Samsung Galaxy Note 10.1

Επαγγελματικό κι εντυπωσιακό

Είδος: Tablet
Τιμή: €599,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Μπορεί να ήταν η Apple αυτή που κατέστησε την κατηγορία των tablets δημοφιλή, και μπορεί να έχει το πληρέστερο App Store ειδικά για αυτές τις συσκευές, όμως τα αντίστοιχα προϊόντα που στηρίζονται με Android "γεφυρώνουν το χάσμα" που υπήρχε ανάμεσα σε αυτά και τα iPad με γοργούς ρυθμούς. Πέρυσι είδαμε τα πρώτα μοντέλα tablet από τις Samsung, Sony και Asus που μπορούν να υποστηρίξουν με σοβαρότητα ότι προσφέρουν εμπειρία χρήσης και τεχνικές προδιαγραφές παρόμοιες των iPad - είναι όμως η Samsung αυτή που επενδύει περισσότερο απ' όλες τις άλλες εταιρείες στην κατηγορία, με πολλαπλά μοντέλα tablet σε πολλαπλές ζώνες τιμών. Τα Galaxy Note είναι τα tablet της εκείνα με προσανατολισμό αμιγώς επαγγελματικό και το ολοκαίνουργιο Note 10.1 (έκδοση 2014) είναι "στα χαρτιά" το πληρέστερο για τέτοια χρήση. Αποδεικνύεται το ίδιο και πρακτικά;

Όσον αφορά στις πρώτες εντυπώσεις - τις οποίες αποκομίζει κανείς από το σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής - το νέο Note αλλού τις κερδίζει με άνεση, αλλού παραπέμπει σε... θέματα γούστου. Το design του, για παράδειγμα, είναι κοινότυπο σε σημαντικό βαθμό (και θα προτιμούσαμε το πλαίσιο να ήταν λεπτότερο), ενώ από την "ναυαρχίδα" των tablet της Samsung θα περίμενε κανείς και καλύτερα υλικά: οι Κορεάτες καλώς ή κακώς εμμένουν στο πλαστικό με αίσθηση δερματίνης, αν και η συναρμογή της συσκευής συνολικά είναι προσεγμένη. Όμως δεν μπορεί να μην δηλώσει κανείς άκρως εντυπωσιασμένος από αυτήν την απίστευτη οθόνη του καινούργιου Note, που όχι μόνο "στριμώχνει" 2560x1600 pixel σε 10 ίντσες, αλλά είναι φωτεινότατη, αποδίδει "ζωντανά" χρώματα και προσφέρει τις ευρύτερες γωνίες θέασης που έχουμε συναντήσει... ever σε tablet με Android!

Δεν θα κρύψουμε πως και μόνο για την κορυφαία του οθόνη, το συγκεκριμένο Galaxy Note θα βρισκόταν πάρα πολύ ψηλά στη λίστα επιλογών μας - τυγχάνει όμως να είναι άρτια εξοπλισμένο σε όλους τους άλλους τομείς. Ενσωματώνει όλων των ειδών τους τρόπους ασύρματης κι ενσύρματης διασύνδεσης, προσφέρει δυνατότητα επέκτασης αποθηκευτικού χώρου μέσω καρτών microSD, ακόμη και... θύρα υπερύθρων ακτίνων (!) περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιό του. Τα 3 GB μνήμης λειτουργίας και τον πολυσυζητημένο επεξεργαστή οκτών πυρήνων για να είμαστε ειλικρινείς δεν τον... διακρίναμε με σαφήνεια κάπου: το Note 10.1 είναι ταχύτατο σε όλα τα συνήθη, αλλά αυτό το έχουμε εισπράξει και από άλλα tablet. Στα πιο πολλά απαιτητικά Android games, από την άλλη, η ανάλυση της οθόνης είναι πολύ υψηλή για να τα αποδώσει το Note με τρόπο ομαλό. Είναι φανερό, ωστόσο, πως το συγκεκριμένο tablet έχει διαμορφωθεί κυρίως για δουλειά και όχι για διασκέδαση... κι ας φαίνονται καλύτερες από ποτέ οι ταινίες HD που μπορεί με άνεση να προβάλλει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ