Οnline η iSquare

Νέα αντιπρόσωπος της Apple στην Ελλάδα... κι ελπίζουμε για το καλύτερο

Η Apple έχει προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό τα τελευταία χρόνια μερικά άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα σε περισσότερες από μία κατηγορίες - στην Ελλάδα, ωστόσο, κατά γενική ομολογία η αμερικανική εταιρεία δεν αντιπροσωπευόταν με τον καλύτερο τρόπο ακριβώς. Πρακτικά μηδενική προώθηση, σημαντικά υψηλότερες τιμές πώλησης, ελλειπώς ανεπτυγμένο εμπορικό δίκτυο και υποστήριξη με πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης ήταν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Apple στην Ελλάδα, όπως αυτή εκπροσωπούνταν από την εταιρεία Rainbow. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η SystemGraph, μια από τις πανελάχιστες άλλες εταιρείες με ειδίκευση στα προϊόντα της Apple και δη τους Mac, δραστηριοποιείται με σημαντική επιτυχία στον ίδιο χώρο χωρίς να κάνει περισσότερα πράγματα από τα (στο εξωτερικό) απλά και αυτονόητα.

Τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών - που είναι απόλυτα βέβαιο ότι έχουν "κρατήσει πίσω" τις πωλήσεις των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα παρά το σχετικά περιορισμένο αλλά πιστό κοινό που πάντα έχει - ευελπιστούμε να παρέλθουν ανεπιστρεπτί με την έναρξη λειτουργίας της iSquare. Πρόκειται για τη νέα εταιρεία με την ιδιότητα του επίσημου διανομέα όλων των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα, εταιρεία της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου στον Όμιλο InfoQuest, γνωστό εδώ και πολλά χρόνια για τη δράση του στην αγορά της πληροφορικής. Εντάσσοντας την iSquare στις γενικότερες δραστηριότητές της, η InfoQuest στοχεύει να τη βοηθήσει να απευθυνθεί περισσότερο επιτυχημένα τόσο στο επαγγελματικό, όσο και στο ευρύ κοινό, αξιοποιώντας μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο και περισσότερες συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις.

Κακά τα ψέματα: στο παρελθόν οι θιασώτες των Mac συγκεκριμένα, και των προϊόντων της Apple γενικότερα, είχαν παραπάνω από αρκετούς λόγους να διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο είχε διαμορφωθεί η παρουσία της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Σαφώς ευχόμαστε "καλό ξεκίνημα" στην iSquare, λοιπόν, και περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πόσο γρήγορα μπορούν να έλθουν οι πολυπόθητες αλλαγές τόσο στην τιμολογιακή πολιτική της, όσο και στα εξίσου σημαντικά θέματα της διαθεσιμότητας και της υποστήριξης. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ