Samsung θέλουμε από το store της, παρά αυτά που "επιβάλλει" εξ ορισμού το Galaxy Tab S. Και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, ως επί το πλείστον έμπειρο και απαιτητικό, θεωρούμε πως θα προτιμούσε το ίδιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ